6D drar ihåg i helgen med matchen Fotö GoIF – Backatorp IF och det är blir ju extra svettigt i botten på sexorna i år med fyra lag som får lämna!

Lagom till helgens premiär är det nu dags för bloggen att analysera trupper, träningsmatcher och magkänslan, och tippa hur 6D slutar:

 

1. VÄSTKURD BK

Laget vann 7B under sin första säsong efter bara två förluster och 102-24 i målskillnad. En riktigt stabil trupp med många spelare med meriter från spel högre upp, bland annat Roni Kurdali och Pa Majai Nije. Har även plockat in målvakten Fredrik Ritter (från Frölunda) och anfallaren Alen Veric (Kungsbacka) inför säsongen. Laget har sett stabilt ut under försäsongen med många segrar och 2-0 i sista matchen mot 4A-nykomlingen United Africa imponerar. Bloggen har svårt att se något annat lag hänga på VBK över en hel säsong. Förra årets tvåa FTU har bytt serie och det har även möjliga topplaget Bjurlätt och lägg till att FC Hisingen (som trillade ur femman) verkar vara i spillror. Det blir serieseger och uppflyttning även under klubbens andra säsong.

2. IF VARDAR/MAKEDONIJA

Hade det tungt förra säsongen med en åttondeplats men det har hänt en hel del grejer sen dess. Marijan Trajanovski och Dime Angjelovski är nytt tränarpar och en massa nya spelare har plockats in. Många med fina meriter och som kommer från spel högre upp, till exempel Ognjen och Nikola Markovic men även Daniel Jovanovski och Kristian Trajanovski. Inget cupspel för Vardar och lite blandat resultat i träningsmatcherna. 14-0 mot Brämaregården sticker självklart ut men det vittnar kanske mer om att BFC kommer få det tufft. 1-7 mot Velebit svider självklart men 1-1 mot Öckerö (4B) och 2-1 mot Floda (4A) visar att laget klarar sig bra mot lag högre upp. Sett till truppen så ska Vardar definitivt vara med och fightas i toppen av årets 6D.

3. BACKATORP IF

BIF slutade på en fin fjärdeplats förra året och kan nog ta det ytterligare ett steg eller två i år. Laget verkar inte ha tappat något folk, vilket bland annat innebär att de har kvar förra årets två bästa målgörare i serien, Achraf El Messaoudi och Hasudin Muratovic. Runt tio spelare in på pluskontot och de har till slut även fått in en burväktare i truppen. Öppnade försäsongen med en skräll när laget spelade 1-1 mot division 2-laget Hisingsbacka i HM. Har väl varit lite svajigare efter det men 3-0 mot 6A-laget Real Maskin är stabilt men 2-7 mot Fröjdens FK (6C) var väl mindre roligt. Kommer inte rå på Västkurd eller Vardar men kommer definitivt att vara ett av lagen som jagar bakom!

4. NEUTRALA IF 

Som vanligt är insynen i Neutrala väldigt dålig men laget hade en riktigt fin säsong 2017 bakom Warta och FTU och slutade trea till slut, bara två poäng bakom tvåan FTU. Så vitt bloggen vet verkar truppen intakt och i de träningsmatcher som är registrerade så har det blivit 2-1 mot Gunnared (7A) och 7-4 mot Proletären (6C). Känslan är att de kommer vara med hyfsat i år också men inte blanda sig i den absoluta toppen.

5. BOSNA IF

Bosna är ett av många 6D-lag som man inte riktigt vet vart man har. Har varit ett mittenlag på senare tid och man får gå tillbaka till 2012 för att hitta en topplacering (tvåa). Det mesta tyder på att det blir en mittenplacering även i år även om Bosna brukar kunna blixtra till mot topplagen i någon match eller två men sällan får ihop det över en hel säsong. 4-4 mot Azalea (6C) är enda registrerade matchen.

6. HÄLSÖ BK

I mitten av 6D är det svårtippat då det varit väldigt lite aktiviteter från vissa lag (eller att bloggen har dålig koll). HBK slutade femma 2017 och känslan är att det blir en liknande placering i år. Bara ö-motstånd under försäsongen med segrar mot Fotö (5-0) och Vrångö (3-0) men storstryk mot Hönö (0-6). Truppen verkar vara samma som förra säsongen.

7. HÅLTA IK

HIK var bra med efter halva förra säsongen men det blev till slut en sjätteplats. Tuff offensiv förlust då bästa målskytten (15 mål) förra säsongen, Tobias Hildesson, lämnat för Ytterby. Hålta har dock bland annat plockat upp en trio spelare från nedflyttade Hermansby. Har fått alla sina tre inbokade träningsmatcher inställd pga av olika anledningar. Avslutar dock försäsongen med ett läger i Danmark där det även ingår en träningsmatch (dock inte spelad i skrivande stund).

8. NÖDINGE SK

Svårtippat på den nedre halvan av 6D. NSK har pendlat lite mellan sexan och sjuan och förra året slutade laget trea i 7B efter en fin säsong, som alltså betydde uppflyttning. Truppen verkar intakt och laget har en fin offensiv med bland annat Ibrahim Jakupovic (16 mål 2017) och han behöver nog göra sina mål. Har spelat flitigt under försäsongen med lite blandade resultat. 1-1 mot tänkta topplaget i 6A, Sveakurd, imponerar men övrigt ganska många förluster. Bland annat 2-6 mot FC Bosona (5A) och 2-4 mot FTU (6B). Positivt dock att laget fått många matcher i benen men det kommer nog bli en kamp om att undvika nedflyttning.

9. KNIPPLA IK

Slutade åtta i 6C förra säsongen men var ändå aldrig inblandade i bottenstriden. Återfinns nu alltså i 6D och lär få inrikta sig på en liknande placering och med fyra lag som åker ur gäller det att hålla sig på rätt sida strecket. KIK har till stora delar samma trupp som förra säsongen även om de fyllt på med nya några gubbar och fått tillbaka några från uppehåll. Tre spelade träningsmatcher med tre förluster som facit: 0-3 mot Ösets BK, 1-3 mot Real Maskin och senast 2-5 mot Gamlestaden FF. Är ofta tunga hemma på fina Tranbärsvallen och lär behöva ta en hel del poäng där för att hålla sig kvar.

10. FOTÖ GoIF

Ännu ett lag som åkt lite hiss mellan sexan och sjuan. Åkte ur 6C 2016 men tog sig tillbaka direkt genom en andraplats i 7B förra säsongen. Svarade för en imponerande offensiv med 92 mål framåt. Mikael Beckius bäst med sina 18 mål. Tyvärr lite dålig insyn i truppen från bloggens sida men den verkar hyfsat intakt men Fotö verkar ha tappat rutinerade målvakten Henrik Alexandersson till Öckerö. Endast en spelad träningsmatch och där blev det 0-5 mot Hälsö BK. Det ligger en intervju med lagets tränare Carl Börjesson på Backatorps hemsida (HÄR) inför premiären imorgon.

11. DISERÖD SK

Ska påbörja sin fjärde säsong i sexan och det har varåt placeringar på den nedre halvan än så länge. Bloggen tror tyvärr att det blir ännu tuffare för DSK den här säsongen. Klarade sig kvar precis förra säsongen i en svag bottenstrid där Björkåsen kastade in handduken och Hermansby inte höll. Väldigt lite aktivitet under försäsongen men visst imponerar 9-o mot Hermansby men det kanske säger mer om HIF:s försäsong. 0-2 i den andra matchen mot Götaholm (6A). Genrepet mot Gunnared är inte spelad i skrivande stund.

12. FC HISINGEN

Tyvärr har vi fått vänja oss vid att det varje säsong är lag som drar sig ur seriespel och går i graven. Det har cirkulerat en hel del rykten om att HFC tyvärr kan vara på väg åt det hållet. Bloggen hoppas självklart att det inte är så men i nuläget är det runt 10-15 spelare som lämnat och inga nya in (vad bloggen vet). Dock dök det plötsligt upp en spelad träningsmatch nu i veckan! Hisingen FC besegrade Hisingsbackas juniorer med 4-0! Så möjligen finns det ett litet hopp. Hisingen vann ju 6D 2016 men lyckades inte hålla sig kvar i 5A förra säsongen. Bloggen hoppas självklart att laget kommer till spel men tror ändå det blir tufft!

 

/Rasta