Cupmatcherna duggar tätt denna veckan och även idag tisdag bjuds det på matcher. Stor reservation för att kylan ställer till det dock.

Vi kollar över de matcherna som är schemalagda idag iallafall:

 

HISINGSMÄSTERSKAPEN

GRUPP 2

Västkurd BK (6D) – KF Velebit (4B) 20.15 Sälöfjordsvallen

Sista matchen i grupp 2 och det är en ren seriefinal mellan Västkurd och Velebit. Det är dock klart att båda lagen är klara för slutspel då även näst bästa trean tar sig till kvartsfinal. Liten fördel Velebit som ligger före inför matchen på bättre målskillnad (eller fler gjorda mål för att vara exakt). Båda lagen har kryssat mot Zenith och besegrat Warta.

TIPS: Kommer säkert bli kallt och lite chansartat. Kryss i kylan.

 

VÄSTRA CUPEN

GRUPP D

Azalea BK (6C) – IF Väster (5B) 20.00 Önneredsplan

Intressant möte mellan Jan Juhlins unga Azalea och Dalla’s IF Väster. Västers trupp består ju nu till stora delar av FC Fiskebäck-spelare som hade Juhlin som tränare flera säsonger. ABK har fortfarande inte spelat i VC i år då deras match mot Styrsö slutade 0-0 på skrivbordet efter snöproblem. Väster besegrade SG med 4-0 i sin första match och fick sedan en WO-seger mot Styrsö.

TIPS: Väster känns som de ligger bra till i sina förberedelser och visst kan Azalea störa en del men det blir Väster-seger.

 

Slottsskogen/Godhem IF (6C) – Styrsö BK (5B) FLYTTAD

SG och Styrsö skulle ha spelats ikväll på Påvelund 20.00 men planen är inte spelbar. Enligt de uppgifter bloggen har så är matchen ombokad till den 7/3 18.30 på Ruddalen.

 

GRUPP E

BK Björkåsen (7B) – Näsets SK (5B) 18.30 Ruddalen

Tufft för Björkåsen som har 0-14 på de inledande två matcherna, senast 0-12 mot Assyriska BK. Näset besegrade Inter Linné med 2-0 i sin senaste cupmatch.

TIPS: Näset vinner med ett par bollar och ger sig själva chansen att kanske knipa platsen som bästa tvåa även om det ser tufft ut.

 

Assyriska BK (division 2) – Inter Linné IF (7A) 20.00 Ruddalen

Division 2-laget Assyriska BK har 17-0 på två matcher och kommer självklart att vinna både denna matchen och gruppen fortsätta att vara en av kandidaterna att vinna hela Västra Cupen. Nystartade Inter Linné kommer att få ett lärorikt pass i försvarsspel.

TIPS: Bombsäker ABK-seger.

 

GRUPP G

Göteborgs FF (4B) – FC Linné (6C) FLYTTAD

Matchen skulle ha spelats Åkeredsvallen 18.30 men flyttas enligt de rapporter bloggen har. Inget nytt datum klart.

 

Önnereds IK (6C) – Älvsborg FF (division 3) 20.00 Ruddalen 1

Matchen är flyttad från Apelsinplan till Ruddalen 1. Båda lagen har mött FC Linné och division 3-laget ÄFF tog en stabil seger mot med 5-0 medan ÖIK föll med uddamålet.

TIPS: ÖIK kan ha något intressant på gång i år i sexan men det räcker inte mot ÄFF. Älvsborg tar det.

 

Det skulle även ha spelats en match i grupp F mellan Hönö IS och Kungsladugårds BK men den matchen är flyttad. Klubbarna försöker hitta ett speldatum till helgen.

 

/Rasta