En hel del inställda cupmatcher igår pågrund av kylan, skaderisken och dåliga planer men Östra Cupen körde på och så här gick det:

 

Grupp 1

IK Kongahälla (division 3) – Kortedala IF (4A) 2-2 (2-1)

Division 3-laget Kongahälla kunde säkra gruppseger och avancemang till kvartsfinalen genom 2-2 mot Kortedala IF. Kongahälla hade 2-1 i paus efter mål av Mohamed Khouyaoui och Soran ShwanHaggob Kirkor satte Kortedalas reducering. Den andra halvleken blev händelserik med ett rött för IKK och en kvittering precis efter (Fuaad Abdullahi Abdi). Känslan är att det blev hårt på slutet med fyra gula och ett rött för Kortedala sista kvarten av matchen.

Resultatet gör iallafall att Kongahälla vann gruppen.

 

Grupp 2

FC Härlanda (6B) – Utbynäs SK (5A) 0-1 (0-1)

Direkt avgörande om vilket lag som skulle ta sig vidare från grupp 2. Matchen bjöd bara på ett mål och det kom redan efter 12 minuter genom USK:s Robert Hedelin framspelad av Fredrik Jarnevi.

Just USK:s Jarnevi om segern:

”En match från vår sida som är rätt så bra i första halvlek. Vi försöker rulla så mycket som möjligt på en plan som trots vädret ändå håller ganska bra klass. Vi får också 1-0 efter en fast situation. Andra halvlek sämre för vår del där vi inte riktigt får spelet att stämma. Härlanda gör det också bra som kommer upp högre i plan och får fast oss tidigare. Några hyfsade chanser åt båda håll men får ändå ”helt partiskt” säga att det vart ett rättvist resultat. Alltid trevligt att vinna gruppen och att få spela vidare, där det dock kommer krävas en rejäl höjning sett över 60 minuter.”

”Fångarnas” Andreas ”Ankan” Berglund sa så här om matchen:

”Vi krigade på bra och visste att Utbynäs är ett bra lag. Dom startade matchen starkt utan att vi riktigt fick tag på dom och deras mål kom efter en bra slagen hörna. Resterande delar av matchen var det mest ställningskrig och vi vaskade fram några halvchanser men mer än så blev det inte. Lite synd att drömmen om Europa slutade men nu siktar vi in oss på seriepremiären.” 

Härlandas matchrapport (från båda gruppspelsmatcherna) hittas HÄR.

Utbynäs alltså vinnare av grupp 2.

 

Grupp 3

Sävedalens IF (division 2) – Götaholm BK (6A) 7-1 (3-0)

Som väntat blev det hårda bud för division 6-laget Götaholm mot division 2-laget Sävedalen. 3-0 i paus blev 7-1 till slut. Fredrik Ahlnäs och Johan Örtorp blev tvåmålsskyttar för SIF.

SIF:s tränare Sebastian Chitsaz sa så här om segern:

”Goda, klassiska, Götaholm! Idag lyckades vi driva upp tempot i anfallsspelet, och var snabba i de defensiva omställningarna. Det var nyckeln idag. Vi vet sedan gammalt att skrällen ofta är på besök i ÖC, så vi är väldigt nöjda med att ha kvalificerat oss till slutspelet.”

GBK:s Nemanja Savovic kommenterade förlusten såhär:

”Vi kommer inte in i det som vi gjorde förra matchen. Vi släpper för mycket på kanterna och de utnyttjar det. De rullar ut oss hela första halvleken, dom bytter kant ofta och snabbt så vi hänger inte med. De märktes i vilken serie vi spelade och de. Målen kom oftast från kanterna där de passar sig förbi och fyller med folk och då hänger vi inte med. Andra halvlek så kommer vi lite längre upp och skapar halvchanser. Vi får ett mål pga hög press men all cred till Sävedalen, de spelar bra och fint.”

SIF:s matchrapport som vanligt på Leifs Matchblogg, HÄR.

Sävedalen alltså vidare till kvartsfinal.

 

Grupp 4

Bergums IF (5A) – United Africa FC (4A) 0-0 (0-0)

Det blev en mållös tillställning mellan Bergum och United Africa. Resultatet gjorde att UAFC vann gruppen och tog sig vidare.

BIF:s Timmie Löfgren sa så här om matchen:

”Det var kallt. Nästan ett hån att man tvingas spela en match i minus 12 grader. Den som fattat det beslutet borde se över sina arbetsuppgifter. Annars var det en match där vi förde spelet och Afrika kontrade. Vi har även en boll inne i slutet som är horribelt att domaren dömer bort. Vår anfallare står i straffområdet målvakten hoppar upp försöker ta ner bollen men får inte tag i den och vi petar in returen. Efteråt berättar domaren att han sett fel. Segt för oss men strongt av domaren att medge det. Hursomhelst vi har tillräckligt med boll för att vinna matchen men lyckas inte riktigt. Vi får träna hårdare och komma igen till serien.”

UAFC vinner alltså grupp 5.

 

Grupp 5

Gamlestaden FF (6A) – Stenkullen GoIK (4A) 0-0 (0-0)

Ännu en 0-0 match men denna gången betydelselös för gruppens utgång då Gårda BK redan var klara segrare sen tidigare.

GaFF:s Tobias Bui sa iallafall så här om matchen:

”Kallt var det! En ganska trevlig match mellan två lag som inte hade så mycket att spela om. Vi spelar stundtals väldigt bra, med många fina kombinationer. En ribbträff och en stolpträff! Sen får Stenkullen en väldigt billig straff enligt mig, men vår fantastiska målvakt Philip går rätt och tar den! Andra halvlek är precis som första, vi har väl några hetare lägen än Stenkullen. Överlag en väldig jämn match.”

Stenkullens Nicklas Westman hade följande tankar om matchen:

”Ja, kallt var ordet! Ganska avslagen match där GaFF har större delen av matchen på centrala mittfältet, kändes som de spelade 4-6-0. Fungerade fint då vi ställde upp med två centrala mittfältare idag. Båda lagen rann igenom med lite kontringar men inte mer än så. GaFF med lite ramträffar och GoIK med straffmiss och en miss vid öppen kasse efter ett fint lågt inlägg.”

Gårda alltså redan klara gruppvinnare.

 

Grupp 6

Björndammens BK (5A) – Partille IF FK (5A) 3-0 WO

Klart sen innan att det blev en WO-seger för Björndammen, som därmed också vann gruppen.

 

Grupp 7

Ahlafors IF (division 3) – Öjersjö IF (5A) 3-1 (1-1)

Öjersjö har inte riktigt levererat ännu under försäsongen men stod upp riktigt bra mot topptippade division 3-laget Ahlafors. 1-1 i paus efter blev till slut 3-1 till AIF.

Ahlafors tränare Michel Berndtsson sa så här om segern:

”Vi gör en jättebra match i kylan. Vi är stabila och kontrollerar matchen från start till slutsignal. Öjersjö står upp bra men det syntes att dem inte kommit igång med träningen. Vi bytte ut nio gubbar från matchen mot Gunnilse i lördags så det är härligt att jobba med en så bra trupp med konkurrens på varje position.”

Öjersjös ledare Pierre Högberg sa såhär om matchen:

”En stabil match från oss trots torsk. En jämn tillställning där Ahlafors självklart har mer boll. Vi gör en godkänd och bra match både framåt och bakåt. Ett positivt besked trots förlusten som sagt. Kunde slutat 2-2 då vi gör mål men blir helt oförståeligt avblåst. Måste lyfta fram Alenvret som visade att han kommer betyda massor för vårt anfallsspel och de var även han som gjorde ”båda” målen. Får önska Ahlafors lycka till även om jag tror Jonsered tar de.”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR.

AIF alltså vidare från grupp 7.

 

Grupp 8

Jonsereds IF (division 3) – Nol IK (4A) 5-0 (1-0)

Direkt avgörande match i grupp 8 men det blev inte så spännande med en säker seger för Jonsereds IF. 1-0 i paus blev 5-0 till slut och en väntad gruppseger för JIF.

 

Gruppspelet alltså färdigspelat i Östra Cupen och det var väl inga jätteskrällar. Kozara gick oväntat svagt annars inga stora överraskningar.

Den 7/3 (nästa onsdag) spelas kvartsfinalerna och de ser ut så här:

 

IK Kongahälla (division 3) – Gårda BK (4A)

Utbynäs SK (5A) – Björndammens BK (5A)

Sävesdalens IF (division 2) – Ahlafors IF (division 3)

United Africa FC (4A) – Jonsereds IF (division 3)

 

/Rasta