Det var dags för ännu en kvartsfinal i årets Västra Cupen igår torsdag:

 

Kungsladugårds BK (5B) – Älvsborg FF (division 3) 0-5 (0-5)

Det hann aldrig bli spännande i mötet mellan Lagår’n och ÄFF igår på Ruddalen. ÄFF fick straff efter två minuter (den satte Sebastian Andersson), KBK bjöd på ett självmål i minut fem och Robin Björnell satte 3-0 efter dryga kvarten. Älvsborg hann med två mål till innan paus (Filip Bergfelt och Erik Wallander). Den andra halvleken spelades mest av och ÄFF alltså vidare.

KBK:s Danny Höglund-Field sa så här om förlusten:

”Det börjar med en hel del återbud på tunga namn, men vi bestämmer oss för att ändå gå ut och kämpa! Men redan efter en minut så får jag själv bollen på handen och domaren dömer mycket korrekt straff! I nästa anfall de får slås ett inlägg från deras vänsterkant vilket resulterar i ett flipperspel, och ett självmål. Mardrömsstart, men vi kämpar på och sedan kommer trean, fyran och femman, på egentligen deras enda farliga lägen i första halvlek. De är kliniska i sina avslut. Andra halvlek bestämmer vi oss för att gå ut och bara kämpa, se det som en träningsmatch, träna på det vi pratat om, vilket resulterar i en 0-0 halvlek.

Tråkigt att vi saknar så många spelare idag. Vi ställde upp med en ung trupp, och alla i vårt lag ska ha cred för sitt slit och att ingen gav upp och sänkte huvudet! Desto mer tur hade ÄFF att vi saknade våra tunga gubbar, för jag blev inte särskilt imponerad, då de var bollförande lag men liksom inte riktigt kom någonvart i sina anfallsförsök (jag vet att de gjorde fem mål).

Men vi får väl hoppas att de vågar möta oss igen när alla våra gubbar är med!”

ÄFF:s ledare Peter Westlund sa så här om segern:

”Helnöjd med att vi skapar massvis med målchanser och att våra motståndare knappt skapar någon. Vi avgör matchen tidigt och få därmed en bekväm resa tills domarens blåser av. Vi får lufta 16 spelare och får hålla nollan igen, det värmer så här efteråt efter åter igen tillbringat kvällen på ett glashalt och iskallt Ruddalen. KBK har en del riktigt pigga unga spelare i laget som imponerar.”

 

Älvsborg FF kommer att ställas mot Assyriska BK i den ena semifinalen och Västra Frölunda möter vinnaren i den sista kvartsfinalen mellan Björkö och Utsikten (som spelas på måndag 12/3).

Semifinalerna spelas nästa onsdag (15/3)

 

/Rasta