Försäsongscuperna rullar vidare och så här gick det i helgen:

 

SÖDERCUPEN

Grupp 2

Hällesåker IF (6B) – Landvetter IS (division 3) 0-4 (0-2)

Ett ganska väntat resultat där Efe Yildirim hade svarat för  både 1-0 och 2-0 för LIS redan efter åtta spelade minuter. Patrik Hansson ökade till 3-0 strax efter paus innan Yildirim fullbordade till hattrick.

LIS Martin Laanemets sa så här om segern:

”Ont om spelare på grund av mycket sjukdom och spelare bortresta. Ledde till tre juniorer från start och jag fick vara avbytare som utespelare. Fick sista 15 uppe på topp. Skötte mig enligt folket på läktarn mycket bra. Håller med där…😉.
Liknande matchbild som mot ”Studenterna” där vi har bollen mestadels och skapar många chanser. Hällesåker fysiskt starka och stora med några individuella duktiga spelare som störde lite grann i slutet av matchen. Vi ser fram emot en gruppfinal på tisdag nu!”

 

Göteborgs SIF (6B) – Dalen/KFF (4B) 0-2 (0-1)

Även här ett väntat resultat även om ”Studenterna” stod upp bra. Ett mål i varje halvlek blev det och Dalens spelande tränare Joakim Ahlgren inledde målskyttet efter åtta minuter och precis i slutet på matchen gjorde Edvin Salihi 2-0.

Dalens Jonas Hylèn var på plats och sa så här:

”Jag var inte med pga små skavanker utan siktar på matchen mot Landvetter. Men jag såg ca 45 minuter. Tyvärr såg det ganska slött och oinspirerat ut. Tycker väl ändå att vi var bättre utan att på något sätt imponera. Många unga killar som fick chansen idag att vissa upp sig så det var väl bra.”

 

Det blir alltså en väntad gruppfinal på tisdag mellan Landvetter och Dalen/KFF. Perfekta förutsättningar då båda lagen har full pott och 8-0 efter två omgångar! Segraren i matchen vinner alltså gruppen går alltså till semifinal!

 

VÄSTRA CUPEN

 

Grupp F

Hönö IS (5A) – Kungsladugårds BK (5B) 1-1 (0-1)

Igår lördags spelades den sista matchen i denna trelagsgrupp och KBK behövde minst en poäng för att säkra gruppsegern och det var precis vad som inträffade. Det var dock Hönö som inledde målskyttet redan efter fem minuter genom Nicklas Bensby. Det såg tufft ut för KBK då laget åkte på ett rött kort i början av andra. Det kommer dock en kvittering efter att Danny Höglund-Field tryckte in bollen efter en tilltrasslad situation! Matchen slutade 1-1 och Lagår’n vidare.

KBK:s kapten Martin Vallin sa så här om matchen:

”En minst sagt slätstruken insats från oss. Vi startar riktigt dåligt och är inte med i matchen för fem öre. Hönö trillar boll och försöker ta sig fram med kortpassningsspel. De har också ett fin anfall som leder fram till 0-1 där vi är minst sagt överallt och ingenstans. Vi gör tre byten i halvlek för att få lite ny energi. Men andra startar egentligen på samma sätt som första. När sen Jörnvik blir utvisad av domaren för lite gruff och tjafs med en Hönöspelare känns det rätt tungt. Men då börjar vi ta kampen lite mer och kämpa om alla bollar. Detta leder till att vi får lite tryck och efter ett skott/inlägg av Bergström hamnar bollen hos Danny av alla som trycker upp bollen ribba in. Många av oss som räknade med att den bollen skulle hamna i motionsslingan i dungen, men den satt! Efter kvitteringen ligger vi lågt och har ganska bra koll på resten av matchen. Vi tackar Hönö för matchen och lycka till i serien!”

Hönös tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om lagets båda gruppspelsmatcher:

”Första matchen inledde vi bäst men Hovås fick 1-0 på ett självmål det sista som skedde. I andra flyttade vi fram positionerna men Hovås lyckades göra 2-0 och sedan 3-1 i slutminutrarna. Det innebar att vi var tvungna att göra minst tre mål mot Lagårn för att kunna få bäst målskillnad i gruppen. Vi inledde klart bäst där Nicklas Bensby gjorde 1-0 efter ett ganska fint anfall där bollen gick fort på KBK:s planhalva. Sedan tar de över matchen mer och mer utan att skapa några riktigt farliga målchanser. Dock med mängder av fasta situtationer. I inledningen av andra lyckades domaren hitta en utvisning för snack på en KBK:spelare och jag tycker nog den kändes väldigt billig men domaren bestämmer, så säger reglerna. Vi lyckades inte utnyttja att vi var en man mer och KBK kunde kvittera med ca 10 minuter kvar då vår back sparkade hål i luften på ett inlägg. Matchen slutade 1-1 och KBK vidare till slutspel. Jag tycker att varken vi eller KBK kom upp i närheten av en god nivå i den här matchen. Vi lider av väldigt många frånvarande (7 av 13 var juniorer) och jag tror att både Hovås och Lagårn också har svårigheter att få ihop alla sina slagkraftigaste gubbar. Dock all heder åt de unga, De är ju klubbarnas framtid.”

KBK alltså vidare till kvartsfinal!

 

Det behöver även klargöras lite kring Västra Cupens slutspel.

Kvartsfinalerna inleds imorgon måndag förutom den matchen mellan Utsiktens BK – den bästa tvåan. Detta på grund av att matchen mellan Göteborgs FF och FC Linné blev uppskjuten och inte spelas förrän på tisdag. GFF har möjlighet att sluta som bästa tvåa i kamp med IFK Björkö. Semifinalerna spelas sedan den 15/3 så det finns ganska gott om tid att få in Utsiktens kvartsfinal innan dess. De övriga gruppspelsmatcher som inte spelats ännu efter att ha skjutits upp kommer troligtvis inte att spelas alls då de inte påverkar vilka lag som går vidare.

Västra Alliansens ordförande Daniel Olsson förklarar läget i en kommentar till ett av bloggens inlägg HÄR.

 

Grupp A

Donsö IS (4B) – Askims IK (division 3) 3-1 (1-0)

En match som inte kunde avgöra avancemang då Utsiktens BK redan vunnit gruppen. Albert Hansson satte tidigt 1-0 för DIS hemma på Donsövallen vilket stod sig till paus. Emil Johnsson svarade sedan för två mål i den andra halvleken även om AIK:s Omar Conteh kom emellan med en reducering.

Askims tränare Anders Augustsson sa så här om matchen:

”Vi spelade igår, så idag matchade vi ett yngre lag, frånsett mig som fick spela från start, då vi inte ville spela spelare från igår. Vi var det spelförande laget men fick några kvicka omställningar mot oss, efter lite slarv som de utnyttjade bra och gjorde mål. Men nu fick hela truppen 90 minuter under helgen vilket vi ville. Men vi har mycket att jobba med för att lyckas bra i år. Men vi tar 1% i taget!”

Utsikten alltså redan klara gruppsegrare och lagets flyttade match mot Proletären kommer inte att spelas.

 

HISINGSMÄSTERSKAPEN 

Grupp 1

Kärra KIF (4B) – Hisingsbacka FC (division 2) 0-2

Hisingsbacka FC tog sig samman och vann sin match mot Kärra och gick därmed vidare från gruppen.

Kärras Jim Holmelin sa så här om matchen:

”En riktigt bra genomkörare för oss. Vi möter ett spelskickligt Hisingsbacka, men vi står upp bra och tvingar dem spela en rakare spel än de kanske vill egentligen. Vi spelar försvarsspel som vi kommit överens om, stundtals fungerar det riktigt bra, men kanske lite naivt i vissa lägen att stå så högt med vår backlinje, men det tar jag på mig 100% Hisingsbacka har 2-3 hyfsade lägen i första halvlek, våran målvakt Oskar gör ett par bra räddningar. I andra halvlek får de en hörna som de skarvar in på första ytan, något jag tycker vi borde kunna undvikit men samtidigt så har vi inte gått igenom fasta situationer så mycket samt att Hisingsbackas spelare gör det riktigt bra. Även 2-0 kommer på en fast situation där bollen av någon märklig anledning går igenom straffområdet utan att någon agerar och smiter in på bortre stolpen. Vi flyttar fram rejält sista 10 minuterna utan att vaska fram mer än någon halvchans. Summering, en bra träningsmatch för oss, där vi gör det vi pratar om och gör det bra. Saknas lite pusselbitar ännu, men fortfarande tid kvar att jobba med det.”

 

Eriksbergs IF (4B) – Backatorp IF (6D) 4-0

EIF tog en säker seger och säkrade också avancemang till slutspelet.

Eriksbergs tränare Josip Baric sa så här om segern:

”Tja, en något slö match där de hade en frispark i ribban som skakade om oss . Därefter gör vi 1-0 och målen trillar in med jämna mellanrum samtidigt tar vår målvakt deras omställnings lägen.”

BIF:s tränare Jon Wiklund hade följande att säga om förlusten:

”Ett resultat som inte speglar matchbilden enligt mig. Vi hade en ribbträff 10 minuter in i matchen och flera frilägen under matchen men tar inte vara på våra chanser. Där märkte man att det skilde två divisioner mellan lagen då Eriksberg sätter sina chanser. Spelmässigt gör vi det bra stundtals och i själva spelet står vi upp bra. Däremot gör vi det mycket sämre i defensiven, men det är bra att vi har några veckor på oss att få ordning på försvarsspelet.”

Backatorp söker för övrigt fortfarande en målvakt inför säsongen om någon burväktare är sugen?

 

Eriksberg också vidare alltså.

 

Gruppspelet i Hisingsmästerskapen är nu klart och kvartsfinalerna spelas nu i veckan. Då årets HM innehåll grupper med både tre och fyra lag beslutade Hisingsalliansen att efter färdig gruppspel så räknades alla resultat mot de sist placerade laget i fyralagsgrupperna bort. Detta gör att tabellerna på förbundets sida inte riktigt stämmer. Om bloggen förstått det hela rätt så kommer kvartsfinalerna att se ut så här:

Hisingsbacka FC (division 2) – Västkurd BK (6D)

KF Velebit (4B) – Finlandia Pallo AIF (4B)

Torslanda IK (division 2) – IF Warta (5B)

Eriksbergs IF (4B) – Bjurslätts IF (6A)

 

Kvartsfinalerna inleds 7-8/3.

 

/Rasta