Det spelades även kvartsfinaler i Västra Cupen igår, iallafall två och båda blev riktigt spännande!

 

Öckerö IF (4B) – Västra Frölunda IF (division 3) 1-1 (1-0) 6-7 efter straffar

4B-laget Öckerö var alltså ytterst nära att slå ut division 3-laget Frölunda igår på Ruddalen. Ö-lagets Hampus Nilsson satte 1-0 efter dryga kvarten och det dröjde till 81:a minuten innan Fred Jähnke kunde kvittera. Efter 16 straffar stod till slut Västra Frölunda som segrare!

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om matchen:

”Matchen blev till större delen en lång försvarsövning för vårt unga lag (återigen bestod halva laget av spelare födda 99-01).
Vi gör det riktigt bra första 30-35 minuterna då vi ligger bra i positionsspelet och hotar framåt när vi vinner boll. Vi tar också ledningen efter en fast situation efter kvarten spelad. Sista biten på första halvlek tröttnar vi lite och faller för lågt vilket ger Frölunda ett par vassa chanser men då står vår målvakt för dagen Daniel Aronsson för några vassa parader. I andra halvlek fortsätter vi jobba bra i försvaret men får svårare och svårare att hålla i bollen och ju längre tiden går ju lägre faller vi i försvarsarbetet. Med en fantastisk inställning på killarna och en glödhet målvakt samt ett ineffektivt Frölunda är vi påväg att bärga segern men med 7-8 minuter kvar får de in kvitteringen. Matchen går till straffar där det krävs åtta straffomgångar innan Frölunda står som segrare.”

Frölundas assisterande tränare Claes Klippert hade följande kommentar till avancemanget:

”Vår första halvlek präglas av ett dåligt bolltempo och en sisådär skärpa i avgörande inspel och inlägg. Öckerö jobbar bra och känns farliga i djupled vid ett par tillfällen. Dem gör 1-0 på en situation efter en inläggsfrispark någonstans i mitten på halvleken. I andra halvlek tar vi successivt över matchen och lyckas utnyttja ytorna på kanterna bättre, vilket gör att vi får ett hårdare tryck på dem. Med detta kommer det fler lägen och deras målvakt stod för flertalet svettiga räddningar. Med lite drygt 10 minuter kvar lyckades Fred Jähnke samla upp en andraboll efter ett inlägg, vilken han behärskat tog emot och placerade in till vänster om målvakten. Vi skapade någon mer halvchans men matchen gick nu till straffar. Efter 5 straffar var stod det 3-3 och det krävdes ytterligare 3 sudden-omgångar innan vi stod som segrare med 7-6 sammanlagt (målen i matchen inräknade). Avslutningsvis kan vi säga att Öckerö bjöd på riktigt tufft motstånd ikväll och vi är glada över att vi tog oss vidare till semifinal.”

Frölunda alltså vidare till semifinal.

 

IF Väster (5B) – Assyriska BK (division 2) 2-3 (2-1)

Division 5-gänget Väster chockade Assyriska och skrällen hängde i luften då Väster hade 2-0 redan efter knappa kvarten! 1-0 Niklas Pettersson och 2-0 Arijan Stovrag. ABK vaknade dock till liv strax innan paus när Simon Guli reducerade på straff. Matchklockan tickade dock på en bit in i den andra halvleken innan 2-2 kom via en frispark av Daniel Albano Neves. Det såg ut att bli straffläggning men det blev bara en straffNeves förvaltande bollen från elva meter en minut före full tid!

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sammanfattade matchen så här:

”Heroisk insats av spelarna idag. Lyckas göra 1-0 tidigt på en hörnvariant. Perfekt och vind i seglen. Assyriska äger mycket boll men skapar inga mängder, ett ribbskott men i övrigt inte mycket. Arijan hinner före deras målvakt på ett hemåtspel och rullar in 2-0. Vi får lite goa känslor och börja tro på det. Med tio kvar i första får Assyriska straff på en hands. Jag är inte helt överens med domaren där. Men han bestämmer. 2-1 i paus. Vi kroknar inte i andra men blir allt tröttare. Thomas gör en jätteräddning tidigt. Men i övrigt så plockar han mest inlägg och distansskott. Med kvarten kvar får Assyriska ett bra frisparkslägen och målet är hämtad från den högre skolan. Efter 2-2 skapar vi två riktigt fina lägen. Arijan skjuter utanför i ett läge och kort därefter rundar han målvakten men avslutet tar i burgaveln. Med 3-4 (?) minuter kvar får Assyriska straff. Med tanke på den de får i första så känns det extra hårt…på avspelet skapar vi läge för 3-3 när Landsten är före backarna men målvakten räddar Assyriska från 3-3. Slut. Tråkigt att förlora.”

Även Assyriska alltså vidare med hjärtat i halsgropen.

 

I dagens kvartsfinal vann Älvsborg stabilt med 5-0 mot Kungsladugårds BK men mer om den matchen imorgon.

 

Den fjärde kvartsfinalen spelas mellan Utsiktens BK och IFK Björkö men det verkar inte finnas något datum ännu.

Semifinalerna ska spelas 15/3 och det är redan klart att Assyriska BK kommer möta Älvsborg FF i den ena.

 

/Rasta