I helgen drog Östra Cupen igång med matcher både lördag och söndag. Det är hårda bud då bara gruppsegraren går vidare till kvartsfinal.

Vi tar oss igenom matcherna en grupp i taget:

 

GRUPP 1

Lunden Överås BK (4A) – IK Kongahälla (division 3) 1-4 (0-1)

I lördags drabbade Lunden och Kongahälla samman och det var division 3-gänget från Kungälv som var starkast. 4-1 till slut och efter att Lunden fick lite kontakt i mitten av andra men mål av Joakim Thornberg och Christoffer Larsson säkrade segern.

Lundens Patrik Magier sa så här om förlusten:

”Lördagens match började ganska väntat, Kongahälla hade bollen men vi skapade en del chanser i första och jag hade en boll i stolpen. Tyvärr rinner det iväg i andra men Kongahälla vinner rättvist.”

IKK:s Jesper Nilsson hade följande att säga om segern:

”Det var skönt spela match igen, kallt som f*n på morgonen uppe på Överåsvallen men ändå kul. Får 1-0 helt rättvist efter något mer läge än Lunden i första halvlek. I 25:e minuten ungefär, i andra halvlek är knappt Lunden över halva planen förutom ett fåtal gånger. De får någon hörna och ett par omställningar som blir avslut. En av omställningarna blir mål men då har vi redan stängt matchen genom att ha gjort 4-0 på dom i andra halvlek så det hade mindre betydelse. Inget speciellt som stack ut osv. Rätt bekväm seger och bra/OK match från våran sida.”

Lundens matchrapport hittas HÄR.

 

Kortedala IF (4A) – Lunden Överås BK (4A) 1-2 (1-1)

Lunden var i farten även på söndagen och då blev det seger mot seriekollegan Kortedala IF med 2-1. Patrik Magier gav Lunden ledningen redan efter tre minuter men innan paus hade Dino Degirmendzic kvitterat. Segermålet för Lunden kom i mitten av den andra halvleken genom Andreas Kajler.

Lundens målskytt Magier sa så här om segern:

”Igår mötte vi ju Kortedala, där blev det seger med 2-1, en ganska jämn match. Kortedala bränner dock en straff i första, men vi skapar en del chanser och lyckas att göra två mål . Väldigt bra match av vår målvakt Andreas Gren som räddar oss några gånger, vilket är ovanligt.”

Lundens assisterande tränare Kim Pearce hade följande kommentar:

”Det var en märklig match igår. Vi började bra och var på hugget mot ett Kortedala som inte riktigt alls var med. 1-0 efter tre minuter och bud på mer. Sen släppt vi upp dem. Framåt var Kortedala rätt bra och tricksiga. Vi släppte till lite för mycket och de var bra nära en kvittering. Närmst var en straff i stolpen i 19:e minuten. Till slut kom kvitteringen 28:e. Andra halvlek sen ganska jämn med jätteläge åt båda håll. Vi gjorde ett i 41:a och min känsla (kanske lite partisk) var att vi var steget bättre och att det var en rättvis viktoria.”

Lundens matchrapport hittas HÄR.

Gruppen avslutas på nu på onsdag (28/2) med matchen Kongahälla-Kortedala. Kongahälla har bästa utgångsläget och Kortedala behöver vinna med tre bollar för att vinna gruppen om bloggens uträkningar stämmer.

 

GRUPP 2

Floda BoIF (4A) – FC Härlanda (6B) 1-1 (0-0)

6B-laget Härlanda stod för en fin insats mot Floda BoIF. Efter en mållös första halvlek så tog ”Fångarna” ledningen genom Henrik Carlsson men strax innan full tid kvitterade Per Alexandersson på straff. Matchen slutade 1-1 men Härlanda vann den efterföljande straffläggningen (som endast har betydelse om inget annat kan skilja lagen åt efter gruppspelet).

Härlandas Jonatan Hellman sa så här om matchen:

”En hal men fin match där Floda har mer boll men vi är giftigare på den berömda sista tredjedelen. 1-0 dunkas in av ”Cöla” efter en fin vänsterbacksräd. Floda kvitterar mot slutet men i straffarna är gubbarna lugna och dunkar in samtliga tre. Fin skräll!”

Flodas Hjalmar Holgersson hade följande kommentar till bloggen:

”Ja vad ska säga? Svårspelad plan och där vår prestation är svag. De får första målet efter sjabbel från 3-5 av oss. På slutet visar vi lite desperation och höjer tempot och skapar en del varav en straff som vi kvitterar på. Var allt som allt ett rättvist resultat. Vi får höja oss till imorgon då vi har chans till revansch. Med tanke på hur dålig jag var idag så är det en ynnest för laget att försöka ta den chansen när jag inte är med, det ökar ju möjligheterna…”

 

Utbynäs SK (5A) – Floda BoIF (4A) 2-1 (1-0)

Floda spelade alltså även på söndagen men det blev ingen revansch utan 5A-laget Utbynäs kunde vinna med 2-1 efter att lagets  båda målen prickades in av Robert Hedelin.

Just målskytten Hedelin sa så här om USK:s seger:

”De låter oss rulla lite väl enkelt i första. Vi spelar bra och skapar flera bra lägen. Får 1-0 på frispark. Lite mer Hawaii i andra när de tvingas gå framåt. Vi gör 2-0 precis efter att dom haft en boll på mållinjen och då känns det avgjort. De tokpressar och får in 2-1 men det känns aldrig riktigt farligt.”

På onsdag (28/2) mot Utbynäs och Härlanda och gör upp om vilket lag som går vidare. USK har bästa utgångsläget och vinner gruppen även vid oavgjort.

 

GRUPP 3

Qviding FIF (division 3) – Sävedalens IF (division 2) 1-2 (1-2)

Tungt möte direkt i grupp 3 och det blev en jämn tillställning. SIF:s Anton Nilsson (på bilden till inlägget, taget av Leif Lundvall, lånat från SIF:s hemsida) var het inledningsvis och gjorde både 1-0 och 2-0. Robin Eriksson fick dock in en boll för Qviding innan paus och SIF fick sedan ett rött i slutet av andra men höll undan.

Sävedalens tränare Sebastian Chitsaz sa så här om segern:

”Alltid kul att vinna tävlingsmatcher. Vi börjar starkt och leder välförtjänt i halvlek. Väntad matchbild i andra där Qviding trycker på för en kvittering. Vi får chanser att punktera, men lyckas inte sätta dit bollen. De får chanser att kvittera, men lyckas inte det heller. Starkt att hålla undan trots en utvisning. Nu laddar vi för onsdagens match!”

Qvidings tränare Robert Vilahamn hade följande att säga om förlusten:

”En relativt bra fotbollsmatch. Sävedalen började matchen klart bäst och var väldigt effektiva när de utnyttjade två misstag hos oss och ledde således med 2-0 tidigt. Vi kom igång i slutet av halvleken och gjorde 1-2 innan paus. Andra halvlek är vi klart bättre och ligger på för en kvittering men tyvärr lyckas vi inte få in bollen!”

SIF:s matchrapport hittas på Leifs Matchblogg på lagets hemsida (HÄR).

 

Götaholm BK (6A) – Qviding FIF (division 3) 0-4 (0-1)

Dödens grupp för 6A-laget Götaholm och det blev en väntad förlust även om laget stod upp bra. ”Bara” 1-0 i paus för Qviding men två mål av Julius Lindberg i andra avgjorde innan Patrik Wålemark avslutade målskyttet.

GBK:s tränare Per Edberg sa så här om matchen:

”I första halvleken spelar vi ett riktigt bra försvarspel. Det är bara vid deras 1-0 mål som de inte får EN chans av oss utan FYRA chanser till att trycka in bollen i mål vilket är lite tråkigt att släppa in mål på. 15 minuter in i andra halvleken så märker man snabbt att Qviding kommer från högre divisioner då orken tar slut på oss och Qviding går från 1-0 till 4-0 på sista 15 minuterna. Sammanfattningsvis så var Qviding numret för stort för Götaholm i dag men jag tror ändå att Qviding var chockade att de bara hade 1-0 på oss efter första halvleken. Då vi även brände några frilägen. Det är bara att önska Qviding lycka till på sin nya resa till division 1 och vi själva tar med oss 50 minuter från denna matchen.”

Qvidings tränare Vilahamn sa så här:

”Vi vinner med 4-0. Denna match borde vi ha vunnit med större siffror men vi hade alldeles för dålig skärpa i avsluten!”

Gruppen avslutas på onsdag med matchen Sävedalen – Götaholm och GBK behöver vinna med sju bollar för att vinna gruppen och gå vidare. Så, Götaholm chanser att gå vidare är rent teoretiska.

 

GRUPP 4

FK Kozara (division 3) – Bergums IF (5A) 1-1 (0-0)

En riktigt fin insats av Bergum som var ytterst nära att besegra nykomlingarna i trean Kozara. Daniel Berner gav BIF ledningen i mitten av andra och Kozaras kvittering kom på ett självmål i matchens sista minut! Bergum vann sen straffläggningen.

BIF:s tränare Kristofer ”KL” Landahl sa så här om matchen:

”Vi följde upp förra veckans seger mot Guldheden med en stark insats mot Kozara. Vi släpper tyvärr in kvitteringen på övertid. Självklart är vi ändå nöjda med poängen. Vi krigar på och hoppas att vi kan klara av målsättningen att klara oss kvar i femman. Men för att fixa det gäller det att vara ödmjuka och göra jobbet.”

Kozaras Daniel Pereira sa så här om matchen:

”Allt handlar om inställning, Bergum vill detta mer än oss, dem krigar och hjälper varandra i varje situation ute på plan, medans vi sparar oss för en utekväll på stan känns det som. Vi vinner visserligen avsluten ganska klart men är inte inställningen där så missar man alla sina chanser, vi kan prata om att målvakten gör det bra i Bergum och det gör han i vissa situationer men jag tycker att det är för enkelt att skylla på att målvakten var bra bara. Vi vill helt enkelt inte spela Östra Cupen det är min enkla förklaring, jag hoppas att jag har fel och att vi visar det mot United Africa idag. Vill tacka Bergum för matchen mycket bra jobbat, ni visar hur gött det är när man gör det tillsammans.”

 

United Africa FC (4A) – FK Kozara (division 3) 1-o (1-0)

Det blev en tung helg för Kozara som uppenbarligen inte kunde ladda om ordentligt utan föll i söndags med 0-1 mot 4A-nykomlingen United Africa. Matchens enda mål kom precis innan paus genom Taofeek Elias. UAFC brukar vara ganska svaga på försäsongen men har kanske höjt förberedelserna ett snäpp med tanke på att den förra division 4-sejouren inte blev så långvarig.

UAFC:s Eddy Osagie Alfred sa så här om segern:

”Today I used the last game to motivate them and they did exactly what they are suppose to do, we have not really trained well but we will get into the season with more games. Back to the game, we played well and we deserve to win, my boys play to instruction and they got the deserve victory, this is just the beginning of the season,”

Kozaras Naser Zumberi sa så här om förlusten:

”Februari, usla förhållanden i ett och motståndare som är mer motiverade för dagen får väl summera denna helgen.”

Ett litet snöpligt uttåg för Kozara som alltså tog Lärje-Angereds plats i Östra Cupen.

Seriesegern i grupp 4 avgörs på onsdag när Bergum möter United Africa.

 

GRUPP 5

Gårda BK (4A) – Gamlestaden FF (6A) 1-0 (1-0)

6A-laget Gamlestaden stod upp bra mot topptippade 4A-laget Gårda men föll med uddamålet. Erik Bengtsson gjorde matchens enda mål i början av den andra halvleken.

Gårdas tränare Stefan Runeman sa så här om matchen:

”Vi möter ett lag som försvarade sig i 60 minuter vilket är naturligt med tanke på att det skiljer två divisioner. Blev dock något överraskad över att det inte verkade finnas någon ambition av att skapa något framåt i överhuvudtaget. I slutet kändes det viktigare för dom att komma från matchen med en resultatmässigt hedersam förlust än att försöka få med sig en pinne. Ser man till vår egen insats så är vi för passiva i första halvlek och gör det ganska enkelt för våra motståndare. I andra höjer vi kvalitén och borde nog gjort ett par mål till. Vi är tillfreds med prestationen och är nöjda med att vi kunde lufta truppen. Imorgon mot Stenkullen får 11 andra spelare chansen.”

GaFF:s Glenn von Beetzen hade följande att säga om matchen:

”Vi gör en fantastisk krigarinsats där Gårda får hålla väldigt mycket boll. Men med inställningen från oss så skapar det egentligen bara två riktigt farliga lägen enligt mig. Varpå den ena blir det mål på och det var på en hörna! Oavgjort hade inte känts helt orättvist även om gårda var duktiga och förde spelet.”

GaFF:s matchrappport hittas HÄR.

 

Stenkullen GoIK (4A) – Gårda BK (4A) 1-5 (0-3)

På förhand ett riktigt tufft 4A-möte där båda lagen tippas tillhöra den övre halvan. Gårda BK satte dock ner foten och spände musklerna inför säsongen med en 5-1 överkörning av seriekonkurrenterna. GBK:s Anton Bengtsson låg bakom mycket med sina tre fullträffar.

Just Bengtsson sa så här om segern:

”Vi ställde förutom två gubbar en ny elva på banan jämfört med matchen mot Gamlestan 24 timmar tidigare. Jag tycker att vi tar tag i matchen direkt idag, även om vi kanske inte hade nåt stort bollövertag så var det målchans nästan varje gång vi fick upp bollen på offensiv planhalva. Stenkullen krigar på bra men vi gör kliniskt mål på tre snabba chanser och hinner även missa några öppna lägen innan paus. I andra pressar Stenkullen högt, får ett litet övertag i början och även en reducering via frispark+nick. Lite gnista för dem samtidigt som vi kunde ligga på kontring och ganska snabbt därpå gör vi 4-1 och sen 5-1 någon minut senare, därefter är det transportsträcka till slutsignalen!”

Stenkullen Nicklas Westman sa så här om förlusten:

”Finns inte så mycket att säga om dagens match. Vi hade såklart ingen bra dag. 3-0 efter 15-20 minuter. Gårda spelar riktigt bra fotboll, en felfri anfallare idag som stod för 3+1, bra gubbe. Bara att ta av hatten. Vi tar nya tag på onsdag mot GaFF.”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR.

Imponerande av Gårda, som visar fin bredd i truppen med nästan två olika startelvor. Gruppsegern alltså redan säkrad och matchen mellan Gamlestaden och Stenkullen på onsdag blir mest en träningsmatch.

 

GRUPP 6

Bergsjö IF (6A) – Björndammens BK (5A) 0-3 (0-1)

Säker seger för 5A-laget Björndammen. Precis innan paus satte Aleksander Petrovski 1-0 och Jonas Wassman utökade med tvåan precis efter paus. Simon Tengfjord avslutade målskyttet och då hade Bergsjö IF hunnit få ett rött också.

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här om segern:

”Finns inte så mycket och säga faktiskt. Vi dominera från start till slut. Stundtals spelade vi riktigt fin fotboll. I andra halvlek så åker Bergsjö IF på en utvisning, och då var det verkligen ridån ner för BIF. Synd att vi inte kan hålla samma nivå hela matchen, och mycket av det berodde på planen idag. Det var isigt och stenhårt. Kändes som man spelade på asfalt. Det vi tar med oss idag är passningsspelet, tålamodet och försvaret. Nu laddar vi batterierna till derbyt på onsdag.”

BIF:s Victor Calming sa så här om förlusten:

”Inget snack egentligen Björndammen hade matchen från start till mål utan att imponera särskilt. Vi har just nu stora problem och har sen vi började träna i januari varit väldigt få på träningarna samt två långtidskador på Lamin Kanteh och jag själv och de visar sig nu när matcherna dragit igång. Så de gäller att gubbarna tar sig i kragen och börja komma ner och träna för just nu är vi sämre än Korpen.”

 

Partille IF FK (5A) – Bergsjö IF (6A) 2-0 (1-0)

Det blev inte en så mycket roligare söndag för Bergsjö IF som föll med 0-2 mot 5A-laget Partille IF FKThomas Allerbrand satte 1-0 direkt i inledningen och det sista som hände i matchen var att Farhad Ariyaeeravesh satte tvåan.

Partilles målvakt Dennis Nithander sa så här om segern:

”Bergsjövallen var under all kritik, det var en ren parodi. Det var helt omöjligt att få till något som helst ordnat spel. Vi gjorde 1-0 i början på en väldigt tilltrasslad situation, och 2-0 i sista minuten. Dessförinnan var det som att se Bambi på hal is. Kul för dom unga killarna att vinna och hålla nollan, tror vi var fyra stycken spelare över 18 år. Man får hoppas att förutsättningarna är bättre på onsdag när vi möter Björndammen i en avgörande match om vilka som går vidare.”

BIF:s spelande tränare Valon Hetemi hade följande kommentar till bloggen:

”En match som kan inte borde spelas då planen var en isbana. Redan innan matchstart så fick vi dra in planen fem meter på ena sidan och förkorta längden då vi fick dra fram målen till målområdet på bägge sidorna. Allmänt sköts planen otroligt dåligt och vi har fått ställa in träningar flera tillfällen eller skottat själva planen. Men när man står där på plan kl 10:00 på morgonen då vill man spela match och inte ställa in den. Vad gäller matchen så var Partille det piggare laget och hanterade planen mycket bättre än oss och spelade enkelt medans vi gjorde det svårt för oss och gjorde flera misstag och kunde/borde bli straffad mer. Partille vinner rättvist, men vi och jag tror även Partille är glad att vi inte fick några skador.”

Partilles matchrapport hittas HÄR.

onsdag blir det alltså en ren seriefinal mellan Björndammen och Partille där BBK klarar sig på oavgjort då de har målskillnaden på sin sida.

 

GRUPP 7

Ahlafors IF (division 3) – Gunnilse IS (division 3) 2-1 (2-1)

I detta tunga division 3 Nordvästra Götaland-möte var det Ahlafors som var starkast. Två mål i snabb följd i mitten av den första halvleken grundlade segern. Nyförvärvet Cornelis Leckborn satte ettan och Mohamad Abdulrazek tvåan. GIS fick in en reducering (Zekariye Ahmed) precis innan paus men den andra halvleken blev mållös.

Gunnilses tränare Joel Sjöqvist sa så här om matchen:

”Till att börja med, gott att ha en tävlingsmatch. En försmak på vad serien kommer att bjuda på fick vi igår. Ahlafors är stabila och trygga över hela banan och med den finess och målspruta Leckborn är blir dem svåra i år. Vi är i början av vår resa men mycket av det jag såg igår lovar gott. Vi kämpar vidare, vi är precis i vår linda av den här resan. Viljan finns, ambitionen finns, vi kommer stå redo 14/4 för vad som komma skall! Vad som sker i matchen är inte mycket att bråka om, lite individuella misstag och långt mellan vissa lagdelar i sekvenser gör att vi bjuder på några chanser, annars gör vi en bra match.”

AIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

Öjersjö IF (5A) – Gunnilse IS (division 3) 0-3 WO

Tyvärr kom inte Öjersjö IF till spel i söndagens match och Gunnilse fick alltså en WO-seger.

På onsdag ställs Ahlafors mot Öjersjö i den sista gruppspelsmatchen. Tekniskt sett har alla tre lagen chansen att gå vidare men känslan är ju självklart att Ahlafors vinner detta om vi utgår från att det blir match.

 

GRUPP 8

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg (6A) – Jonsereds IF (division 3) 0-2 (0-1)

6A-laget Syrianska/Arameiska stod upp oväntat bra mot division 3-laget Jonsereds IF i lördags. Det som skiljde lagen åt var ett tidigt och ett sent mål av Björn Anklev.

JIF:s tränare Martin Viggeborn sa så här om segern:

”Kul med match igen. Vädret har ställt till det för oss och vi har inte kunnat vara på fotbollsplanen de senaste 10-12 dagarna. Tidig ledning redan i femte matchminuten genom Björn Anklev. Vi slarvar mycket i uppspelsfasen vilket bjuder in Syrianska till att försöka ställa om på oss. Dock är vi stabila över 60 minuter och kostar på oss att missa en straff innan vi sätter 2-0. Återigen genom Björn som får på ett kanonskott i krysset från 15-20 meter. Skönt att tävlingsmatcherna är igång och vi får mer punkter att slipa på. Hoppas vädret tillåter oss att beträda planen framöver bara. En eloge till de som jobbat med Härlanda Park plan 2.”

 

Nol IK (4A) – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 4-1 (2-0)

Möjligen lite tunga ben i Syrianska från lördagen och i slutet av den första halvleken kunde Nol göra både 1-0 (Dario Jozic) och 2-0 (Mohammed Ramadan). Strax efter paus kom även 3-0 (Rahel Faraj) innan Louay Halabi reducerade men Nol kunde även sätta 4-1 (Niklas Pålsheden) direkt efter och stänga matchen helt.

På onsdag blir det alltså en ren seriefinal mellan Jonsered och Nol. Fördel för Nol som vinner gruppen vid oavgjort.

 

Östra Cupens gruppspel avgörs alltså på onsdag (28/2) om nu vädret tillåter.

 

Så här ser de möjliga kvartsfinalerna ut:

Kortedala IF/IK Kongahälla – Gårda BK

Utbynäs SK/FC Härlanda – Björndammens BK/Partille IF FK

Sävedalens IF/Qviding FIF/Götaholm BK – Gunnilse IS/Ahalfors IF/Öjersjö IF

Bergums IF/United Africa FC – Jonsereds IF/Nol IK

 

/Rasta