Det var inte bara Östra Cupen som bjöd på en massa matcher i helgen utan även Västra Cupen och en i Södercupen!

 

VÄSTRA CUPEN

 

GRUPP A

Utsiktens BK (division 1) – Askims IK (division 3) 2-0 (1-0)

Det blev en ganska väntad seger för Utsikten där Robert Lipovac gjorde ett mål i vardera halvlek.

UBK:s matchrapport hittas HÄR.

 

Donsö IS (4B) – Proletären FF (6C) 3-0 WO

Tyvärr kom inte PFF till spel och Donsö fick alltså en WO-seger.

 

Inför sista gruppspelsmatchen på onsdag har Utsikten grepp om gruppsegern. Laget möter Proletären och bör ju vinna där om vi utgår från att PFF kommer till spel. Då även den bästa grupptvåan går vidare så har Donsö och Askim mycket att spela för in sin match då båda ligger på tre poäng.

 

GRUPP B

Öckerö IF (4B) – IFK Björkö (4B) 0-0 (0-0)

Ett prestigederby och en försmak inför 4B-säsongen. Det blev dock en mållös affär där Öckerö vann den efterföljande straffläggningen. Skulle Björkö och Öckerö hamna på samma poäng så hamnar ÖIF före tack vare straffsegern.

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om matchen:

”Tight match. Roligt för vårt unga lag att känna på ett motstånd med mycket mer fysiskt spel än dem är vana vid sen innan. Rätt tunnsått med målchanser matchen igenom, varsitt rent friläge som målvakterna räddade och lite halvchanser åt båda håll. Björkö satte en väldigt hög press på oss i första halvlek som gav oss problem att få igång vårt vanliga rull, men samtidigt gav det väldigt mycket ytor att ställa om på med ett rakare spel. I andra halvlek spelar Björkö mycket långa bollar nerifrån backlinjen mot sina tunga forwards men där står våra mittbackar upp mycket bra i huvudspelet. Sammantaget får det nog anses rättvist med oavgjort och gött att vi denna gången var kyligast och fick vinna straffläggningen.”

Björkös tränare Fredrik Augustin hade följande kommentar till bloggen:

”Vi ställer upp med en offensiv 3-5-2 men bjuder inte upp till något direkt skönspel i första halvlek. Betydligt bättre i andra med mycket bollinnehav och en del farliga lägen. Jag tycker vi bör få med oss tre pinnar till Björkö, men 0-0 är inte helt orättvist heller.”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

Tynnered FC (6C) – Pushers BK (6C) 0-3 (0-1)

Fortsatt tufft för Tynnered som föll i 6C-mötet mot Pushers med 0-3. Amine Khouna satte 1-0 tidigt och i den andra halveken fyllde Johan Jonsson och Eric Ahlberg på med varsitt mål.

Inför sista omgången toppar Öckerö tabellen och de ställs mot Pushers. Björkö möter Tynnered och känslan är att ÖIF kommer ta gruppsegern tack vare straffsegern mot Björkö. Då även bästa tvåan går vidare till kvartsfinal så kommer Björkö dock också ligga bra till om vi nu utgår från att båda ö-lagen vinner.

 

GRUPP C

SK Argo (6C) – Västra Frölunda IF (division 3) 0-7 (0-5)

Det blev ännu en tung cupförlust för 6C-laget SK Argo som inte hade mycket att sätta emot ett ungt och piggt Frölunda. Målen trillade in i en strid ström i den första halvleken och Fred Jähnke svarade för de fyra första målen! Den andra halvleken spelades mest av och Frölunda kunde peta in två bollar till.

Argos matchrapport hittas HÄR.

 

Masthuggets BK (5B) – Sandarna BK (5B) 1-5 (0-2)

Ett intressant möte inför 5B-säsongen och det blev en ganska tydlig markering från Sandarnas sida. Laget hade 2-0 i paus efter två strutar av Mikael Johansson men Hugget reducerade omgående genom Niklas Leandersson i början av andra. Sen presenterade sig dock SBK:s nyförvärv Anton Hysén ordentligt med två raka mål innan Johansson fullbordade sitt hattrick.

SBK:s Ted Madjar sa så här om segern:

”Vinst med 5-1! Tyckte vi hade en bra kontroll på matchen, där vi för bollen större delen av tiden. Vi har börjat få in spelsättet vi tränar efter. Men har fortfarande en del saker att försöka bli ännu bättre på! Men tycker överlag att det var roligt att få se några av våra nyförvärv göra lite mål och komma in i spelet! Hoppas på att vi ska fortsätta spela så här roligt framöver igen!”

Masthuggets kapten Behzad Kurdali sa så här om förlusten:

”Vi kommer till matchen med Coach i mål, Sandarna visade varför dom joggade hem 6:an förra året. Ett väldigt duktigt lag. Ligger under med 0-2 i halvtid vilket var välförtjänt. Vi börjar andra piggt och får tidigt in ett reduceringsmål, Men glädjen var inte långvarig då en av våra blir nersparkad i eget straffområde, båda lagen stannar upp för att vi tror att det är frispark men domaren friar och det är 3-1. Efter det tappar vi huvudet och slutsiffrorna blir 5-1. De är klart bättre idag och vinner välförtjänt.”

Inför sista gruppspelsmatchen leder Frölunda gruppen och lär ta hem gruppsegern. Frölunda har Masthugget i sista matchen. Sandarna ställs mot Argo.

 

GRUPP D

IF Väster (5B) – Styrsö BK (5B) 3-0 WO

Styrsö BK kom tyvärr inte till spel och Väster fick alltså en WO-seger.

 

Grupp D har blivit en ganska stökig tillställning med bara EN spelad match hittills. Väster leder iallafall den haltande tabellen. Vi får se om fler matcher flyttas pga av vädret.

 

GRUPP E

Näsets SK (5B) – Inter Linné IF (7A) 2-0 (1-0)

Näset tog sig samman efter 0-5 förlusten mot Assyriska och besegrade nystartade Inter Linné IF med 2-0. Viktor Törner gjorde 1-0 precis innan paus och sju minuter från slutet satte Jakob Persson tvåan.

NSK:s Anton Örth sa så här om segern:

”Vi gör en helt okej insats. Lite svårspelat pga att planen var så hal. Kul att köra 3-5-2 synd bara att vi inte fick göra mer mål. En del missade målchanser och liknande, men annars en helt okej genomförd match. Är trots allt andra matchen för säsongen, vi lär känna varandra bättre och bättre för varje vecka som går. Men vi vinner med 2-0 och det är det viktigaste!”

Inter Linnés Joachim Frej Eriksson sa så här om förlusten:

”Alltid trist med förlust, men med tanke på att vi knappt spelat ihop oss samt ett helt nytt spelsystem inför matchen så ska vi vara stolta. Vi släpper in mål på fast situation samt ett misstag annars står vi upp bra i en jämn kamp. Vi hade ett gäng chanser men dessvärre så rulla bollen inte vår väg idag. Stort grattis till Näset och så ser vi fram emot nästa batalj i Västra Cupen.”

 

Assyriska BK (division 2) – BK Björkåsen (7B) 12-0 (6-0)

Här var det väl exakt så stor skillnad som man kan vänta sig när division 2 möter division 7. 6-0 i paus och 12-0 totalt. Simon Guli blev bäste målskytt för ABK med sina tre mål.

 

I sista omgången möts Assyriska och Inter Linné samt Björkåsen mot Näset. Assyriska har greppet om gruppen och kommer självklart inte att släppa det.

 

GRUPP F

Hönö IS (5A) – Hovås Billdal IF (5B) 1-3 (0-1)

En fin seger för Hovås i division 5-kampen mot Hönö IS. Hovås gick till paus med en 1-0 ledningen efter ett självmål precis innan vilan. Per-Erik Bondesson utökade Hovås ledning till 2-0 innan Imad Gimis reducerade. Robin Börjesson avgjorde sedan helt med sitt 3-1 mål.

Trelagsgruppen Grupp F är helt öppen och avgörs i sista matchen där Hönö och Kungsladugårds BK ställs mot varandra. Vinner Hönö så har vi tre lag på tre poäng!

 

GRUPP G

FC Linné (6C) – Älvsborg FF (division 3) 0-5 (0-2)

Inte mycket att snacka om här. Division 3-laget Älvsborg var för tunga för FC Linné och laget hade 2-0 i paus efter mål av Harald Oresjö och Michael Konge. Konge inledde också målskyttet efter paus med sitt 3-0 mål. Till slut alltså 5-0 till ÄFF.

Linnés Jesper Strand sa så här om förlusten:

”Vi börjar matchen helt okej. Försöker spela vårt spel, dvs hålla i boll och komma upp i press. Vilket jag tycker vi gör, sen är Älvsborg riktigt duktiga i sina omställningar och får till ett par halvchanser och framförallt ett gäng hörnor. Vid två av dessa hörnor lyckas de även göra två mål, lite slarvigt från vår sida, men det var helt klart välförtjänt om man ser till matchbilden. Sen går vi ut starkt i andra halvlek med och har en stolpträff från nära håll vid ställningen 2-0, ett mål närmare där och matchen kanske hade blivit spännande igen. Dessvärre åker vi på en omställning och 3-0 var ett faktum. Sista kvarten experimenterar vi lite med uppställning och byter en del positioner i laget, och åker på två bollar till. Att Älvsborg skulle vinna matchen var på förhand rätt givet, men sedan kanske det hade räckt med 3-0. Dock helt klart välförtjänt!”  

 

Önnereds IK (6C) – Göteborgs FF (4B) 0-2 (0-2)

Gustav Bye gav GFF ledningen nästan direkt och efter halva första hade även Teodor Lindström Nastevski hamnat i målprotokollet. Det blev inga fler mål och en 2-0 seger för GFF alltså.

Önnereds matchrapport hittas HÄR.

Älvsborg leder en lite haltande tabell då just ÄFF:s match mot GFF flyttades pga av snön.

 

SÖDERCUPEN

GRUPP 4

IK Virgo (division 3) – Lövet/Johannebergs IF (7A) 8-0 (3-0)

En match i Södercupen spelades och där hade som väntat Lövet inget att säga till om mot grannen Virgo. 8-0 till Virgo efter 3-0 i paus. Calle Ekdahl blev Virgos bäste målskytt med sina tre mål.

Lövet/Johannebergs Rino Wiger sa så här om matchen:

”Vad ska man säga med ett sånt resultat? Överkörda i 45 minuter efter att ha hängt med en kvart. Klart bättre än oss på allt, och skillnaden mellan 7:an och 3:an blev tydlig, speciellt på sista tredjedelen. De var löjligt effektiva och klart bäst helt enkelt.”

Virgos Johan Sundh sa så här om segern:

”Lövet ska ha all credd! Älskvärt gäng. Men vinner inte Landvetter södercupen så har de gjort nått fel.”

Lövets matchrapport hittas HÄR.

Virgos hittas HÄR.

 

/Rasta