Imorgon lördag (24/3) smäller i Västra Cupen då det är dags för final:

 

Västra Frölunda IF (division 3) – Assyriska BK (division 2) 14.00 Ruddalen

Det är final mellan två lag som haft det svettigt på väg fram till finalen, iallafall efter gruppspelet. Både Frölunda och Assyriska tog sig lätt vidare från sina respektive grupper men sen blev det alltså tuffare matcher. Både Frölundas kvartsfinal (mot Öckerö) och semifinal (mot Utsikten) fick avgöras på straffar! Båda gångerna var alltså Frölunda kyligast från elva meter.

Assyriska var illa ute mot 5B-laget IF Väster i sin kvartfinal men vände 0-2 till 3-2 där segermålet kom i matchminut 89 på straff. I semin låg ABK under med 0-1 efter första 45 men vände till seger 2-1 mot Älvsborg i en känslofylld match med inte mindre än fem röda. Ett av de röda fick ABK:s Eduard Zuta, vilket alltså gör att han missar lördagens final.

Förra helgen vässade Assyriska formen genom att besegra Tvååkers IF (som vann division 2 förra säsongen) med 1-0. Frölunda fick sin tänkta match mot Lerkil inställd då Lerkil spelade DM.

TIPS: Det borde vara fördel rent divisionsmässigt för Assyriska men känslan säger att Frölunda tar det. Varför inte på straffar igen!

 

/Rasta