Imorgon är det dags för den sista försäsongscupen att kicka igång! Östra Alliansen har lite information HÄR eventuella ändringar. Självklart kan som vanligt vädret ställa till det.

Så här spelas iallafall Östra Cupen i helgen:

 

LÖRDAG 24/2

Grupp 1

Lunden Överås BK (4A) – IK Kongahälla (division 3) 10.00 Överåsvallen

Lunden slutade i mitten av 4A förra säsongen och Kongahälla runt samma position men en division upp. Gissningarna så här på försäsongen är väl att inget av lagen kommer slåss om några ädlare medaljer i sina serier. Lunden har förlorat mot Ahalfors men slog 5B-laget Mossens BK med 2-1 senast. Kongahälla har fått ställa in någon träningsmatch men föll mot Nol (1-2) senast. En del rörelse i trupperna och bland annat har ju IKK tappat sin bäste målskytt de senaste säsongerna, Cornelis Leckborn.

TIPS: Kommer nog bli ganska jämnt. Kryss.

 

Grupp 2

Floda BoIF (4A) – FC Härlanda (6B) 10.00 Gamlestadsvallen

Mycket spelare som lämnat Floda men laget har på sista tiden även fått in lite nytt blod. Har slagit Eriksberg (4B) i en träningsmatch men det lär nog bli undre halvan i 4A för Floda. Härlanda slutade på en fin tredjeplats i 6C förra säsongen men återfinns nu i 6B. Vann sin första och enda träningsmatch hittills med 3-1 mot Bergsjö IF. Tämligen lugnt med bekräftade nyförvärv från ”Fångarna”.

TIPS: Oavgjort.

 

Grupp 3

Qviding FIF (division 3) – Sävedalens IF (division 2) 10.00 Härlanda Park 2

2017 var Sävedalen ytterst nära att kliva upp i division 1 men missade till slut både serieseger och kvalplats. Qviding åkte ur division 1 men blev nedskickade till trean då ekonomin inte hade skötts ordentligt. Sebastian Chitsaz tog klivet upp som huvudtränare i SIF medan Robert Vilhamn är ny tränare i Qviding. Sävedalen föll senast mot norska Flint med 1-2. Qviding slog Askim med 4-2 i sin senaste match.

TIPS: Lär bli en fartfylld och intressant match. SIF får tippningen.

 

Grupp 4

FK Kozara (division 3) – Bergums IF (5A) 10.00 Kviberg 2

4A-laget Lärje-Angereds IF har utgått ur årets Östra Cupen och ersätt av division 3-nykomlingen Kozara. Kozara ställs här mot ett annat lag som vann sin serie 2017, nämligen Bergums IF som är nykomlingar i femman. Båda lagen har förstärkt inför den kommande säsongen. Bergum har med tränaren Kristofer ”KL” Landahl fått in några klassiska ”KL”-värvning och Kozara har plockat in en hel del intressanta namn. BIF slog 4A-laget Guldheden med 2-1 i senaste matchen och medan Kozara fick sin match mot Jonsered inställd men föll i matchen innan mot Assyriska (0-2).

TIPS: Kozara tar det men kommer få slita ganska hårt för segern.

 

Grupp 5

Gårda BK (4A) – Gamlestaden FF (6A) 11.30 Kviberg 2

Intressant möte där lagen faktiskt bytt lite spelare inför säsongen. Tim Engström lämnade GaFF för Gårda BK och Richard Björnander gick åt andra hållet. Gårda tippas tillhöra toppen i 4A men föll lite oväntat med hela 0-5 mot Dalen/KFF härom veckan. Gamlestaden har något intressant på gång i 6A och slog SK Argo (2-0) i sin första träningsmatch.

Båda lagen bjuder även på lite förstack på sina hemsidor. Gårda HÄR och GaFF HÄR.

TIPS: Gårda BK gillar Östra Cupen och här blir det seger även om GaFF kommer stå emot ett tag.

 

Grupp 6

Bergsjö IF (6A) – Björndammens BK (5A) 11.30 Gamlestadsvallen

Bergsjö IF var med toppen av 6A förra året men orkade inte hela vägen. BBK var ett stabilt mittenlag i 5A med en femteplats. Båda lagen har tagit det ganska lugnt under Silly Season även om BIF plockat in lite offensiva krafter och bland annat lockat tillbaka Njaga Njie. BBK tog en fin seger mot fjolårets 5A-vinnare United Africa (1-0) medan Bergsjö IF föll mot 6B-laget Härlanda med 1-3.

TIPS: Björndammen får tipset.

 

Grupp 7

Ahlafors IF (division 3) – Gunnilse IS (division 3) 11.30 Överåsvallen

Intressant möte mellan seriekollegorna Ahlafors och Gunnilse. Det här hänt mycket i klubbarna med spelare ut och in och känslan är att Ahlafors gjort bäst förändringar där med bland bland annat anfallaren Cornelis Leckborn och rutinerade Petter Björlund. AIF krossade Ödsmål med 6-3 i senaste matchen medan GIS spelade 3-3 mot Alingsås.

TIPS: Ahlafors kommer vara ett topplag i trean och markerar detta direkt!

 

Grupp 8

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg (6A) – Jonsereds IF (division 3) 11.30 Härlanda Park 2

Syrianska/Arameiska har bytt från 6B till 6A men har inför säsongen tappat sin målspruta Aleksander Yildirim till Angered MBIK. Jonsered kvalade sig som bekant sig tillbaka till divison 3. Syrianska/Arameiska verkar inte spelat någon match ännu medan JIF föll mot Frölunda med 2-4 i sin senaste match.

TIPS: Stensäker JIF-seger.

 

SÖNDAG 25/2

Grupp 1

Kortedala IF (4A) – Lunden Överås BK (4A) 11.30 Kviberg 2

Lunden spelar alltså två dagar i rad och här ställs de mot Kortedala IF. KIF åkte ur trean förra året och det har varit väldigt tyst om klubben, både när det gäller truppen och tränarfrågan. Inte heller några spelade träningsmatcher. Möjligen får vi svar på några av frågorna på söndag?

TIPS: Svårtippat då det är oklart hur läget är i Kortedala. Lunden får då tipset.

 

Grupp 2

Utbynäs SK (5A) – Floda BoIF (4A) 11.30 Härlanda Park 2

5A-laget USK kliver in i ÖC mot Floda (som spelade i lördags). Utbynäs får finna sig i att bli tippade i toppskiktet av 5A igen och har i stor drag samma trupp men ny huvudtränare i Jörgen Hegab. USK har bara en spelad match, 1-2 mot Götaholm.

TIPS: Oavgjort.

 

Grupp 3

Götaholm BK (6A) – Qviding FIF (division 3) 11.30 Gamlestadsvallen

Nye Götaholmstränaren Per Edberg får en svår första tävlingsmatch då division 3-laget Qviding står för motståndet. QFIF lirar ju dock även på lördagen och då mot riktigt tufft motstånd (Sävedalen). Så möjligt att det roteras lite hos Qviding. Götaholm har fyllt på truppen fint och kommer säkert att återfinnas på 6A:s övre halva. Stabila resultat i träningsmatcherna hittills, 1-1 mot 5A-laget Älvängen senast.

TIPS: Qviding tar det men GBK kommer sälja sig dyrt.

 

Grupp 4

United Africa FC (4A) – FK Kozara (division 3) 11.30 Bergsjövallen

UAFC är tillbaka i fyran efter serieseger i 5A förra året. Laget är alltid svårscoutat och särskilt så här tidigt på säsongen. Har dock spelat en träningmatch (0-1 mot Björndammen). Kozara lirade mot Bergum i lördags.

TIPS: Oavsett hur det går i serien för UAFC brukar laget vara svaga på försäsongen. Kozara tar det.

 

Grupp 5

Stenkullen GoIK (4A) – Gårda BK (4A) 10.00 Härlanda Park 2

En möjlig försmak på ett toppmöte i årets 4A? Gårda BK målar iallafall upp Stenkullen som seriefavorit på sin hemsida och bloggen kan hålla med om att det ser intressant ut. Sen är självklart Gårda BK själva med i det snacket också. GBK kommer med en match i benen från lördagen (Gamlestaden). Stenkullen har värvat mycket och en hel del intressant inför säsongen och slog Finlandia Pallo AIF med 3-2 i sin senaste match.

TIPS: Jämnt skägg. Kryss.

 

Grupp 6

Partille IF FK (5A) – Bergsjö IF (6A) 10.00 Bergsjövallen

Partille hade ett tufft 2017 där de åkte ur 4A. Under Silly Season är det mest spelare som lämnat och det lär bli ungt även i år hos Partille. 0-0 mot Väster och 3-2 mot Härryda hittills. BIF spelar även på lördagen (mot Björndammen).

TIPS: Knapp seger för Partille.

 

Grupp 7

Öjersjö IF (5A) – Gunnilse IS (division 3) 10.00 Gamlestadsvallen

ÖIF har blixtrat till under Silly Season med lite sköna värvningar men det är nog ganska långt kvar till matchform. Föll stort mot Väster (1-5) i sin enda match hittills och tveksamt om Pontus Farnerud flyger in från Frankrike för ÖC-spel? Gunnilse spelar ju även på lördagen (mot Ahlafors).

TIPS: GIS ligger betydligt längre fram i sina förberedelser och det skiljer även ett par divisioner. GIS-seger.

 

Grupp 8

Nol IK (4A) – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 10.00 Kviberg 2

4A-laget Nol IK kliver in i ÖC. Några spelare som kommit och gått men i stort drag samma trupp. Fin seger mot IK Kongahälla i senaste träningsmatchen. Känslan är att det blir tufft för Syrianska/Arameiska med match två dagar i rad.

TIPS: Nol tar det.

 

/Rasta