Så här gick det i gårdagens cupmatcher:

 

HISINGSMÄSTERSKAPEN

GRUPP 2

Västkurd BK (6D) – KF Velebit (4B) 0-3 OW

Båda lagen kom överens om att matchen inte skulle spelas på grund av skaderisk och planens skick. Då det inte fanns utrymme att flytta matchen måste ett resultat bokföras. Då båda lagen redan är klara för kvartsfinal så blev det gemensamma beslutet att Velebit fick segern.

Velebit och Västkurd alltså vidare från grupp 2 och möjligen att Warta tar sig vidare som en av treorna.

 

VÄSTRA CUPEN

GRUPP D

Azalea BK (6C) – IF Väster (5B) 0-4 (0-3)

Väster fortsätter att gå bra och vann med säkra 4-0 mot Azalea igår på Önneredsplan. Två mål från Gabriel Cederborg under första kvarten grundlade trepoängaren.

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om segern:

”Iskallt i luften men en väldigt bra plan får man säga. Vi startade piggt och tog tag i matchen från början och fick tidigt 1-0 på frispark från Cederborg. Med hög press stressade vi Azalea till misstag. 2-0 kom efter cirka kvarten återigen från Cederborg. Där kändes matchen avgjord, 3-0 innan paus och sen i andra var de en rätt avslagen historia. Azalea hade fina spelare i Tingberg och Stern-Pettersson. Kul med kvartsfinal. Dock mot Assyriska. Inte lika kul.”

ABK:s Jan Matuszczyk hade följande kommentar till bloggen:

”Kallt som i Sibirien. Och vi har lite svårt med att få med folk ut i kylan. Dock ingen ursäkt för vår insats! Vi har svårt att få till något spel över huvudtaget från start. Slår bort 9 av 10 passningar. Får inte upp bolltempo och skapar ingenting. Väster gör tidigt ett busenkelt men smart mål på frispark, en bredsida på marken, under en av deras spelare som hoppar över bollen. Sen gör de 3 mål där vi tappar markering i försvaret. Petter i mål gör några räddningar som håller nere siffrorna. Samtidigt som vi gör en dålig match så gör Väster en stabil insats. Vi bjöd som sagt på väldigt mycket onödigt som hade kunnat hålla ner siffrorna. Vi har mycket att lära kvar och fram till seriestarten ska vi ha ordning på vårt spel. Det här var bara en läxa att lära av, glömma delvis och blicka framåt igen.”

Väster är redan klara gruppsegrare med tre raka segrar och 11-0 i målskillnad (dock en 3-0 WO-seger mot Styrsö inräknad). Väster ställs mot Assyriska i kvarten.

Azalea har sitt 6C-möte med SG kvar att spela i cupen.

 

GRUPP E

BK Björkåsen (7B) – Näsets SK (5B) 0-10 (0-5)

En väntad överkörning där Näset satte fem i varje halvlek mot division 7-gänget Björkåsen. Simon Slomic bäste målskytt med sina tre mål.

Gruppen färdigspelad och Näset slutade tvåa men lär inte knipa en kvartsfinalplats som bästa tvåa (Björkö lär ta den). Självklart tufft för Björkåsen som slutade sist med 0-24 i målskillnad. Men det är matcher i benen inför säsongen.

 

Assyriska BK (division 2) – Inter Linné IF (7A) 3-0 WO

Det blev seger för Assyriska då Inter Linné lämnade WO.

ABK vann gruppen och möter Väster i sin kvartsfinal.

 

GRUPP G

Önnereds IK (6C) – Älvsborg FF (division 3) 0-4 (0-3)

Väntad seger för division 3-laget ÄFF. Tre mål (två av Filip Bergfelt) i mitten av första halvlek säkrade seger.

ÄFF:s ledare Peter Westlund sa så här om segern:

”Väldigt svårspelat då Ruddalen inte riktigt höll måttet i -11 grader. Detta märktes på spelet för båda lagen då det inte riktigt gick att springa ordentligt på planen. Vi avgör redan i första halvlek (3-0) och det känns sedan som båda lagen egentligen bara vill hem så fort som möjligt. Ingen match som går in i historieböckerna.”

ÖIK:s Marcus Carlström hade följande kommentar till bloggen:

”Vi gör en en helt okej insats men tyvärr är motståndet allt för bra. Vi kämpar i 60 minuter och viker inte ner oss trots att vi ligger under med 0-3 i halvlek . Alla 13 gubbar gör en bra insats och det finns mycket positivt att ta med sig.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR.

Älvsborg går mot gruppseger i en lite haltande tabell där ÄFF har kvar att möta största konkurrenten Göteborgs FF. GFF har även kvar att möta FC Linné.

 

 

/Rasta