Igår spelades det en match i Västra Cupen:

 

Grupp G

Älvsborg FF (division 3) – Göteborgs FF (4B) 1-1 (0-0)

Efter en mållös första halvlek tog GFF ledningen men ÄFF dock in en, enligt rapporterna, rättvis kvittering i slutet. ÄFF vann även den efterföljande straffläggningen men mer om det längre ner.

ÄFF:s ledare Peter Westlund sa så här om matchen:

”Lite bättre förutsättningar idag än i tisdags även om vi fick kona upp nya linjer pga halka vid sidlinjerna. Tycker vi börjar riktigt bra och för matchen helt klart. I och med att målen inte kom samtidigt som vi börjar slarva med vissa moment så kom GFF in i matchen mer och mer. Vi har ett ribbskott i andra halvlek och efter det kommer deras mål som en liten chock. Här tycker jag dock att vi faktiskt rycker upp oss rejält efter målet och trycker på sista kvarten. Kvitteringen kom till ju slut men visst skulle vi avgjort matchen efter en dubbelchans i slutminuten. Noterbart att GFF var väldigt pigga i djupled med sina kvicka forwards offensivt.”

GFF:s Carl Aldebert hade följande kommentar om matchen:

”Tuffa förutsättningar för båda lagen med extrem kyla och halka. Vi gör det bra defensivt och organisationsmässigt och hotar i omställningar. Behöver jobba på att få vila mer med boll och få längre anfall. Men trots allt ett bra lag vi möter. Lite snöpligt att de kvitterar med endast minuter kvar men sett till matchbilden helt rättvist. Älvsborg är stora och tunga att möta, kan de få igång ett lite högre bolltempo och bli lite spetsigare framåt kan de nog upprepa förra säsongens fina resultat.”

1-1 alltså och ÄFF vann straffläggningen. Det var lite oklart hur årets regler för VC såg ut men här är de:

 

 

Bloggens tolkning av reglerna är alltså att ÄFF redan är klara gruppsegrare i grupp G.

ÄFF har spelat klart och har sju poäng. GFF har en match kvar (mot FC Linné) och vid seger där går också GFF upp på sju pinnar. GFF kan dock inte gå förbi ÄFF då det är först inbördes möte, sen straffar och efter det målskillnad som avgör vid lika poäng. ÄFF vann som sagt gårdagens straffläggning.

När det gäller bästa tvåan så kommer det att stå mellan IFK Björkö i grupp B och just GFF i grupp G.

I nuläget har Björkö spelat klart och står på sju poäng och 7-0 (+7) i målskillnad.

GFF har inför matchen mot FC Linné fyra poäng och 3-1 i målskillnad.

För att GFF ska gå vidare behöver alltså laget vinna med fem måls marginal mot Linné. Detta skulle göra att GFF hamnar på sju poäng och +7 i målskillnad. Vinner de med fem bollar kommer de dock automatiskt att hamna på fler gjorda mål än Björkö och därför gå vidare.

Oklart dock när GFF ska möta Linné då det är lite bråttom. Kvartsfinalerna är nämligen schemalagda på måndag 5/3.

 

 

Matchen mellan Azalea BK och Slottsskogen/Godhem IF i grupp D (som skulle ha spelats igår) kommer inte att spelas alls. Matchen har ingen betydelse för utgången av gruppen och lagen vill inte riskera skador.

Den sista matchen i grupp D mellan Slottsskogen/Godhem IF och Styrsö BK ska också spelas och är schemalagd till onsdag 7/3. Inget av lagen kan gå vidare men det är alltså efter att kvartsfinalerna satt igång.

 

/Rasta