Igår spelades den sista semifinalen i årets cupspel!

VÄSTRA CUPEN

Assyriska BK (division 2) – Älvsborgs FF (division 3) 2-1 (0-1)

Det var alltså division 2-laget Assyriska som tog sig an division 3-laget ÄlvsborgApelsinplan igår. ÄFF drabbades i mitten av den första halvleken av en utvisning men kunde ändå ta ledningen på straff (Sebastian Andersson) innan paus. Glädjen varade dock inte så länge då även ABK fick en straff i början av andra. Den satte Berahman Gholamreza fram till 1-1. I mitten av den andra halvleken avgjorde sedan Amaro Nyass för Assyriska med sitt 2-1 mål. Det verkade även blivit lite starka känslor i slutet av matchen. Assyriskas Eduard Zuta fick två gula i slutet och fick lämna och ÄFF drog på sig inte mindre än tre röda kort i matchens avslutning. De två sista utdelades dock efter slutsignalen.

ÄFF:s ledare Peter Westlund sa så här om matchen:

”Vi hamnar i en lång uppförsbacke rätt så tidigt i och med en utvisning av spelare och ledare. Killarna gör dock det de kan, kämpar och sliter hela matchen. Vi leder trots allt med 1-0 i halvlek. I andra halvlek blir backen ännu längre. Två straffar emot oss, ett offsidemål blir godkänt och underläge med 1-2. Med ytterligare ett rött kort med kvarten kvar så chansar vi och lyfter upp alla och vi är ruggigt nära att kvittera två gånger om i slutet av matchen.”

 

Assyriska ställs nu mot Västra Frölunda i finalen som spelas nästa onsdag 19.00Ruddalen.

 

/Rasta