Så här gick det i Södercupen igår!

 

SÖDERCUPEN

Grupp 1

Kållered SK (division 3) – Fässbergs IF (6B) 3-0 (1-0)

KSK:s anfallare Max Elgeskog både inledde och avslutade målskyttet i segern mot Fässberg. Däremellan hade även Lukas Lindberg satt en kasse.

KSK:s tränare Adej Hayek sa så här om segern:

”Att vinna på beställning är inte alltid så lätt. Vi tog uppgiften på största allvar och tryckte på rejält redan från start. Med ett bra passningstempo tvingade vi Fässberg att jobba hårt i försvarsspelet. Vinst 3-0 är vi väldigt nöjda med. Kan vi höja kvalitén och fokus sista tredjedelen så kommer detta bli bra.”

Fässbergs Mustafa ”Shirren” Shirwani sa så här om förlusten:

”Vi hade mer eller mindre halva truppen (10 spelare) borta pga skador, sjukdom och resor. Vi ställde ändå upp med ett bra lag. Vi hade en gubbe på bänken och vi var medvetna om att Kållered skulle ha mycket boll med mycket rotation på mittfältet. I första halvlek gör vi det bra defensivt. Vi står rätt och jobbar för varandra. En del gubbar spelar på ovana positioner och det gör det lite svårt för oss att behandla bollen när vi väl vinner tillbaka bollen. Deras första mål kommer lite från ingenstans och är i fotbollsspråket ett ”flytmål”. Vi spelar bättre och bättre under halvleken under första halvlek. Vi har en del kombinationer och bra lägen, bland annat ett friläge som borde avslutats med ett mål. Deras målvakt gör det bra i sekvensen när han gör sig själv stor. Vi bestämmer oss för att försöka pressa lite högre under andra halvlek.. Det här lyckas v i inte riktigt med och hamnar i ”mellis”. Dels pga Kållereds rörelse samt pga att vi inte orkar trycka upp hela laget. De gör 2-0 när vi missar markering vid ett inlägg. 3-0 gör dem genom en försvarstabbe när vi ska nicka hem. Samtliga mål de gör kunde vi lätt undvikit men när man spelar så bra som KSK gjorde denna match så förtjänar man flyt. Vi gör en absolut godkänd match defensivt. Speciellt i första halvlek och i vissa sekvenser när vi pressar bollhållaren lite högre i andra halvlek. Matchens lirare var helt klart Kållereds Martin Schölin som ständigt kom ner från sin forwardsposition och skapade oro i vår försvar med hans kreativitet och tyngd. Vi ska ta med oss våra omställningar i första halvlek och den defensiva insatsen från matchen. Bollbehandlingen kunde ha varit betydligt bättre. Inte lätt att möta ett bra division 3 lag.”

FIF:s matchrapport hittas HÄR.

KSK:s matchrapport hittas HÄR.

 

Grupp 2

Dalen/KFF (4B) – Hällesåker IF (6B) 6-0 (3-0)

Dalen hade som väntat inga problem alls med Hällesåker och det blev tre mål i varje halvlek. Bita Bångens och spelande tränaren Joakim Ahlgren blev tvåmålsskyttar.

Just Ahlgren sa så här om Dalens seger:

”Bra match idag igen från Dalen. Tredje matchen för säsongen och jag är mycket nöjd hittills. Känns som alla drar åt samma håll.”

 

Grupp 3

Lindome GIF (division 2) – Solängens BK (6B)  8-0 

Inget snack när division 2-laget Lindome tog sig an 6B-gänget Solängen. 8-0 till Lindome där Gustav Hedlund svarade för ett hattrick.

SBK:s Andreas Söderberg sa så här om förlusten:

”Klasskillnad. Inte mycket att säga, det blev en rejäl genomkörare och bara att ta nya tag redan på lördag när Vallens IF kommer på besök till Eklanda!”

Lindomes matchrapport hittas HÄR.

 

Mölnlycke-Sjövalla IS FK (4B) – Mossens BK (5B) 0-0

Det blev mållöst mellan Mölnlycke-Sjövalla och Mossen igår (Mölnlycke-Sjövalla vann straffläggningen). MBK:s tränare Axel Bergström sa så här om matchen:

”Återigen flera som gör årsdebuter samtidigt som flera andra visar uppåtgående formkurvor vilket är positivt. Mölnlycke-Sjövalla bjuder på ett stabilt motstånd och för oss är det ett steg närmare att vara redo för säsongen. Sen hade ju tre poäng inte suttit fel när det nu var tävlingsdebut men de får vi snällt vänta på.”

 

/Rasta