Det har spelats två matcher i Södercupen i helgen med följande resultat:

 

LÖRDAG 10/3

Grupp 1

Fässbergs IF (6B) – Mölnlycke IF (4B) 0-3 (0-1)

Den sista matchen i grupp 1, en grupp som vann klart av Kållered. I slutet av den första halvleken kunde Marcus Steneröd sätta dit 1-0 för MIF och strax efter paus kom tvåan genom kaptenen Markus Landén. I matchens sista minut fastställde Axel Garå slutresultatet 3-0 för Mölnlycke.

MIF:s kapten Markus Landén sa så här om segern:

”Skönt med säsongens första seger! Över 60 minuter är vi idag det klart bättre laget. Fässberg står upp bra första 30, men orkar inte riktigt med i andra halvlek. Dock märkte man att när vi inte fokuserade att Fässberg kunde skapa giftiga lägen, så jag tror det definitivt kommer kriga om första platsen i sin serie i år. För vår del var det skönt att nöta vidare på presspelet, samt passningsspelet som blir bättre för varje dag som går. Detta tar vi med oss, så kommer vi bli giftiga i år!”

FIF:s Mustafa ”Shirren” Shirwani hade följande kommentar till bloggen:

”Vi startar matchen helt ok. Vi gör alldeles för enkla misstag när vi får bollen. Missar enkla passningar håller inte i bollen som vi brukar göra. Mölnlycke gör det bra. De gör 1-0 genom en fast situation där vi missar markering. Vi har en del lägen och bör ha utnyttjat något utav dem i första halvlek. I andra halvlek pressar Mölnlycke oss högre upp på banan. Vi löser det bra stundtals men vi tappar även mycket boll. De gör 2-0 på en omställning precis efter att vi missat ett bra läge. Vi hade många bra lägen att reducera men idag fick vi inte till det helt enkelt. Sen gör vi en del byten och kommer ifrån vårs positioner. 3-0 gör motståndare genom att en offsidestående motståndare lägger in den i nät. Sammanfattningsvis så var Mölnlycke vassare idag. De var mer alerta och hade framförallt ett högre bolltempo. Vi var slarviga med bollen och med våra värderingar. Lite missvisande siffror men, som sagt, motståndare var värda vinst. Nu tar vi nya tag!”

 

SÖNDAG 11/3

Grupp 4

IK Virgo (division 3) – IF Mölndal Fotboll (4B) 4-0 (1-0)

Om den första helgmatchen inte hade något i potten så var det en semifinalplats som stod på spel när Virgo och Mölndal möttes på Åbyvallen idag. Båda lagen hade maximala sex poäng efter de två första matcherna. Division 3-laget Virgo tog greppet om matchen med matchens första mål precis innan paus och 2-0 kom direkt efter. Målskyttar Anton Larsson och Tor Isaksson. Virgo tog en stabil seger då det trillade in två mål till innan matchen var slut. Hemvändaren Viktor Lundqvist satte 3-0 och Per Bergström gjorde fyran.

Just Bergström sa så här om Virgos seger:

”Att Mölndal är ett spelskickligt lag lärde vi oss förra året då de snopet skickade oss ur cupen med 1-0. Det är också Mölndal som börjar matchen bäst. Vi agerar passivt och får inte igång bolltempot. Fint spel av Mölndal men man skapar inget farligt framåt. Istället är det vi som tar oss in i matchen och gör 1-0. I andra halvlek lyfter vi oss rejält och Mölndals fina passningsspel bryts gång på gång och matchen rinner iväg till vår fördel. 4-0 kunde blivit mer. Kul med ett spelande division 4 lag som ska ha cred för sitt vågade spel men idag mötte dom ett alldeles för rutinerat lag och vi vinner rättvist.”

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om förlusten:

”Med hela backlinjen borta och totalt åtta man borta av olika anledningar så gör vi det bra. Första halvlek står vi för spelet och Virgo slår i stort sett bara långt men får in en boll. I andra orkar vi inte helt stå upp och släpper lite billiga mål .”

Virgo vinner alltså gruppen och spelar semifinal i veckan.

 

Så här ser semifinalerna ut:

TISDAG 13/3

Kållered SK (division 3) – Landvetter IS (division 3) 19.00 Lindevi

ONSDAG 14/3

Lindome GIF (division 2) – IK Virgo (division 3) Lindevi 19.00

 

/Rasta