Imorgon tisdag är det dags för den första semifinalen i Södercupen:

 

Kållered SK (division 3) – Landvetter IS (division 3) 19.00 Lindevi

Det blir dett tungt division 3-möte i den första semifinalen då Kållered ställs mot Landvetter. Båda lagen tog sig vidare genom att ta full pott i gruppspelet. KSK slutade på nio poäng och 8-0 i målskillnad och LIS nio poäng och 9-0 i målskillnad. Inget av lagen har alltså släppt in mål ännu i årets SC. Landvetter slutade femma i division 3 Nordvästra Götaland medan KSK är nykomlingar i division 3 Sydvästra Götaland efter att laget vann 4B förra året. Landvetters senaste match är 1-0 segern mot Dalen/KFF i Södercupen medan Kållered spelade 1-1 mot IFK Fjärås i helgen.

Det ska tilläggas att Landvetter är regerande SC-mästare efter en imponerande 5-0 seger mot Lindome i finalen förra året. Laget slog sedan ut Assyriska BK på straffar i Svenska Cupen och fick drömlottningen IFK Göteborg i omgången efter. Det blev dock en väntad förlust (0-5) inför en storpublik hemma på Landvetter IP.

TIPS: Svårt, svårt men Landvetter känns strået vassare och tar det med uddamålet!

 

Den andra semin spelas på onsdag och där möts Lindome GIF (division 2) och IK Virgo (division 3).

 

/Rasta