Det är högt tempo i cuperna nu och så här ser det ut imorgon måndag! Som vanligt stor reservation för inställt pga av snö då det rapporteras om en hel del nederbörd på gång!

 

VÄSTRA CUPEN

KVARTSFINALER 

 

IF Väster (5B) – Assyriska BK (division 2) 18.00 Kobbegården

Båda lagen gick genom gruppspelet utan poängförlust och även utan att släppa in mål! Båda lagen har dock varsin 3-0 WO seger i bagaget men ABK slutade på 20-0 i målskillnad och IFV med 11-0.

Självklart oerhört tufft för Dalla’s gäng och Assyriska är självklart storfavoriter. ABK slog bland annat Västers seriekollega Näsets SK med klara 5-0.

TIPS: Väster kommer att ligga lågt och tight men det kommer inte att räcka hela vägen, särskilt inte över 2×45. ABK tar det även om det inte rinner iväg.

 

Öckerö IF (4B) – Västra Frölunda IF (division 3) 20.00 Apelsinplan

ÖIF hade en hård skärgårdsfight med Björkö om gruppsegern medan Frölunda tog sig igenom sin grupp tämligen enkelt utan varken poängtapp eller insläppta mål. Frölunda har en ung trupp och har spelat väldigt ungt i cupen hittills. Känslan är att de kommer med starkast möjliga lag imorgon och då får Öckerö det tufft. ÖIF kommer säkert kunna störa i det fysiska spelet men det kommer inte att räcka.

TIPS: Frölunda tar det.

 

Kungsladugårds BK (5B) – Älvsborg FF (division 3) 20.00 Kobbegården

Lagår’n tog sig vidare från sin grupp efter att ha spelat 1-1 mot Hönö igår lördag, så mycket möjligt att det är en del tunga ben där. ÄFF tog sig vidare från sin grupp efter kamp med GFF. Deras möte slutade 1-1 men ÄFF vann straffläggningen och det avgjorde till slut gruppen i ÄFF:s favör.

TIPS: ÄFF ska ta detta över 2×45.

 

Utsiktens BK (division 1) – Göteborgs FF (4B)/IFK Björkö (4B) datum ej klart

Den här kvartsfinalen kommer alltså att spelas senare i veckan då det inte står klart ännu vilket lag som är bästa tvåan. Det vet vi först efter tisdagens match mellan GFF och FC Linné. Det står mellan just GFF och IFK Björkö.

 

SÖDERCUPEN

Grupp 1

Mölnlycke IF (4B) – Guldhedens IK (4A) 19.30 Djupedalsplan

En riktigt haltande tabell där MIF gör sin första cupmatch. GIK föll mot Kållered (0-3) i sin första. Mölnlycke IF föll med 0-3 i en träningsmatch mot Komarken (4A) igår. Kållered kommer med största sannolikhet att ta hem gruppen då de står på sex poäng efter två matcher. MIF har KSK senare i veckan och visst skulle en seger här göra den matchen mer intressant.

TIPS: Svårtippat. Oavgjort.

 

Grupp 4

IK Virgo (division 3) – IF Mölndal Fotboll (4B) 20.00 Åbyvallen

I Södercupen går bara gruppsegrarna vidare och här har vi en ren final i sista omgången. Båda lagen har full pott efter de första två matcherna men Virgo har 13-0 i målskillnad mot Mölndals 9-3. Kul med matcherna som är direkt avgörande!

TIPS: Virgo är för starka och går vidare!

 

/Rasta