Vi rapporterar vidare från gårdagens cupmatcher. Tre av de fyra kvartsfinalerna i Hisingsmästerskapen spelades igår och så här gick det:

 

Eriksbergs IF (4B) – Bjurslätts IF (6A) 1-0 (0-0)

Det blev jämnt och målsnålt mellan Eriksberg och Bjurslätt igår. Matchen bjöd endast på ett mål och det prickades in från elva meter av EIF:s Jan Tengwall i mitten av den andra halvleken.

EIF:s tränare Josip Baric sa så här om avancemanget:

”Tuff och jämn första halvlek där Bjurslätt skapar bästa målchanserna. I andra halvlek tar vi över allt men har svårt att skapa målchanser. Vi får dock med oss en straff då bollen träffar en utsträckt hand. Vi utnyttjar den och vinner matchen.”

BIF:s Tim Samuelsson sa så här om matchen:

”Vi kommer ut och står upp bra. Tycker inte de kommer till några direkt målchanser under hela första. När vi har boll försöker vi rulla oss framåt och komma till lägen. Vi får ett friläge i första som vi tyvärr inte trycker in. Första halvlek jämn men fördel oss, andra går vi ut och har fortfarande den där glöden i oss, men efter 25 in får vi tyvärr en straff emot oss som de sätter. Efter detta blir det väl aldrig nått ordnat spel igen från våran sida och Eriksberg kommer till än del farliga lägen. Vi trycker och försöker in i det sista men får aldrig in något mål.”

EIF alltså vidare till semi.

 

KF Velebit (4B) – Finlandia Pallo AIF (4B) 1-1 (1-1) 5-3 efter straffar

Högdramatiskt i 4B-mötet mellan Velebit och FinpaAdam Reggiani gav Velebit ledningen efter 18 minuter men ganska kort därefter kvitterade Ricky Stojilkovski för Finlandia. 1-1 stod sig matchen ut och det gick alltså till straffar. Där blev Velebits målvakt hjälte och Velebit kliver vidare i turneringen.

Velebits målskytt Adam Reggiani sa så här om segern:

”En första halvlek där jag tycker Finlandia börjar starkast, rullar boll men får inga klar målchanser ! Vi kommer in mer i matchen och får en frispark väldigt nära straffområdet ! Franjo Ladan slår in den och jag stöter in 1-0 ! Matchen är ganska jämn, Finlandia får en hörna och vi tappar i markeringen och en Finlandiaspelare får nicka in 1-1 helt fri. Andra halvlek fanns det chanser för båda lagen ! Straffarna slutar 5-4 där våran 14 åriga målvakt tar en av deras straffar !”

Finlandias tränare Kenneth Lindfors sa så här till bloggen om matchen:

”Till att börja med vill jag en eloge till fritid som hade fixat planen på ett utmärkt sätt. Tycker att dom har fått lite kritik sista tiden och ska även ha beröm när dom gör ett bra jobb! Till matchen så blev vi lite förvånade att Velebit spelade såpass defensivt som dom gjorde, vi kunde i lugn och bygga upp spelet som vi ville mer eller mindre hela matchen. Däremot så märks det att vi inte har kunnat tränar som vi velat (pga väder och vind) då vi kändes som att vi inte hittade linjerna i vårt anfallsspel när vi kom till den sista tredjedelen. Vi spelade mer på chans i den ytan än vad vi är vana att se oss göra. Därför blev det lite korta anfall men vi tog hand om de flesta omställningarna som Velebit hade på ett tillfredsställande sätt. 1-0 till Velebit kom på en fast situation där våra kollar på frispark men jag skulle nog säga att det var en rutinerad kamp där vår spelare togs bort på ett smart sätt och deras kille får inspelet i magtrakten och in i mål. Det kändes farligt varje gång Velebit fick en fast situation då flyttade i deras tre fyrtorn i boxen men vi redde ut alla den första som ledde till deras ledningsmål. 1-1 kom ganska omgående där vi gör målet på hörna där våra killar slår sina motståndare i att komma först in i ytan och framför våra motståndare och kan snyggt nicka in kvitteringsmålet. Vi har en riktigt het chans nästan direkt efteråt men bollen räddas till hörna, hade även ett riktigt fint anfall där bollen går på ett snöre men vi lyckas inte förvalta inlägget utan bollen nickas strax utanför målet. Känslan blev att det blev två lag som försökte ta ut varandra rent taktiskt och de chanser som kom var mestadels halvchanser från matchminuten 40 och i resterande av matchen. Sista 20 såg man tydligt att orken började tryta för oss och vårt anfallsspel stoppas lättare och lättare. Sen blir det straffar och där drar Velebit längsta strået. Bara att önska dom lycka till i cupen så får vi ta vår revansch i serien.”

 

Hisingsbacka FC (division 2) – Västkurd BK (6D) 4-0 (1-0)

Det skiljer en hel del divisioner mellan lagen men VBK höll nästan hela första halvleken men precis innan paus kunde Kebba Sanyang sätta 1-0 för HBFC. Haris Skenderovic satte sedan 2-o tidigt i andra och avslutade även målskyttet för kvällen med sitt 4-0 mål i slutet. Fredrik Johansson Zanjanchi smet emellan och satte trean.

VBK:s kapten Pa Majai Njie sa så här om förlusten:

”Vi visste att motståndet skulle vara riktigt bra samt bollskickliga. Så vi bestämde oss att ligga lågt. I 43 minuter försvarar vi helt felfritt men tråkigt nog så får de in en boll med lite tur. Går på hans stödjeben så det blir en båge över målvakten. I andra halvlek visar dom att dom är fyra divisioner högre än oss och vi orkar inte mer än 70. Sjukt bra första halvlek mindre bra andra halvlek. Vi tackar Hisingsmästerskapen och blickar framåt mot division 6 där vi satsar stenhårt för titeln.”

HBFC:s matchrapport hittas HÄR.

 

Idag torsdag skulle Torslanda IK och IF Warta ha mötts i den sista kvartsfinalen men den matchen är uppskjuten. I skrivande stund hittar bloggen inget nytt datum.

 

Det är redan klart att KF Velebit och Eriksbergs IF möts i den ena semifinalen och den spelas den 12/3 (18.45 Backavallen). Alltså är det Hisingsbacka som får möta Torslanda eller Warta.

 

/Rasta