Det var även matcher i Södercupen igår och där snackar vi fortfarande gruppspel. Södercupen hinner ju dock ifatt de andra cuperna då deras gruppsegrare går direkt till semifinal!

 

Grupp 1

Kållered SK (division 3) – Mölnlycke IF (4B) 2-0 (1-0)

KSK infriade förväntningarna och tog sin tredje raka seger i gruppspelet och lade beslag på en av semifinalplatserna. 1-0 kom genom Mikael Oscander i mitten av den första halvleken och tvåan kom strax efter genom Max Elgeskog.

KSK:s tränare Adej Hayek sa så här om segern:

”Vi mötte ett aggressivt Mölnlycke IF som ville störa oss högt och löpte oerhört mycket första 20 minuterna. Men de mötte ett mycket bra Kållered SK. Vi vinner övertygande med 2-0 där vi är närmare 3-0 än de var 2-1. Vi tar med oss mycket positivt från dagens match och ser nu fram emot att semifinalen mot Landvetter IS.”

KSK alltså solklar gruppsegrare.

 

Fässbergs IF (6B) – Guldhedens IK (4A) 1-1 (0-0)

Den andra matchen i grupp 1 var alltså av mer akademiskt intresse och slutade 1-1. Strax innan paus satte Ricardo Nascimento 1-0 för FIF men en bit på andra kvitterade Nicholas Kakonge för GIK.

GIK:s Magnus Karsvall sa så här om matchen:

”Rättvist resultat där vi definitivt inte var värda mer. Idag är vi loja, utan rörelse och mycket tama. 0-0 i paus där ingenting hände. Något bättre i andra där Fässberg tar ledningen på en hörnvariant. Vi trycker på sista kvarten och får in en kvittering via Nicholas Kakonge. Totalt sett en underkänd insats där vi måste kräva mycket mer av oss själva. Gött att se en härlig matta på Åbyvallen dock.”

FIF:s kapten Mustafa ”Shirren” Shirwani hade följande kommentar till bloggen:

”Hela försäsongen har vi haft flera nyckelspelare borta pga sjukdomar, skador och resor. Likaså var det idag. Vi hade dock några tillbaka idag. Vi spelar en riktigt bra match. Första halvlek är vår. Vi har mer boll än motståndarna och står får de farligaste chanserna. Defensivt gör vi en klockren halvlek. Vi börjar andra halvlek på samma spår och gör även 1-0 på hörna. Sedan sjunker vi ner igen och Guldheden har mer boll. Vi gör det ändå bra. Vi skapar farliga chanser i våra omställningar och värderar bra när vi har boll. Guldheden har ett par chanser. Det har även vi. Deras kvitteringsmål kommer genom ett inlägg från deras vänsterkant. Som utnyttjas väl av den enda spelaren de har i boxen. Lite billigt av oss att ge bort de målet. Sammanfattningsvis gör vi en riktigt bra match. Det var riktigt kul att spela idag.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

 

Grupp 3

Lindome GIF (division 2) – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 4-0 (3-0)

Inget snack i grupp 3 heller då Lindome tog sin tredje raka seger och slutade med 19-0 i målskillnad. Matchen var över på en kvart efter mål av Nicolas SandbergGustav Hedlund och Filip Lagerstedt. 4-0 kom tidigt i andra genom Filip Björklund.

Mölnlycke-Sjövallas tränare Stefan Hult sa så här om förlusten:

”Bara att ta av sig hatten för ett såväl individuellt som lagspelsmässigt skickligt Lindome, framförallt offensivt. De flyttar boll snabbt, har hög rörlighet och en klar idé – snyggt att se på, tufft att spela mot. En storspelande Patrik i vårt mål håller nere siffrorna. Samtidigt ska våra spelare ha en eloge för att de fortsatte jobba matchen igenom, och allteftersom hittade vi bättre i våra positioner för att göra det svårare för dem. Vi tar definitivt med oss en del lärdomar.”

 

Solängens BK (6B) – Mossens BK (5B) 0-1 (0-0)

Det blev målmässigt jämnt i den andra matchen i grupp 3. Axel Sandquist blev matchens enda målskytt när han satte en straff efter 25 minuter.

Mossens tränare Axel Bergström sa så här om segern:

”Vi möter vad jag gissar är ett klassiskt div 6-lag med det fysiska spelet som sin styrka och de gör det bra. Många lag kommer säkert tycka det är jobbigt att möta Solängen i PR. Några få farligheter får dem också denna matchen men det är en match där vi ska göra 3-4 mål minst och vinna lugnt och behärskat. Det blir med andra ord hemläxa för killarna att träna avslut helt enkelt.”

Solängens Andreas Söderberg hade följande att säga om förlusten:

”Sett till matchbilden så ska Mossen vinna, vi förberedde för ett lågt försvarsspel och snabba kontringar på våra kvicka spelare. De får en billig straff i slutet av första, men trots förlusten så fanns det vissa ljusglimtar. Bara att komma igen till nästa match.”

 

Grupp 4

Balltorps FF (5B) – Lövet/Johannebergs IF (7A) 2-0 (1-0)

Båda lagen har nu spelat klart i årets SC. Division 7-gänget Lövet/Johanneberg höll ganska jämna steg med 5B-laget Balltorp även om det blev ett insläppt mål i varje halvlek. Mathias Pringle svarade för båda kassarna.

Lövets Rino Wiger sa så här om matchen:

”Väl genomförd match av oss. Balltorp har naturligtvis stora delar av spelet, men har ett förvånansvärt lågt tempo och skapar väldigt få chanser. Vi har ändå en del lägen och med lite mer skicklighet och tur hade vi kunnat göra ett mål. Relativt jämnt ändå, även fast Balltorp vinner förtjänat. Att vi ”bara” släpper in två mål med en utespelare i mål säger en del om Balltorps chansskapande. Vill dock tillägga att Payam i mål var grym, de gångerna han ställdes på prov. Hade en räddning efter hörna Schmeichel vore stolt av.”

BFF:s tränare Fredrik Magnusson sa så här om segern:

”Var en rätt säker seger mot ett Lövet som hade parkerat bussen på egen plan halva. Var spel mot ett mål i 60 minuter. Lövet kämpade tappert men när bollinnehavet är så stort från vår sida så ramlade bollarna in till slut. Siffrorna borde varit större denna afton. Vi borde haft tre straffar var av två solklara.

Lövets matchrapport hittas HÄR.

På söndag avgörs grupp 4IF Mölndal och IK Virgo möts i en ren gruppfinal.

 

Det är redan klart att Landvetter IS och Kållered SK möts i den ena semifinalen (13/3). Vinnaren av grupp 4 (alltså Mölndal eller Virgo) möter följaktligen Lindome i den andra (14/3).

 

/Rasta