Igår måndag spelades det två cupmatcher:

 

HISINGSMÄSTERSKAPEN

Grupp 2

IF Warta (5B) – IK Zenith (5A) 3-0 (1-0)

Efter två tunga uddamålsförluster fick Warta avsluta gruppspelet med en trepoängare när Zenith besegrades med 3-0. Faysal Ahmed Adosh satte 1-0 i slutet av den första halvleken och i slutet av matchen kunde Philip Mattsson sätta 2-0 och Emir Grgic trean.

Wartas Daniel Svensson sa så här om segern:

”Efter att ha spelat några matcher de senaste där vi inte riktigt fått till det så var det väldigt skönt att vi fick det att stämma igår. Vi spelade fotboll hela matchen vilket vi haft svårt för under försäsongen. Vi är dessutom effektiva och sätter våra lägen. Zenih var inte alls ofarliga utan hade flera riktigt fina lägen där antingen vår målvakt Alexis räddade oss eller isen på plan. Känns som att vi börjar hitta tillbaka till formen, spelet och inställningen som vi hade förra året. Nu får vi se om det resultatet räcker för avancemang i HM.”

Zeniths tränare Cihan Köse hade följande analys av matchen:

”Väldigt hal plan. Warta gör 1-0 efter att vi är lite för passiva i försvarsspelet. Vi har lägen för kvittering men lyckas inte förvalta chanserna. Vi lyfter upp gubbar och fortsätter missa chanserna, Warta gör 2-0 vi fortsätter hitta mål med lite rakare spel, men Warta kontrar in 3-0. Sammanfattningsvis så hanterar Warta plan mycket bättre än oss och är väldigt effektiva i sina chanser. Önskar de all lycka vidare i cupen!”

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

Resultatet gjorde att Zenith slutade sist i gruppen och Warta slutade trea (Västkurd och Velebit gör ju upp om gruppsegern ikväll). Då även den näst bästa trean går vidare till kvartsfinal har Warta fortfarande chansen beroende på hur det går i de andra grupperna.

 

SÖDERCUPEN

Grupp 4

Lövet/Johannebergs IF (7A) – IF Mölndal Fotboll (4B) 0-5 (0-2)

En säker seger för 4B-laget Mölndal och en till tung förlust för Lövet. Maksim Pajovic var matchens förgrundsfigur med sina fyra mål.

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om matchen:

”Det var klassskillnad . Trots det var våran första match för året och fyra nya i startelvan . Kul ändå att det ser bra ut trots svagt motstånd.”

Lövets Henrik Larsson sa så här till bloggen om förlusten:

”Mölndal är ett bättre lag än Johanneberg. Tycker dock att vi hängde med hyfsat hela matchen. Första två målen är individuella prestationer och sista tre är kontringar där vi gör tveksamt hemjobb. Kunde dessutom ha hyfsat siffrorna med två mål då vi i princip hade öppet mål vid två tillfällen.”

 

/Rasta