Division 3-laget Lerums IS har gjort klart med en riktigt meriterat nyförvärv inför säsongen!

Emmanuel Boakye (född 1985) är klar för klubben och så här sa LIS tränare Peter Sjöberg om värvningen på lagets hemsida efter senaste träningsmatchen:

”Det är alltid svårt att ta fram enskilda spelare men jag är otroligt glad att Emmanuel Boakye har valt att spela för oss under 2018. En nästan overklig värvning av en sådan rutinerad spelare. Han skapade ett otroligt lugn från minut ett för våra unga spelare.”

 

Boakye är född i Ghana med växte upp i Nederländerna där han hamnade i Ajax som 15-åring. Det blev inte så mycket spel där men dock 90 matcher i Heracles och 70 i Sparta Rotterdam i holländska första- och andraligan. Efter en sväng i slovenska ND Mura o5 hamnade Boakye i Åtvidabergs IF hösten 2014. Där blev det ett 15-tal matcher. Det verkar även som han provspelade för Mjällby redan 2012.

Boakye har även gjort några U23-landskamper för Ghana. Senaste klubbadressen var Asante Kotoko (Ghana) men där verkar han inte ha spelat så mycket.

HÄR är ett inlägg från Svenska Fans när han blev klar för Åtvidaberg.

HÄR är hans Wikipedia-sida.

 

Nu dyker han alltså upp i Lerum av alla ställen!

 

Självklart en riktigt rolig värvning som värmer i vinterkylan!

 

/Rasta