Imorgon spelas det semifinaler i ALLA fyra cuperna!

 

HISINGSMÄSTERSKAPEN

 

Innan vi kollar till morgondagens semifinal så fick bloggen en kommentar från IF Wartas tränare Roberto Fortes da Cruz om gårdagens storförlust i kvartsfinalen mot Torslanda (1-8). Så här sa han om matchen:

”Torslanda vs Warta i kvarten. Tre divisioner lagen emellan. Skillnad därefter i tempo och utförande. Trots klasskillnad står vi upp bra inledningsvis. En oturlig miss-kommunikation i försvarsarbetet föranleder 1-0 målet. 2-0 och 3-0 kommer snabbt därefter, trean en rökare i krysset. Slutresultatet 8-1 summerar egentligen matchbilden perfekt. Warta aldrig riktigt i närheten, av naturliga skäl. Även om vi kunnat peta in ett mål eller två så kunde Torslanda definitivt göra detsamma. Överlag en lite tråkig men samtidigt viktig erfarenhet för våra ambitiösa 18-åringar och resten av truppen som var med. Visar på vikten av hård och dedikerad träning för att nå sitt mål. Vi önskar Torslanda lycka till i semin och ser själva fram emot ett mindre träningsläger och spännande säsong i division 5B. ”

 

SEMIFINAL

Hisingsbacka FC (division 2) – Torslanda IK (division 2) 20.15 Backavallen

Tungt division 2-möte i denna semifinal. Torslanda spelade alltså igår och hade inga problem alls att skicka ut 5B-nykomlingen Warta (8-1). Hisingsbacka vann sin kvartsfinal med 4-0 om 6D-laget Västkurd BK. HBFC träningsspelade också i helgen där det blev 4-4 mot Assyriska BK.

TIPS: Torslanda får tipset i en jämn match.

 

ÖSTRA CUPEN

SEMIFINAL

Björndammens BK (5A) – Jonsereds IF (division 3) 18.30 Härlanda Park

Björndammen stod för en riktigt fin seger mot Utbynäs i 5A-mötet i kvartsfinalen. Pontus Börjesson blev matchjälte efter att BBK vände o-1 till 2-1 i den andra halvleken. JIF sig vidare i en märklig match mot United Africa där Jonsered såg ut ha full kontroll på läget. Men 2-0 blev 2-2 med tio minuter kvar! JIF slängde dock in två mål i slutet och tog sig vidare.

TIPS: BBK har tunga att möta men det är även Jonsered och JIF ska ta detta!

 

IK Kongahälla (division 3) – Sävedalens IF (division 2) 19.00 Överåsvallen

Favoriten Sävedalen slog ut Ahlafors med 2-1 i kvarten och får ju räknas som favoriter även här. Konghälla mötte även de på hårt motstånd i kvarten där det blev seger med uddamålet mot Gårda BK. Sävedalen spelade även i helgen där de slog Varbergs GIF FK med 2-0.

TIPS: Sävedalen är numret för stort och tar det!

 

SÖDERCUPEN

SEMIFINAL

Lindome GIF (division 2) – IK Virgo (division 3) 19.00 Lindevi

Lindome krossade sin grupp och gick vidare med full pott och 19-0 i målskillnad. I helgen slog laget Skoftebyns IF med 2-1. Virgo var inte mycket sämre då de vann sin grupp på maximala nio poäng och 17-0 i målskillnad!

TIPS: Lindome får ju stå som favoriter men Virgo kan nog ge dem en match. Knapp Lindome-seger!

 

VÄSTRA CUPEN

SEMIFINAL

Utsiktens BK (division 1) – Västra Frölunda IF (division 3) 19.00 Ruddalen 1

Utsikten tog sig till semi genom att besegra 4B-laget IFK Björkö med stabila 5-0 igår. Frölunda hade det betydligt svettigare och det behövdes en straffläggning mot Öckerö IF för att avgöra vilket lag som skulle gå vidare från den kvartsfinalen. Frölunda förlorade faktiskt sin första match för året i helgen när 4B-laget Göteborgs FF vann med 2-0. UBK spelar enligt sin hemsida med sitt U21-lag och de har spelat ungt hittills men känslan är att de smyger med fler a-lagsspelare ju längre in i turneringen de kommer.

TIPS: Det beror lite på vilket lag UBK kommer med men känslan är att de kommer med bra lag och då räcker inte Frölunda till. Kiken tar det!

 

/Rasta