Det spelades massor av spännande cupmatcher igår och vi inleder sammandraget med Östra Cupens kvartsfinaler:

 

Sävedalens IF (division 2) – Ahlafors IF (division 3) 2-1 (2-0)

Tungviktsmöte i cupen mellan Sävedalen och Ahalfors igår på Överåsvallen. Alexander Wiksten gav SIF ledningen redan efter tio minuter och innan paus hade Wilmer Melander satt en straff fram till 2-0. Visst fick AIF in en reducering (Mohamad Abdulrazek) på hörna med tio minuter kvar, men närmare än så kom inte AIF.

Så här skrev bland annat SIF:s Leif Lundvall på klubbens hemsida:

”Sävedalen dominerade matchen i Östra Cupen mot Ahlafors från minut ett och vann synnerligen välförtjänt. Ändå var det lite nervöst de sista tio efter att motståndarna tryckt in en reducering på hörna.”

Hela inlägget hittas HÄR och bilden till inlägget är även lånat från SIF:s hemsida (taget av just Lundvall).

AIF:s tränare Michel Berndtsson sa så här om förlusten:

”Jag är nöjd med vår insats, vi står upp bra mot ett jätteduktigt lag. Sävedalen drog upp tempot direkt. Tyvärr gör de 1-0 när den värsta anstormningen lagt sig. Sen får dem en billig straff och gör 2-0. Vi får in en reducering men lyckas inte riktigt få nån nerv i matchen. Sävedalen är för bra idag för att vi ska kunna hota dem på riktig.”

AIF:s matchrapport hittas HÄR.

Regerande ÖC-mästarna alltså vidare till semifinal.

 

IK Kongahälla (division 3) – Gårda BK (4A) 2-1 (1-1)

Ännu en jämn kvartsfinalkamp. Matchen bjöd på två mål redan under första kvarten. Gårda BK:s nyförvärv från Partille IF FK, Christian Gustavsson, satte 1-0 men IKK:s nyförvärv från GAIS U, Joakim Thornberg, kvitterade strax därefter. Segermålet för Kongahälla kom i början av den andra halvleken på straff, målskytt Mohamed Khouyaoui.

Gårdas spelande assisterande tränare Fredrik Österholm sa så här om förlusten:

”En första halvlek som jag tycker vi äger från start. Vi styr tempot i matchen med ett bra passningsspel. Redan efter fem minuter har vi skapat två jättechanser som vi tyvärr inte lyckas utnyttja. Efter kanske 20 minuter gör vi till slut 1-0 men bara minuter efter målet drar vi på oss en skada och innan vi lyckats få in en ny gubbe kvitterar Kongahälla. Halvleken fortsätter dock i samma stil och vi har flera klara målchanser. Med lite bättre skärpa leder vi i halvlek. Andra halvlek startar olyckligt för oss. Kongahälla får en straff efter bara några minuter som verkligen kan diskuteras. De gör 2-1 och får med sig energi av det. Kongahälla höjer tempot i andra halvlek. De trycker ner oss med långa bollar mot vår backlinje och vinner i stort sätt alla närkamper vilket gör att vi har svårt att hitta tillbaka till vårt spel. Vi skapar ändå ett par chanser men med 15 kvar åker vår målvakt på en utvisning som också kan diskuteras. Efter det blir det svårt för oss. Vi försöker forcera in en kvittering men räcker inte riktigt till. En tung förlust med tanke på att vi ändå gör en bra prestation.”

IKK:s Jesper Nilsson sa så här om segern:

”Gött med avancemang! Vi gör en bedrövlig första halvlek som vi lyckas komma ut ur med 1-1 på tavlan, det är bra. Sedan startar vi andra halvlek bättre och vi lycka skapa tryck. Vi blir sedan belönade med en straff efter ett par bra anfall och chanser som vi sätter. 2-1 stabilt och vi får kriga sista 30 för att hålla ifrån. Det blir en del farligheter när Gårda trycker upp en del folk på fasta t.ex, de skapar något läge utöver de fasta också. Vi får massor utav yta att ställa om på när de trycker upp folk men lyckas inte stänga matchen. Inte den bästa prestationen men vi lyckas hålla undan och tar oss vidare. Starkt! Nu blir det träningsläger i Spanien sen direkt hem för att spela semifinal mot Sävedalen, blir en bra och tuff värdemätare.”

Kongahälla vidare alltså.

 

United Africa FC (4A) – Jonsereds IF (division 3) 2-4 (0-1)

Det bjöds på en riktigt svängig match på Härlanda Park igår. JIF kopplade greppet när Björn Anklev satte 2-0 med 25 minuter kvar av matchen. Sista tio bjöd dock på fyra mål och det började med både en reducering (Paul Chijindu Monye) och en kvittering (Chidiebere Nnamdi Ogudiegwu) för UAFC. Jonsered svarade dock starkt och nye Galvan Ayoub gjorde 3-2 innan Tobias Wahlgren stängde matchen med sitt 4-2 mål (hans andra) i slutminuten.

JIF:s Mattias Viggeborn hade följande kommentar till bloggen:

”Rätt komfortabel seger där vi för spelet till 90% och får ett sent mål i första halvlek genom Tobbe. Andra halvlek börjar som hela första halvlek sett ut där vi för allt spel och United Africa försöker kontra lite på oss. Vi gör 2-0 genom Björn och de känns hur säkert som helst, men så får Africa en kanonträff utanför straffområdet som letar sig upp i krysset, där de gör 2-1 och sätter lite nerv i matchen. Ganska snabbt efter deras första mål så får de en kontring där vi ligger helt fel i positionerna och de kontrar in 2-2. Vi fortsätter med de spelet vi haft hela matchen och det lönar sig då vi gör både 3-2 och 4-2. Tycker vi vinner helt rättvist och komfortabelt där vi är spelförande hela matchen.

Kul att möta United Africa som spelar ett man-man försvar vilket är ovanligt.

Sen måste jag lyfta några av våra nyförvärv som spelar riktigt fin fotboll och som kommer bli ett otroligt tillskott för oss i år där Galvan, Besart och Nihad är otroligt fina fotbollsspelare och bolltrygga!”

JIF vidare till semifinal.

 

Utbynäs SK (5A) – Björndammens BK (5A) 1-2 (1-0)

Dramatiken återfanns även i gårdagens fjärde kvartsfinal, 5A-mötetLemmingvallen. Hemmalaget USK hade med sig 1-0 in i paus men i andra göra BBK både 1-1 och 2-1, målskyttar Pontus Börjesson och Tony Rintamäki. Trots hårt tryck från Utbynäs i slutet blev det Björndammen-avancemang!

BBK:s kapten Gustav Ågren sa så här om gårdagens seger:

”Det var en tunn och skadedrabbad trupp vi fick komma till spel med idag, Anders var borta efter en smäll i lördags och på det saknades ett par gubbar pga resor och sjukdomar. De som kunde komma hade känningar och det var inte många som uppskattade att det nu skulle spelas 2×45 match. Utbynäs är duktiga på att rulla boll och det lät vi dom göra en stor del av matchen men det kom inte längre än mittfältet innan dom fick börja om igen. Ett Björndammen som står rätt i position är inte helt lätta att såga sig igenom! Utbynäs får ett ledningsmål på hörna där det blir flipperspel efter att Matte i målet missbedömde inlägget lite. Första halvlek har Utbynäs ett bra grepp om matchen även fast vi inte tycker de hotar speciellt mycket. I andra halvlek bestämmer vi oss för att sätta mer press och vinna boll högre upp och det ger resultat direkt, vi tar över matchen och skapar läge efter läge. Båda målen kommer ganska tight på varandra genom Pontus och Tony. Efter andra målet vill hela laget byta pga av skador men det finns ingen bänk till det så Utbynäs trycker ner oss ordentligt sista 10-15 och skapar en del hörnor. Vi håller ut och tar en riktigt go vinst! Cred till alla gubbar för kämparinsatsen, fantastisk fotbollsmatch om man gillar lite skitjobb!

 

Semifinalerna spelas nästa onsdag (14/3) och ser ut så här:

 

IK Kongahälla (division 3) – Sävedalens IF (division 2) 19.00 Överåsvallen

Björndammens BK (5A) – Jonsereds IF (division 3) 19.00 Gamlestadsvallen

 

/Rasta