Igår tisdag var det dags för den första semifinalen i Södercupen:

 

Kållered SK (division 3) – Landvetter IS (division 3) 1-1 (1-1) 2-4 efter straffar

Det blev riktigt jämnt i den första semifinalen när Kållered och Landvetter drabbade samman. Yasin Belouati gav LIS ledningen nästa omgående men efter en halvtimme var det kvitterat (Ismael Zerroug Strömstedt). Resten av ordinarie speltid  blev mållös och matchen gick till straffar. Det började bra för KSK med mål av Max Elgeskog och miss från Landvetters Wilhelm Ingves. Kållered missade dock sina följande tre straffar och Landvetter satte sina!

Landvetters Martin Laanemets sa så här om segern:

”Ingen bra match från vår sida. Vi börjar visserligen bra och gör 1-0 efter ett fint anfall. Börjar sedan slarva och få problem i uppspelsfasen. Mycket kamp och dueller, där domaren har svårt att hitta en bra nivå på det. I andra halvlek är Kållered det bättre laget och ligger närmast ett mål. Vi får lite skadeproblem och tvingas ändra i en redan skadedrabbad trupp, men lyckas hålla undan och ta det till straffar. Där visar vi kyla och Linus Fröjd räddar tre straffar från Kållered. Starkt gjort! Hoppas att kunna samla truppen ytterligare och få tillbaka spelare i matchspel, så ska vi kunna göra en bra final nästa vecka. Men just nu behöver vi fokusera på att hitta en jämnhet i spelet och inte bara har perioder där det ser bra ut.”

Kållereds Mattias de Wall hade följande att säga om förlusten:

”1-1 är ett rättvist resultat efter 90. De hade första halvlek, vi hade andra. Vi skapar dock vassare chanser matchen igenom. Så lite segt att åka ut på straffar!! Grattis LIS!”

Kållereds matchrapport hittas HÄR.

 

Landvetter kommer att få möta Lindome i finalen av Södercupen 2018 efter att Lindome vann kvällens semi mot IK Virgo med 5-0 (mer om den matchen imorgon).

Finalen spelas nästa onsdag (21/3) 19.00 på Lindevi.

 

/Rasta