Vi tar en titt på gårdagens matcher i Västra Cupen och Hisingsmästerskapen:

 

VÄSTRA CUPEN

Grupp A

Proletären FF (6C) – Utsiktens BK (division 1) FLYTTAD PGA AV PLANEN

Matchen flyttades. Inget nytt datum klart i nuläget.

 

Grupp B

Pushers BK (6C) – Öckerö IF (4B) 0-3 WO

Som bloggen rapporterat innan så lämnade Pushers WO till denna match.

 

Tynnered FC (6C) – IFK Björkö (4B) 0-1 (0-0)

Jämnare än väntat där 4B-laget Björkö vann med matchens enda mål (Andreas Odersjö i mitten av andra). Verkar tyvärr varit  lite stökigt stundtals.

Björkös målvakt Jack Olsson sa så här om matchen:

”Kallt, dålig belysning och bollar lika hårda som ett morgonstånd en sommargryning. Vi skapar 6-7 solklara chanser att göra mål. Vilket är riktigt bra på 2×30. Att vi däremot bara gör ett mål får vi fundera över tills på lördag då vi möter Gårda BK. Inte så mycket mer att säga om matchen. Alltid svårt för en domare att vara ensam, och det väljer vissa att utnyttja mer än andra. Vi går igenom gruppen med 7-0 i målskillnad och tar oss vidare till kvartsfinal! Där låter vi Utsikten smaka på skärgårdsstålet.”

Segern gör att Björkö slutar tvåa med sju poäng och bra målskillnad. Dock kan även både GFF och Älvsborg i grupp G hamna som tvåa på sju poäng. ÄFF har redan sju poäng och bättre målskillnad än Björkö medan GFF har en match kvar (mot FC Linné).

 

Grupp C

Sandarna BK (5B) – SK Argo (6C) 18.30 Kobbegården FLYTTAD

Lagen bestämde att skjuta upp matchen pga av väderförhållandena. Inget nytt datum klart.

 

Masthuggets BK (5B) – Västra Frölunda IF (division 3) 0-3 (0-0)

Den andra matchen i grupp C spelades dock och där besegrade gruppsegrarna Frölunda Masthugget med 3-0. Hugget stod dock upp bra och det var mållöst i paus. VF:s Bryan Johansson låg dock bakom segern med två mål i den andra halvleken.

Frölundas assisterande tränare Claes Klippert sa så här om segern:

”Masthugget bjöd på tufft motstånd i en match som stod 0-0 ända in i andra halvlek. Vi slarvade när vi kom in i sista tredjedelen och kunde blivit straffade med ett baklängesmål via en hörna som blev riktigt farlig i första halvlek. När vi väl fick satt dit 1-0 genom Bryan Johansson kunde vi slappna av lite, nu skulle det ju mycket till för att vi skulle tappa gruppsegern. 2-0 gjordes av Olof Englund efter förarbete av Noah Mannerström Egvik och 3-0 gjordes återigen av Bryan Johansson. Sammantaget rättvist men som sagt bjöd Masthugget upp till bra fight i kylan.”

MBK:s kapten Behzad Kurdali sa så här om förlusten:

”Ett ungt och väldigt bra frölunda som är spelförande mestadels av matchen. Vi gör en jättebra förstahalvlek, ligger rätt i positioner och kontrar så fort vi får bollen! Visste att Frölunda var spelskickliga och ville äga boll så vi fokuserade mest på försvarspel och kontringar. Andra halvlek är precis som första, vi försvarar och Frölunda bollförande. Tyvärr för vår del börjar vi slarva mer i andra, vi får inte iväg bollen vid två tillfällen och det resulterar i två baklängesmål. Frölunda hinner även hänga en balja till innan domarn blåser av matchen. Väldigt ungt och duktigt lag! Tappar humöret lite i slutet och ber om ursäkt för det. Önskar Frölunda lycka till i fortsättningen i både cupen och serien.”

VF alltså klara gruppsegrare.

 

HISINGSMÄSTERSKAPEN

Grupp 1

Eriksbergs IF (4B) – Backatorp IF (6D) FLYTTAD

Flyttad på grund av vädret. Nytt datum är söndag 4/3 10.45 Krokängsplan.

 

Kärra KIF (4B) – Hisingsbacka FC (division 2) FLYTTAD

Flyttad på grund av vädret. Nytt datum är söndag 4/3 14.15 Länsmansgårdens IP.

 

Grupp 3

Finlandia/Pallo AIF (4B) – Torslanda IK (division 2) 2-2 (0-1)

Ledning två gånger om för TIK, båda gångerna mål av Haris Avdiu. Finpa tog sig dock tillbaka två gånger om och matchen slutade 2-2.

Resultatet gjorde att Torslanda vann gruppen och är klara för slutspelet.

 

/Rasta