Det spelades även matcher i Södercupen igår och så här gick det:

 

SÖDERCUPEN

Grupp 1

Guldhedens IK (4A) – Kållered SK (division 3) 0-3 (0-1)

En, enligt rapporterna, jämn match där KSK:s Max Elgeskog till slut blev matchhjälte med två mål.

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

KSK:s matchrapport hittas HÄR.

Kållered har grepp om gruppen i en haltande tabell.

 

Fässbergs IF (6B) – Mölnlycke IF (4B) FLYTTAD

Kommer att spelas 10/3 12.15.

 

Grupp 2

Hällesåker IF (6B) – Landvetter IS (division 3) FLYTTAD

Spelas nu på lördag 3/3 13.oo Lindevi.

 

Grupp 3

Mossens BK (5B) – Lindome GIF (division 2) 0-7 (0-1)

Lindome var som väntat numret för stort för Mossen även om de var bra med i första. Nicolas Sandberg och Marcus Månsson blev tvåmålsskyttar för Lindome.

MBK:s Axel Sandquist sa så här om förlusten:

”Vi börjar hyfsat i matchen då Lindome trotts mycket boll inte skapar så mycket mer än några skott utifrån. Vi ligger bra i positionerna men blir allt för stressade och slarviga när vi väl vinner bollen. Tyvärr lyckas Lindome göra 1-0 i slutet av första halvlek. Trots detta har vi ett bra halvtidssnack och känslan från mig var att vi skulle göra en bra andra halvlek också. Det slutade med att vi förlorar halvleken med 6-0, alltså släpper in ett mål vart femte minut. Vi orkade inte riktigt efter paus samtidigt som Lindome hade väldigt fina avslut och nästan fick maximal utdelning på dessa. Det var som väntat klasskillnad mellan lagen men vi hade hoppats på betydligt mindre mål.”

Lindome har greppet om gruppen efter två raka segrar.

 

Solängens BK (6B) – Mölnlycke-Sjövalla IS FK (4B) 0-2 (0-0)

Även denna matchen i grupp 3. Mathias Williamsson gjorde matchens båda mål.

Mölnlycke-Sjövallas tränare Jonas Andersson sa så här:

”Kallt som fan, jag har nog aldrig spelat i sån kyla innan. Vi var helt överlägsna , vilket vi ska vara mot en division 6 lag. Grymt svårspelad plan hade det varit bättre förutsättningar hade vi vunnit med 5,6 noll. De hade 1 avslut på hela matchen. Nu blir det final mot Lindome nästa vecka vilket vi ser fram i mot”

Lindome och Mölnlycke-Sjövalla gör upp om gruppsegern nästa vecka.

 

Grupp 4

Balltorps FF (5B) – IK Virgo (division 3) 0-5 (0-0)

BFF står upp bra och det är mållöst i paus. Carl-Oscar Andersson hittar dock målet omgående i andra halvlek och sen trillar målen in i en strid ström. Calle Ekdahl blev tvåmålsskytt i den andra halvleken.

BFF:s tränare Fredrik Magnusson sa så här om matchen:

0-0 i paus där vi står rätt och de inte kommer till så mycket lägen vi har möjlighet att göra 1-0 i slutet på friläge men deras målvakt räddar Dock ett rätt stort spel övertag för Virgo. De kändes starka offensivt och fyllde på med mycket folk i anfallet. Andra gör de mål direkt men tycker vi har en bra period fram till minut 40 då 2-0 kom och där dör matchen och vi. Virgo var det klart mycket bättre laget kommer garanterat bli topp två i år. Så välförtjänt seger.”

Virgo har grepp om gruppen med två raka segrar och 13-0 i målskillnad.

/Rasta