Fullmatat med cupmatcher imorgon onsdag och alla fyra cuperna är igång! Förhoppningsvis tillåter vädret spel.

Vi tar oss igenom matcherna:

 

HISINGSMÄSTERSKAPEN

KVARTSFINALER

Eriksbergs IF (4B) – Bjurslätts IF (6A) 20.15 Krokängsplan

Dags för kvartsfinaler i Hisingsmästerskapen! Eriksberg svarade för ett starkt gruppspel där de var obesegrade efter att ha spelat oavgjort mot Hisingsbacka och besegrat Kärra och Backatorp. Imponerande och en trevlig start för nya tränaren Josip Baric! Bjurslätt tog sig vidare från en trelagsgrupp efter seger mot Finlandia och förlust mot Torslanda.

TIPS: Två lag som gjort bra ifrån sig i gruppspelet men EIF känns hetare och tar det!

 

Hisingsbacka FC (division 2) – Västkurd BK (6D) 20.15 Sälöfjordsvallen

På pappret ser det ut som matchen bara kan sluta på ett sätt. Hisingsbacka vann division 3 och förbereder sig för spel i tvåan medan Västkurd är nykomlingar i sexan. HBFC imponerade dock inte i gruppen efter bland annat 1-1 mot både Eriksberg och Backatorp. Laget höjde sig förvisso i sista matchen och slog Kärra med 2-0. Västkurd har en rutinerad trupp med spelare som lirat högre upp och kommer vara ett topplag i sexan direkt.

TIPS: Hisingsbacka kommer ändå att ta det men det blir nog inte så enkelt som det kanske ser ut.

 

KF Velebit (4B) – Finlandia/Pallo AIF(4B) 20.15 Tuvevallen

Intressant 4B-möte på Tuvevallen. Velebit tog sig vidare i en jämn grupp med bland annat en uddamålsseger mot Warta och 2-2 mot Zenith. Finlandia tog sig vidare på en förlust och en oavgjord i sin trelagsgrupp då även vissa treor gick vidare. 2-2 mot division 2-laget Torslanda imponerar dock.

TIPS: Det blir en jämn kamp. Oavgjort och straffar. Där tar Finlandia det. Varför? De har tvärrandiga blåa och vita tröjor precis om QPR (även om det är fusk-hoopsen Readings ställ de har).

 

Den sista kvartsfinalen är schemalagd på torsdag och där möts Torslanda – Warta.

 

ÖSTRA CUPEN

KVARTSFINALER

IK Kongahälla (division 3) – Gårda BK (4A) 18.00 Kviberg 3

Även Östra Cupen är inne i slutspelsfasen och alla fyra kvartsfinalerna liras imorgon. Kongahälla vann sin grupp efter 4-1 mot Lunden och 2-2 mot Kortedala. IKK slog Eriksberg med 2-0 i en träningsmatch i helgen. Gårda slog Gamlestaden 1-0 och körde sedan över 4A-kollegan Stenkullen med 5-1 när de vann sin grupp. 4-2 i helgen mot IFK Björkö (4B). Det blir ett riktigt intressant möte där Gårda närmar sig trean lite mer varje säsong och Kongahälla kan möjligtvis få det tufft i trean i år.

TIPS: En liten skrällvarning! Gårda gillar cupspel och tar det!

 

Sävedalens IF (division 2) – Ahalafors IF (division 3) 18.30 Överåsvallen

Den på förhand mest prestigefyllda matchen. Ahlafors rustar för toppen av division 3 och Sävedalen var ytterst nära att kliva upp i ettan förra säsongen. Sävedalen städade undan en annan av konkurrenterna till cuptiteln, Qviding, i gruppen och känslan är att vinner de imorgon så tar de hela turneringen. SIF föll i helgen mot Torslanda (1-4). Ahalfors vann båda sina matcher i gruppspelet (mot Gunnilse och Öjersjö). Även AIF föll i helgen, 2-4 mot Kungsbacka IF. Känslan är som sagt att Östra Cupen-segraren 2018 spelar den här matchen.

TIPS: Sävedalen tar det i en jämn match.

 

United Africa FC (4A) – Jonsereds IF (division 3) 18.30 Härlanda Park 2

4A-nykomlingen UAFC verkar mer på tårna än vanligt under försäsongen. Höll nollan i båda matcherna i gruppspelet (0-0 mot Bergum och 1-o mot Kozara). Jonsered imponerande i gruppen med två segrar och 7-0 i målskillnad. Känslan är ju dock självklart att det inte är harmoniskt i Jonsered för tillfället då huvudtränare Martin Viggeborn och klubben gick skilda vägar  häromdagen. Frågan är ju hur mycket det påverkar truppen och prestationen på planen?

TIPS: JIF är tunga att möta men det är ju även United Africa. Knapp seger för Jonsered.

 

Utbynäs SK (5A) – Björndammens BK (5A) 18.30 Lemmingvallen

Här bjuds vi på en fin 5A-kamp i Östra Cupen. USK gjorde det som behövdes i gruppen med 2-0 mot Floda och 1-0 mot Härlanda. Björndammen gick vidare från sin grupp genom att besegra Bergsjö IF med 3-0 då de fick en WO-seger i andra matchen mot Partille IF FK.

TIPS: Väger ändå över lite till USK som tar det!

 

SÖDERCUPEN

Grupp 1

Kållered SK (division 3) – Mölnlycke IF (4B) 19.30 Kållered Sportcenter

Det är en haltande grupp 1 där Kållered spelar sin sista match och Mölnlycke IF sin första. KSK har inlett med två 3-0 segrar och går mot gruppsegern. MIF som sagt utan match i SC pga av snön. Båda lagen spelade i helgen där MIF föll mot Komarken (0-3) och KSK slog Jonsered (3-2).

TIPS: KSK är igång på ett helt annat sätt och tar detta med ett par bollar.

 

Fässbergs IF (6B) – Guldhedens IK (4A) 20.00 Åbyvallen

Båda lagen har förlorat mot Kållered med 0-3. FIF slog Anneberg med 3-1 i helgen medan GIK vilade. Intressant match då Fässberg väntas bli ett topplag i sexan och GIK ska väl som vanligt försöka hålla sig i mitten av fyran.

TIPS: Oavgjort.

 

Grupp 3

Lindome GIF (division 2) – Mölnlycke-Sjövalla IS FK (4B) 18.45 Lindevi

På pappret seriefinal men Lindome har sex poäng och 15-0 i målskillnad medan Mölnlycke-Sjövalla har fyra pinnar och 2-0. Visst är Mölnlycke-Sjövalla ett stabilt division 4-lag men de ska inte ha mycket att sätta emot Lindome.

TIPS: Säker Lindome-seger.

 

Solängens BK (6B) – Mossens BK (5B) 19.30 Eklandavallen

Båda lagen är borta från chansen till avancemang och båda föll stort mot Lindome. SBK kommer vara ett stabilt mittenlag i 6B och har fått in ett fint nyförvärv i Niklas Ahlfors från Sävedalen. Mossen åkte ju ur 4A men kommer vara med i toppen av 5B. MBK föll i helgen mot Väster (1-2).

TIPS: Mossen tar det.

 

Grupp 4

Balltorps FF (5B) – Lövet/Johannebergs IF (7A) 19.00 Förbovallen

Båda lagen står på noll poäng efter två spelade matcher och det spelas alltså bara om äran på Förbovallen. Det skiljer ett par divisioner och BFF har fina spetsspelare. Lövet får en till kämpamatch i benen.

TIPS: BFF-seger.

 

VÄSTRA CUPEN

KVARTSFINALER

Båda matcherna skulle ha spelats i måndags men flyttades pga av vädret. Så här skrev bloggen inför måndagen.

 

IF Väster (5B) – Assyriska BK (division 2) 20.00 Valhalla

Båda lagen gick genom gruppspelet utan poängförlust och även utan att släppa in mål! Båda lagen har dock varsin 3-0 WO seger i bagaget men ABK slutade på 20-0 i målskillnad och IFV med 11-0.

Självklart oerhört tufft för Dalla’s gäng och Assyriska är självklart storfavoriter. ABK slog bland annat Västers seriekollega Näsets SK med klara 5-0.

TIPS: Väster kommer att ligga lågt och tight men det kommer inte att räcka hela vägen, särskilt inte över 2×45. ABK tar det även om det inte rinner iväg.

 

Öckerö IF (4B) – Västra Frölunda IF (division 3) 19.30 Ruddalen 1

ÖIF hade en hård skärgårdsfight med Björkö om gruppsegern medan Frölunda tog sig igenom sin grupp tämligen enkelt utan varken poängtapp eller insläppta mål. Frölunda har en ung trupp och har spelat väldigt ungt i cupen hittills. Känslan är att de kommer med starkast möjliga lag imorgon och då får Öckerö det tufft. ÖIF kommer säkert kunna störa i det fysiska spelet men det kommer inte att räcka.

TIPS: Frölunda tar det.

 

/Rasta