Sju av åtta finalplatser är nu klara i våra fyra försäsongscuper!

Så här gick det igår när fem semifinaler avgjordes:

 

HISINGSMÄSTERSKAPEN

Hisingsbacka FC (division 2) – Torslanda IK (division 2) 1-1 (0-0) 6-5 efter straffar

Det blev en väldigt jämn tillställning på Backavallen igår. Efter en mållös första halvlek så satte nyförvärvet från Gunnilse, Haris Avdiu, 1-0 för Torslanda i början av andra. Det dröjde dock inte så många minuter innan Kebba Sanyang hade kvitterat för Hisingsbacka. 1-1 stod sig tiden ut och matchen fick alltså avgöras på straffar. Där var Hisingsbacka starkast och blev alltså finalklart!

I finalen ställs HBFC mot Eriksbergs IF.

 

ÖSTRA CUPEN

Björndammens BK (5A) – Jonsereds IF (division 3) 1-5 (0-2)

Cupsagan tog slut för BjörndammenJonsered blev för tunga i derbyt. Nye Galvan Ayoub satte 1-o på frispark tidigt för Jonsered och när Björn Anklev gjorde 3-0 tidigt i den andra halvleken såg matchen avgjord ut. BBK fick lite närkontakt med Simon Tengfjords reducering men då var det bara tio minuter kvar. På den tiden hann BBK få ett rött kort och JIF göra ytterligare två mål!

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här om matchen:

”Just nu så känns det väldigt surt. Inför matchen så var gubbarna väldigt tända och ville ut på plan så fort som möjligt. Det var trots allt ett derby. Men när matchen drog igång så blev vi alldeles för rädda. Nervositeten smög sig in. Vi gjorde inget rätt första 20. Jonsered behöver inte direkt kämpa för att skapa lägen, eftersom vi bjuder på de tre första målen. Annars kom de inte till några lägen på egen hand tycker jag. Efter 3-0 så rycker vi ändå upp oss och lyckas reducera. Efter 3-1 målet så känns det som vi tar över lite. Men med ett rött kort och skada på både målvakt och anfallare så spelar vi sista 15 med nio man. Och då rinner det tyvärr iväg. Jonsered är bättre än oss ikväll. Men vi ska absolut inte skämmas över våran insats, trots 1-5. Stundtals så spelar vi fin fotboll. Synd bara att det ska behövas tre mål i baken för att börja spela vårat spel. Får gratulera Jonsered för en väl genomförd match. Samtidigt som vi har en del kvar att jobba på innan premiären.”

Jonsereds målvakt Marcus Johansson hade följande kommentar till bloggen:

”Vi började matchen med övertag och hög press och Björndammen kunde skapa några farliga chanser på våra misstag när vi tappar boll vid helt fel tillfällen. Vi kunde ganska säkert spela av matchen men Björndammen skapade ändå några heta målchanser i slutet på matchen när dom låg kvar med tre anfallare och satsade på långbolar i djupet. Kul att se Björndammen spela så bra som dom gjorde. De bör bli ett topplag i 5:an i år. Kul även att spela mot min gamla lagkamrat Aleksander Petrovski (IFK Göteborg för 20 år sedan) som slet på anfallet.”

Jonsered alltså till final.

 

IK Kongahälla (division 3) – Sävedalens IF (division 2) 1-3 (0-0)

I finalen kommer Jonsered att ställas mot Sävedalens IF, som planenligt besegrade IK Kongahälla igår på Överåsvallen. Det dröjde dock till sista halvtimmen innan det började hända något i målprotokollet. När det gäller kort så hade dock domaren hunnit med fem gula och ett rött (till Kongahälla) under matchens första 60 minuter. Målen kom som sagt och de kom ganska tätt. Andreas Ekblad gjorde två och Rasmus Tengfjord ett när Sävedalen gick upp i en 3-0 ledning. Soran Shwan fick in en sen reducering för IKK men det hjälpte föga.

SIF:s tränare Sebastian Chitsaz sa så här om segern:

”Vi gick in i matchen med vetskapen om att Kongahälla skulle bli en svår nöt att knäcka. Efter uppvärmningen var vi inte helt nöjda, och kände allihopa att vi behövde höja det ett snäpp till. Kongahälla startade matchen starkt, och vi svarade bra. Efter att ha mött Marek några gånger de senaste åren så har jag förstått att det alltid väntar ett lag som är väl införstådda i det spelet han vill förmedla. Kongahälla skapade ett par fina chanser i första, å andra sidan skapade vi fyra-fem lägen. Ändå är det 0-0 i halvlek. I andra fortsätter vi ha ett övertag. Kort efter att de får en spelare utvisad gör vi 1-0. I farten gör vi ytterligare två på kort tid. Med kvarten kvar gör IKK ett riktigt vackert mål, och 3-1 blir även slutresultatet. En bra match i högt tempo. Säkerligen bra reklam för sporten.”

IKK:s Jesper Nilsson hade följande att säga om förlusten:

”Inte mer än att Sävedalen är ett topplag i division 2, ett mycket bättre fotbollslag än oss. Vi står upp helt ok i ca 60-65 minuter med bl.a ett stolpskott i första halvlek men de dominerar matchen och skapar mängder med chanser. När vi sedan får rött kort i 60:e blir de för tunga och det kommer tre snabba mål och matchen är körd. Men vi krigar på och håller ner siffrorna något, får t.o.m till en fin reducering i slutet. Grattis till Sävedalen och stort lycka till i finalen, vi får hem och fila på de sista nu inför seriepremiären om några veckor.”

En rapport från matchen finns som vanligt på SIF:s hemsida och Leifs Matchblogg, HÄR. Bilden till inlägget (på SIF:s målskyttar Andreas Ekblad och Rasmus Tengfjord) är också lånat från SIF:s hemsida (fotograf Leif Lundvall).

Final i Östra Cupen mellan Sävedalen och Jonsered alltså.

 

SÖDERCUPEN

Lindome GIF (division 2) – IK Virgo (division 3) 5-0 (2-0)

I Södercupen hade inte Virgo mycket att säga till om mot Lindome. 2-0 i paus blev 5-0 totalt och Lindome till final.

Virgos Per Bergström sa så här om förlusten:

”Nästan så man känner sig avklädd efter matchen. Lindome spelade ut oss efter noter. Snyggt, det såg vi inte riktigt komma. Hatten av. Vi får nog öka träningsmängden till två träningar i veckan för att komma i form till premiären!”

Lindomes matchrapport hittas HÄR.

Lindome kommer möta Landvetter i finalen.

 

VÄSTRA CUPEN

Utsiktens BK (division 1) – Västra Frölunda IF (division 3) 2-2 (2-1) 6-7 efter straffar

Frölunda fortsätter att straffa sig framåt i Västra Cupen och är nu framme i final efter nytt elvameters-drama mot Utsiktens BK! Det såg dock länge ut som Utsikten skulle vinna matchen. Laget hade nämligen en 2-1 ledning men med matchen sista spark kvitterade Daniel Carlsson för VF! Annars hade Kamal Mustafa gett UBK ledningen tidigt i matchen men Fred Jähnke kvitterade i slutet av första. Kiken fick dock med sig 2-1 in i paus då Robin Book förvaltade en straff i första halvlekens sista minut. I den andra dröjde det alltså till övertid innan Carlsson kvitterade och innan dess hade UBK.s målskytt Mustafa även blivit utvisad. Under straffläggningen var Frölunda vassare och laget är nu i final!

VF:s assisterande tränare Claes Klippert sa så här om segern:

”Matchen inleds med att Utsikten får en frispark i bra läge som utnyttjas perfekt av skytten, och 1-0 är ett faktum. Sedan får vi mest försvara oss under en första halvlek mot ett lag med ett högre bolltempo, dock uteblir de heta chanserna. Strax före paus får Fred Jähnke en boll till skänks från en av deras spelare i uppbyggnadsfasen och lyckas efter lite trassel med skott, brytning och dylikt sätta dit 1-1. Matchen gick mot halvtidsvila när ett högt inspel i straffområdet från Utsikten ledde fram till en duell mellan vår försvarare och deras anfallare, duellen var vår försvarare till synes först på och nickade bort, men domaren lyckades hitta en straff. Det var ett domslut som upprörde samtliga spelare och ledare då situationer av det slaget sälla ens leder till frispark mitt ute på planen. Straffen förvaltades väl och ställningen i paus var 2-1 till dem. I andra halvlek hade vi växt in aningen i matchen och vågade vara lite mer aggressiva, samt behålla bollen inom laget under lite längre sekvenser. Efter en duell där vi fått frispark hände något och en Utsikten-spelare fick syna det röda kortet. Trots att vi var en man mer och kunde flytta upp spelet så uteblev några direkta målchanser, däremot stack Utsikten upp ett par gånger och tvingade Rasmus Iversen till kvalificerade räddningar, plus att vi en gång räddade bollen på mållinjen. Men så i minut 93 hittar ett lågt inspel från Lucas Ucar förbi samtliga försvarare och fram till Daniel Carlssons fötter som i matchens sista spark kan sätta dit 2-2. Ännu en gång straffar i årets cup och ännu en gång seger. Vi började skjuta och satte samtliga våra 5 straffar och Utsikten missade sin sista, vilket gjorde att resultatet även denna vecka blev sammanlagt 7-6 i vår favör. Roligt med både derbyseger och säkrad finalplats.”

Utsiktens matchrapport hittas HÄR.

Frölundas finalmotståndare avgörs ikväll när Assyriska möter Älvsborg.

 

Så här ser alla finalerna ut:

HM:

Hisingsbacka FC (division 2) – Eriksbergs IF (4B) 18/3 14.00 Bravida Arena

SC:

Landvetter IS (division 3) – Lindome GIF (division 2) 21/3 19.00 Lindevi

ÖC:

Sävedalens IF (division 2) – Jonsereds IF (division 3) 28/3 19.00 Prioritet Serneke Arena

VC:

Västra Frölunda IF (division 3) – Assyriska BK/Älvsborgs FF 21/3 19.00 Ruddalen

 

/Rasta