Tre utslagsmatcher igår med följande resultat:

 

HISINGSMÄSTERSKAPEN 

KVARTSFINAL

Torslanda IK (division 2) – IF Warta (5B) 8-1

Division 2-laget Torslanda hade inga problem att besegra nykomlingen i 5B, IF Warta, i gårdagens kvartsfinal i Hisingsmästerskapen. 8-1 blev det till slut efter bland annat tre mål av Kraig Rochester.

TIK ställs nu mot Hisingsbacka FC redan imorgon onsdag.

 

SEMIFINAL

KF Velebit (4B) – Eriksbergs IF (4B) 1-1 (1-0) 2-4 efter straffar

Det blev som väntat jämnt när 4B-lagen Velebit och Eriksberg skulle göra upp om en finalplats i årets HM. Roberto Dos Santos Goncalves gav Velebit ledningen i mitten av den första halvleken men precis i inledning av den andra kunde Philip Radtke kvittera för EIF. Det blev inga fler spelmål och matchen fick avgöras på straffar och där var Eriksberg starkast!

EIF:s Peter Johansson sa så här om segern:

”En jämn match med inte så mycket ordnat spel. Mycket kamp och två individuella misstag som gör att de blir 1-1 efter full tid. Velebit är tunga att möta och de hade kanske sett till målchanser fler ”heta” chanser. Men vi kämpar och de räcker just för stunden. Men vi behöver snäppa upp flera steg om vi ska ha någon chans i finalen.”

Velebits Adam Reggiani hade följande kommentar till bloggen:

”I en tjock dimma på Backavallen så spelar vi stundtals väldigt bra i första halvlek och vi tar också rättvist ledningen efter att jag frispelar Roberto som enkelt placerar in 1-0 (lät inte så ödmjukt men det var en galen pass). Tycker vi har matchen under kontroll även om Eriksberg äter sig in i matchen sista tio av första halvlek. Andra halvlek börjar vi bra och försöker skapa mer målchanser och jag ska vara ärlig, jag trodde inte vi skulle tappa det här ! Vi missar ett friläge (jag) och anfallet efter får de in en hög boll från kanten som på något turligt sätt går in i mål, där de har en anfallare som stör våran målvakt och i dimman var det svårt att se bollen. Efter det börjar vi stressa lite för mycket och tappar vårat spel, det finns chanser för båda lagen men det som är närmast i minnet är en klockren, enligt mig, straff när de vräker omkull Ivica Skiljo i slutet av matchen. Straffar och det är ju rent lotteri denna gången förlorar vi tyvärr !”

Eriksberg alltså till final! Motståndare blir Torslanda eller Hisingsbacka och finalen spelas nu på söndag (18/3).

 

VÄSTRA CUPEN

KVARTSFINAL

Utsiktens BK (division 1) – IFK Björkö (4B) 5-0 (2-0)

4B-laget IFK Björkö klarade sig bra första halvtimmen mot division 1-laget Utsikten men innan paus blev det två baljor för Utsikten och i andra rann det iväg till 5-0 till slut. Joel Mumbongo blev tremålsskytt för UBK.

Björkös målvakt Jack Olsson hade följande analys av matchen:

”Troligtvis den tuffaste matchen vi får denna säsongen. Vi håller emot riktigt bra första 25-30, där vi till och med skapar två riktigt bra lägen. Ett av dem är en frispark som träffar rätt i virket. Sen bjuder JAG på en riktig blunder. Han slår ett misslyckat inlägg som går sakta och säkert mot mig i kassen. Missbedömer och låter bollen gå på mig och i ribban till en serverad räkmacka för forwarden. Som enkelt gör 1-0. 2-0 kommer som ett brev på posten några minuter senare. I andra orkar vi inte hänga med och deras duktiga anfallare får göra tre bönor till. Kan hoppas att GAIS värvar honom. Vi tar oss med det vi gjorde bra och jobbar vidare mot premiär i 4B.”

UBK:s matchrapport hittas HÄR.

Utsikten ställs mot Frölunda imorgon onsdag i den ena semifinalen i Västra Cupen.

 

/Rasta