Snön stoppade inte gårdagens cupmatcher och så här gick det:

 

VÄSTRA CUPEN

Grupp G

Göteborgs FF (4B) – FC Linné (6C) 3-0 (0-0)

Förutsättningarna var att GFF var tvungna att vinna med fem bollar för att gå vidare från gruppspelet som bästa tvåa. Det såg tufft ut efter en mållös första halvlek. Visst fick Gustav Bye in både 1-0 och 2-0 men det blev aldrig riktigt spännande. Både 2-0 och 3-0 (genom Erik Jakobsson) kom alldeles för sent.

GFF:s kapten Carl Aldebert sa så här om matchen:

”Tyvärr får vi inte ett tidigt mål i första. Nog det som behövts för att lyckats göra de fem mål som behövdes för avancemang. Gör det ändå okej och vinner med tre bollar. Eloge till Linné som krigar på hela vägen.”

FC Linné Jesper Strand hade följande analys:

”Ett ganska rättvist resultat. Även om vi har 0-0 i halvlek och känner att vi är med i matchen. Men GFF är duktiga och skapar en del lägen och trycker ner oss i andra halvlek. Sen slarvar vi lite på en hörna och släpper in ett rätt billigt mål. Därefter skapar vi dock ett par chanser och är nära att få in en boll. Men GFF är helt klart värda segern. Även om det hade varit gott att fått med sig ett mål i alla fall.”

Det blev alltså IFK Björkö som gick vidare som bästa tvåa och får möta Utsikten i kvartsfinal. Med det stänger vi alltså gruppspelet i Västra Cupen.

 

SÖDERCUPEN

Grupp 2

Landvetter IS (division 3) – Dalen/KFF (4B) 1-0 (1-0)

Det var alltså gruppfinal mellan Landvetter och Dalen och det blev en jämn tuff kamp. Matchens enda mål kom i den 17:e spelminuten genom LIS Sadik Belouati. Matchen bjöd även på inte mindre än tre röda kort.

Dalen/KFF:s spelande tränare Joakim Ahlgren sa så här om förlusten:

”Tycker vi gör en riktigt bra match idag! Mycket nöjd med jobbet som killarna gör. Vi sätter press på dom från minut ett och Landvetter har svårt att få igång något spel överhuvud taget. Vi bränner ett par fina lägen tyvärr men så är de ibland. Nu ser vi fram mot seriepremiären mot Mölnlycke om ca tre veckor. Känns som vi har ett gött go i laget! ”

Landvetters Martin Laanemets hade följande kommentar till bloggen:

”En match som inte bjöds på något skönspel precis. Från något håll. Mycket fokus blev tyvärr på domaren den här matchen med tre röda kort, avvisad tränare efter tio minuter, samt en bruten näsa. Hami fick tillbringa hela kvällen på Sahlgrenska. Vi tar ledningen på en fast situation efter 15 minuter. Dalen jagar sedan kvittering resten av matchen är nära i andra halvlek att utnyttja ett friläge. Hafsig match med många avblåsningar och det blev som sagt inget skönspel. Synd att fokuset hamnade på fel idag (från bägge lag), för det var en match där en del stod på spel och det hade varit roligare att gå därifrån med en annan känsla. Nåväl, vi är i semifinal är så klart glada för det. Dalen kommer göra det bra i fyran i år.”

Landvetter alltså gruppsegrare efter full pott och imponerande 9-0 i målskillnad. Semifinal nästa för LIS.

 

Hällesåker IF (6B) – Göteborgs SIF (6B) 1-1 (0-0)

I denna match om äran gav HIF:s specielle målskytt Johan Gunnarsson laget ledningen i början av andra. ”Studenternas” Anders Karlsson nickade dock in 1-1 några minuter före full tid. Det slogs sen straffar som GSIF till slut vann.

HIF:s sportchef Jesper Lönn sa så här om matchen:

”Vi spelade bra första kvarten, spelade runt fint och skapade två-tre fina chanser. Sen föll vi ner i tempo och började slå långt av nån anledning och släppte in Studenterna i matchen. Det blev inte många chanser resten av halvleken. I andra börjar Studenterna bra, vi för spelet lika mycket mellan lagen, ströchanser avlöste varandra. Men vi tog över lite, och spelade fint in i deras straffområde, vår mittfältare får iväg ett skott som målvakten är på, det tar i stolpen och studsar mot mitten av målområdet. Där kommer Johan Gunnarsson och nickar in den. Vi börjar slarva och slappna av efter målet, och med sex minuter kvar gör studenterna 1-1 på en hörna. Det blir slutresultatet.”

 

/Rasta