Innan vi kastar oss över helgens cupmatcher så insåg bloggen precis att det även spelades en match i Södercupen ikväll fredag som vi helt missat! Det har varit mycket cupskrivande i veckan och bloggen utgick helt enkelt ifrån att det inte spelades några cupmatcher en fredag. Men det var alltså fel men bloggen väger upp detta med en rapport direkt efter matchen istället!

 

SÖDERCUPEN

Grupp 4

IF Mölndal Fotboll (4B) – Balltorps FF 4-3 (2-1)

Det blev seger för Mölndal i kvällens derby mot Balltorp. I en svängig match blev det till slut 4-3 för Mölndal som därmed spelar en direkt avgörande gruppfinal mot IK Virgo i sista omgången.

Mölndals Joakim Andersson sa så här om matchen:

”Balltorp var bra och hade en del boll emellanåt och tog ledningen. Men vi äter oss in i matchen och leder i halvtid med 2-1. I andra tar återigen Balltorp kommando och gör snabbt 2-2. Men igen kommer vi tillbaka och går upp till 4-2 innan de reducerar. Ingen jättematch från vår sida och oavgjort kanske hade varit mest rättvist.”

BFF:s Bawan Mohideen sa så här om förlusten:

”Jag tycker att vi gör en bra match, trots att vi på förhand såg matchen som en vanlig träningsmatch var det ändå väldigt bittert att inte få med sig minst en poäng. För första gången för 2018 lirar vi en match på ett bra underlag och man kunde genast känna igen BFF, som stundtals spelar riktigt bra idag. Vi kommer till spel utan både Pringle och Jetmir pga sjukdom, och även Anton som skulle ta anfallsrollen idag åkte på en skada bara minuter innan matchstart och fick istället sitta kvar på bänken. Trots stort manfall och många sena ändringar gör vi en bra match, framförallt offensivt. Defensivt finns det en del att jobba på, vi släpper till två bollar på hörnor och två bollar där vi har många gubbar på fel sida efter bolltapp, vilket naturligtvis gör att resultatet blir surt. Men det är bara att kämpa på och ta med sig det som var positivt.”

 

Nu går över till helgens matcher:

 

LÖRDAG 3/3

SÖDERCUPEN

Grupp 2

Göteborgs SIF (6B) – Dalen/KFF (4B) 11.00 Krokslättsvallen

Dags för andra omgången i Södercupen. ”Studenterna” föll klart mot Landvetter (0-4) i första matchen och Dalen/KFF tog en storseger (6-0 mot Hällesåker). Känslan här är ju att Dalen/KFF är numret för stort för GSIF och det lär bli en helt avgörande gruppfinal i sista omgången mellan Landvetter och Dalen.

TIPS: Stabil Dalen-seger!

 

Hällesåker IF (6B) – Landvetter IS (division 3) 13.00 Lindevi

Hällesåker kommer alltså från en 0-6 förlust mot Dalen/KFF och Landvetter piskade på GSIF med 6-0. Enkel matematik säger att det borde bli en ännu en storseger för division 3-laget Landvetter och ännu en tung förlust för HIF.

TIPS: Landvetter kör över Hällesåker och det blir gruppfinal i sista omgången mot Dalen/KFF.

 

VÄSTRA CUPEN

Grupp F

Hönö IS (5A) – Kungsladugårds BK (5B) 14.15 Ruddalen 2

Sista matchen i trelagsgruppen. Hönö föll mot Hovås och Kungsladugård slog just Hovås. Skulle Hönö vinna blir det alltså tre lag på samma poäng. Skulle detta ske så är det inbördes möten som gäller men det hjälper ju inte då lagen i så fall slagit varandra. Nästa steg är straffar men går inte heller då inga slagits. Då hamnar vi på målskillnad och då beror det ju på vilka siffror Hönö vinner med. Vinner Hönö med 2-0 blir det dock riktigt intressant. Då hamnar Hönö före KBKfler gjorda mål men både Hönö och Hovås hamnar på exakt samma målskillnad (3-3). Då bör det ju tas ett varv till bara mellan Hovås och Hönö och då bör ju Hovås vinna gruppen på inbördes möten. Lurigt värre. Om bloggen är rätt ute kan alltså alla tre lagen gå vidare fortfarande.

TIPS: Kryss. Vilket alltså betyder att KBK tar sig vidare!

 

 

SÖNDAG 4/3

HISINGSMÄSTERSKAPEN

Grupp 1

Eriksbergs IF (4B) – Backatorp IF (6D) 10.45 Krokängsplan

EIF toppar grupp 2 efter en vinst (mot Kärra) och en oavgjord (mot Hisingsbacka). Backatorp imponerade stort i första matchen där de spelade 1-1 mot Hisingsbacka men föll sen stort mot Kärra (0-7).

Backatorp har en inför-rapport på sin hemsida med EIF:s tränare Josip Baric, klicka HÄR.

TIPS: EIF har sett stabila ut och tar det även om BIF kommer stå upp bra.

 

Kärra KIF (4B) – Hisingsbacka FC (division 2) 14.15 Länsmansgårdens IP

Det var nog inte någon som trodde att division 2-laget Hisingsbacka FC skulle vara näst sist i gruppen inför sista matchen. Årets HMär dock väldigt gynnsamma då näst bästa trean också tar sig till kvartsfinal. Kärra kom igen efter förlusten mot EIF och krossade Backatorp senast med 7-0.

TIPS: Lurig match där HBFC inte fått igång det i cupen. Kryss.

 

VÄSTRA CUPEN

Grupp A

Donsö IS (4B) – Askims IK (division 3) 12.30 Donsövallen

Utsiktens BK har redan avgjort gruppen då laget slagit både Donsö och Askim och inbördes möten avgör vid samma poäng. Alltså mest en match för prestigen och 60 minuter i benen.

TIPS: Möjligen svårmotiverat men bloggen tror att Askim tar det.

 

Kvartfinalerna i Västra Cupen är schemalagda nu på måndag (5/3) men det är en hel del uppskjutna matcher som inte är schemalagda innan dess. De flesta grupper är avgjorda så tekniskt sett kan ju de matcherna spelas efter kvartsfinalerna (även om det självklart är lite märkligt).

Det verkar dock som matchen GFF – FC Linné (grupp G) egentligen var tänkt att spelas på tisdag. Det går ju dock inteGFF har chansen att gå vidare som bästa tvåa. Möjligen kanske de matcher som inte har någon betydelse stryks. Vi får se vad som händer.

 

/Rasta