Jonsereds IF tog sig tillbaka till division 3 direkt efter att ha slutat tvåa i 4A och kvalat sig upp förra säsongen. Laget har svarat för en stabil försäsong hittills med en säker gruppseger i Östra Cupen och bra nyförvärv.

Nu nås dock bloggen av nyheten att huvudtränaren (och före detta spelaren) Martin Viggeborn och klubben väljer att gå skilda vägar efter dagens träningsmatch mot Kållered SK. Detta med lite mer än en månad innan serien börjar.

Tanken var att Viggeborn skulle vara huvudtränare med Fredrik Robertsson som assisterande och Björn Anklev som spelande assisterande. Oklart i nuläget om någon av dessa kliver in som huvudtränare.

Självklart inte en optimal situation för Jonsered inför återkomsten till division 3. Det är klart sen innan att Viggeborn kommer att spela med 5A-laget Öjersjö IF och nu öppnar det ju upp för mer speltid där.

Huvudpersonen själv bekräftade nyheten för bloggen men avböjde fler kommentarer men lovade dock att vara tillgänglig för en mer detaljerad intervju framöver.

 

/Rasta