Detta hände i Västra Cupen igår:

 

Grupp D

IF Väster (5B) – Slottsskogen/Godhem IF (6C) 4-0 (3-0)

Det blev en kassaskåpssäker seger för Dalla’s Väster i matchen mot nykomlingen i 6C, Slottsskogen/Godhem. Richard Nestor (med förflutet i just SG) gav Väster ledningen tidigt och Gabriel Cederborg och Robin Axell satte 2-0 och 3-0. SG drabbades sedan av två röda kort innan paus och matchen var självklart över. Axell fastställde sedan 4-0 i andra.

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om matchen:

”En stabil insats. Alltid kul att vinna matcher även om matchen blev väldigt speciell med tre snabba mål och därefter två röda kort för SG. Andra halvlek blev en enda lång transportsträcka, nästan som en träning där vi gick ner i tempo men ändå skapade några lägen. Men man kan inte göra mer än att vinna och de gjorde vi idag.”

SG:s kapten Albin Westerlund sa så här om förlusten:

”Matchen börjar väl ganska jämnt. Väster har mer boll men är knappast överlägsna på något sätt. Vid 1-0 målet rinner de igenom för enkelt och stöter in bollen. Matchen är till stor del grinig. Vi drabbas av 2 röda kort en bit in i matchen. Båda är mycket diskutabla. Dessutom en straff emot oss av någon anledning. Därefter är ju såklart matchen över för oss. I andra halvlek får vi med två man mindre försöka hålla ställningarna och vi lyckas väl ganska bra då Väster endast gör ett mål på oss. De slutar 0-4 men matchen kommer väl mest bli ihågkommen för att de var rejält grinigt lagen emellan.”

Västers matchrapport hittas HÄR.

SG:s matchrapport hittas HÄR.

 

Styrsö BK (5B) – Azalea BK (6C) 0-0

Den här matchen skulle spelats igår men flyttades sedan till idag (torsdag) pga snön. Styrsö kunde dock inte få ihop lag till dagens match och egentligen skulle då Azalea fått en WO-seger. Lagen enades dock om att matchen istället skulle sluta 0-0 då Styrsö inte skulle straffas för att matchen flyttades. Så utan att ha spelats slutade matchen 0-0.

 

Grupp E

Näsets SK (5B) – Assyriska BK (division 2) 0-5 (0-2)

NSK med tränaren George Mourad på bänken hade inte mycket att säga till om mot division 2-laget Assyriska. 2-0 i paus och 5-0 totalt för ABK. Ahrun Cicek blev tvåmålsskytt.

Näsets Anton Örth sa så här om förlusten:

”Tuff första match för säsongen. Duktiga Assyriska spelar smart och vinner kontrollerat över oss, kul att vi inte bara parkerade bussen utan ändå försökte komma framåt när vi vann boll. Vi gjorde det vi kunde men det räckte inte långt idag. Dock väldigt kul att få spela matcher igen, vi har ju inte spelat någon träningsmatch alls inför Västra Cupen. Nu ser vi fram mot omgång två i helgen!”

 

Inter Linné IF (7A) – BK Björkåsen (7B) 2-0 

Nystartade Inter Linné IF besegrade Björkåsen med 2-0 och Inter Linnés Joachim Frej Eriksson sa så här om segern:

”Ett och ett annat misstag från både lag hit och dit men generellt var vårt försvar stabilt och vi kunde med lite kyla gjort minst 3-4 fler mål. Björkåsen hade ett par kanonlägen i straffområdet efter en del bjudningar men saknade också kyla i anfallet. Utan tvekan ett rättvist resultat baserat på bolllinehav och målchanser.”

 

Grupp F

Kungsladugårds BK (5B) – Hovås Billdal IF (5B) 2-0 (1-0)

Lagår’n tog en fin 2-0 seger mot 5B-kollegan Hovås igår. Richard Nyström Grunditz satte 1-0 och precis i slutminuterna av matchen gjorde Fredrik Andreasson 2-0 på frispark.

KBK:s nyförvärv Danny Höglund-Field sa så här om matchen:

”Grym plan, trots förutsättningarna. Många nya debutanter i Lagår’n. Vi vill spela mycket boll men får inte till det och det resulterar i många avgörande passningar tidigt i uppspelsfasen. Hovås Billdal försöker också rulla, men kommer inte heller någon vart då vi ligger bra i våra positioner! Resultatet är dock rättvist då det känns som att våra anfallsförsök är betydligt farligare varje gång vi testar deras backlinje.”

 

Grupp G

FC Linné (6C) – Önnereds IK (6C) 1-0 (1-0)

I 6C-mötet mellan Linné och Önnered var det Linné som drog det längsta strået. Matchens enda mål kom precis innan paus och bokfördes som ett självmål.

FC Linnés Olle Johnels sa så här om segern:

”En ganska bra division 6-match.  Jag är imponerad av Önnered och de hade lite nya fräscha lirare. Vi försökte spela med tålamod och bollinnehav och det såg bra ut stundtals. Dock så stack Önnered upp i flera farliga kontringar. Vi har tre nyförvärv på planen som alla gör det bra. Extra plus till Teodor som är den bästa spelaren som dragit på sig Linnétröjan.”

ÖIK:s Andreas Tenggren korta analys såg ut så här:

”En jämn match som kunde slutat hur som helst.”

ÖIK:s matchreferat hittas HÄR.

 

Älvsborg FF (division 3) – Göteborgs FF (4B) INSTÄLLD

Det blev ingen match mellan ÄFF och GFF då planen inte var spelbar.

 

/Rasta