Alla fyra försäsongscuperna är nu inne i slutspelsfasen och imorgon måndag tar sig några lag vidare medan andra får tack för sig!

 

HISINGSMÄSTERSKAPEN 

KVARTSFINAL

Torslanda IK (division 2) – IF Warta (5B) 20.15 Sälöfjordsvallen

De andra kvartsfinalerna spelades förra veckan men vädret satte stopp för det här mötet. Nytt försök imorgon alltså. TIK tog sig vidare från sin trelagsgrupp utan att riktigt imponera: 2-0 mot division 6-laget Bjurslätt och 2-2 mot Finlandia. Warta krånglade sig vidare som trea i en jämn grupp. TIK föll igår mot division 1-laget Grebbestads IF med 1-2. Vinnaren av denna match spelar redan på onsdag (14/3) mot Hisingsbacka FC.

TIPS: Kul för Warta att mäta sig mot division 2-motstånd men Torslanda ska självklart ta detta och gör det också. Särskilt över 2×45.

SEMIFINAL

KF Velebit (4B) – Eriksbergs IF (4B) 18.45 Backavallen

HM är alltså lite i otakt då det också spelas en semifinal imorgon. Båda 4B-lagen hade det tufft i sina kvartsfinaler. Velebit besegrades seriekollegorna Finlandia Pallo AIF efter straffar och Eriksberg vann med 1-0 mot 6A-laget Bjurslätts IF. Velebit slog Komarken (4A) med 4-2 igår lördag. Även EIF spelade i helgen och föll med 2-3 mot Lunden Överås (4A).

TIPS: Kommer bli en jämn kamp. EIF tar det, efter straffdramatik!

 

VÄSTRA CUPEN

KVARTSFINAL

Utsiktens BK (division 1) – IFK Björkö (4B) 20.15 Ruddalen 1

Även Västra Cupen har påverkats av vädret och flyttade matcher. IFK Björkö fick vänta in GFF:s match mot FC Linné för att se om de skulle gå vidare som bästa tvåa. GFF vann men inte tillräckligt stort och ö-laget är nu i kvarten mot riktigt tufft motstånd i form av Kiken. Enligt Utsiktens hemsida är det U21-laget som representerar klubben i VC men känslan är väl att de kryddar lite med a-lagsgubbar. A-laget spelade i helgen men har inte match igen förrän nästa helg. Björkö laddade upp fint med en 6-3 seger mot Hönö i lördags. Segraren möter Västra Frölunda redan på onsdag.

TIPS: UBK är självklara favoriter men Björkö kan nog stå upp ganska bra och det rinner nog inte iväg. Dock säker Kiken-seger.

 

/Rasta