Dags att tippa gamla fina 6A!

Så här tror bloggen att det slutar 2018!

 

1. SVEAKURD FC

2016 slogs laget med Öjersjö om seriesegern men SFC fick ge sig och slutade tvåa. Förra säsongen var turbulent och laget blev fyra till slut. Klubben har dock omgrupperat och bloggen tror att kommer räcka hela vägen till femman! Nye tränare Behar Tahiri kan klubben väl och har en fin trupp att jobba med. Den redan namnkunniga truppen har fyllts på med några fina namn, bland annat Sizar Ayoub, som spelade med Lärje-Angered i trean förra året, bröderna Ibishi (Vllaznim och Mergim) och Karmo Semmo, alla tre från Croatia. Det ryktas även om att ett par klasspelare till är på väg in. Litet frågetecken gällande målvaktsfrågan dock då Damir Mehic lämnade för Angered MBIK i femman. Träningsmatcherna har sett stabila ut med en 7-4 seger mot 5A-laget Björndammens BK i senaste matchen.

2. GAMLESTADEN FF

Gör sin andra säsong i 6A och det blev en sjätteplats som nykomlingar förra säsongen. Klubben har dock växt in i division 6-kostymen och har landat flera tunga värvningar inför säsongen. Richard Björnander (senast i Gårda BK) kommer bli nyttig och Joao Mabiala (från Utbynäs) kommer att kunna styra upp försvaret. Dessutom kommer Alexander Jancke tillbaka från uppehåll. I truppen finna bland annat redan Tobias Bui, som är en klasspelare i division 6. Stod upp bra i Östra Cupen mot 4A-lagen Gårda (0-1) och Stenkullen (1-1). Annars stabila segrar mot andra division 6-lag: 2-0 mot SK Argo, 3-0 mot Vrångö och 5-2 mot Knippla.

3. GÖTAHOLM BK

Klubben har längtat tillbaka till femman sen laget åkte ur 2006. Närmare än en andraplats 2009 har det dock inte blivit trots flera fina årgångar. 2017 var dock ingen sådan då laget klarade sig kvar i sista omgången! Det har dock hänt en del sen dess. Per Edberg är ny huvudtränare och det har varit en positiv försäsong men mycket folk på träning och en del intressanta nya namn. Från grannklubben Utbynäs kom till exempel både mittfältaren Jonas Bäckwall och försvararen Pontus Svedberg. Laget har också fått igång både Filip Boidache och Abdi Bashir som tillhört klubben men inte var så aktiva förra säsongen. Boidache är en riktigt bra mittback och Bashir kan avlasta Fenan Zemui som var lagets överlägset bästa målskytt förra året med sina 15 baljor. Matcherna under försäsongen har sett helt ok ut. Dock en jobbig grupp i ÖC med Qviding och Sävedalen. Spelat lika mot division 5-lagen Styrsö och Älvängen men föll i genrepet mot Bergum (5A) med 0-3. Kommer bli ett steg i rätt riktning för GBK men det räcker inte hela vägen.

4. TOLLEREDS IF

Det stabilaste topplaget i 6A de senaste säsongerna med raden tvåa, trea, trea. Var ytterst nära förra året men Bergum tog det till slut. Klubbens egna Fredrik Persson har klivit in i tränarrollen och har väl i stora drag samma trupp som förra året med några tillskott från Floda, bland annat spelande assisterande tränaren Alexander Bland. Framåt kommer det väl som vanligt handla om Björn Mellberg som varit lagets bästa målskytt varje säsong i 6A sen laget åkte ur femman 2013 (totalt 72 mål på fyra säsonger). Har träningsspelat mot en del lag utanför Göteborgs lokalfotboll men har vunnit en del. Genrepade i helgen mot 6B-laget FTU och föll med hela 1-7! Kommer som vanligt vara stabil men känslan är att ett gäng andra lag är hetare.

5. BERGSJÖ IF

Ett annat lag som spontant känns svagare än förra året då BIF var med i toppen 2017 och slutade trea. Har tappat en av sina bästa spelare i Lukman Mohamed (som gick till Askim) och försäsongen har varit ganska tungt med lite dåligt med folk och skadebekymmer. Har dock fått in lite folk, bland annat nygamle Njaga Njie som var en stabil målskytt senast han var i BIF. Lirade dock knappt alls i Semberija förra året och verkar inte varit med så mycket på försäsongen. Inte många segrar på försäsongen och förluster bland annat mot Utbynäs (0-5), Björndammen (0-3), Partille IF FK (0-2) och Härlanda (1-3). Vann dock genrepet Lödöse Nygård IK (division 6 Trollhättan) med 4-2. Känns som sagt inte riktigt i fas och det är en 4-5 lag som känns hetare i nuläget. Kommer säkert att hota alla lagen framför en bra dag men inte över en hel säsong.

6. BJURSLÄTTS IF

Var topptippade i 6D inför förra säsongen men inget stämde och laget slutade nia! Har nu alltså bytt till 6A och tar nya tag. Har fått in en hel del nya spelare men kanske inga som sticker ut ordentligt. Inga kanonresultat under försäsongen även om laget var pigga i HM. 1-0 seger mot Finlandia och ”bara” 0-2 mot division 2-laget Torslanda. Annars många förluster: 0-5 mot både Zenith och Hovås bland annat. En ny kul bekantskap för både 6A och Bjurslätt.

7. REAL MASKIN BK

Maskinen trummar på i sexan och har etablerat sig som ett stabilt 6A-gäng. Sjua förra året och sexa året innan. Truppen är i stora drag samma även om både Kalle Jarnebrink och Alexander Brask är tillbaka i Real-tröjan. Tråkig skada på anfallaren Lukas Wallmander som ser ut att missa hela säsongen. Wallmander har varit Reals bästa målskytt de senaste säsongerna. Har spelat ganska sparsamt under försäsongen med förluster mot Rävlanda (division 6 Kinna) 2-5 och Backatorp (0-3). Seger dock mot Knippla (3-1). 2-2 i genrepet mot 6B-laget Landala. Ännu en säsong i mitten för Real men visst kan det kanske bli lite svettigt då fyra lag ryker.

8. SYRIANSKA/ARAMEISKA FÖRENINGEN GÖTEBORG

Ännu ett lag som bytt serie. Syrianska slutade sexa i 6B förra året men spelar nu alltså i 6A och om uppgifterna stämmer spelar laget numera sina hemmamatcher på Lövgärdesplan. Var väldigt upp och ner i 6B men höll jämna steg med topplagen i sina bästa stunder. Tippningen är svår då den hänger väldigt mycket ihop med om Aleksander Yildirim är kvar i klubben eller inte. Yildirim vann 6B:s skytteliga på imponerande 34 mål (nästan 70% av lagets mål). Yildirim lämnade nämligen för 5A-klubben Angered MBIK men ryktas vara på väg tillbaka till Syrianska. I skrivande stund tillhör han dock fortfarande Angered. Har dock fått in duktige Dali Hirmiz från Angered MBIK. Föll i båda sina matcher i ÖC mot Nol och Jonsered och har sen fått väldigt mycket inställt. Genrepade mot Nödinge SK och föll med 4-5.

9. SURTE IS FK

Laget åkte ur 6A 2016 efter WO i sista matchen (vilket betyder uteslutning direkt). Det anmärkningsvärda här var att Surte inte var i närheten alls av nedflyttning och som bloggen fattar det så kände de inte till regelverket. Hur som helst blev det bara en snabb sväng i sjuan då de slutade fyra i 7A förra säsongen, vilket betydde uppflyttning. Laget var dock ganska långt efter topptrion. Surte hade dock seriens målkung i Rade Radovic som satte hela 36 mål! Har inte imponerat i träningsmatcherna med 0-3 mot Kareby (7A) och 2-2 mot Celtic (7A). Även o-3 mot division 4-laget Skepplanda.

10. BERGSJÖN SK

Som vanligt ingen större insyn här och möjligen en miss i tippandet. Svarade för en väldigt pigg vår och början på hösten men avslutade sedan riktigt svagt och föll med 0-10 i sista matchen! En spelad träningsmatch, 3-3 mot 6D-laget Vardar.

11. PARTILLE IF SC

Bloggen tippar att Partille ska åka ut – Partille håller sig kvar. Så brukar det se ut, men bloggen ger sig inte utan gör ett nytt försök. Skämt åsido, Partille har lyckats med ett par riktigt fina trolleritrick de senaste åren och bitit sig fast i 6A. Förra säsongen fick laget en boost efter sommaren med några nya gubbar, bland annat Farid Runklint som klev in och satte 11 viktiga mål. Kontraktet löstes dock ändå på bästa Partille-sätt i sista omgången. Problemet i år är ju dock att hela fyra lag åker ur.  Tar det som vanligt lugnt på försäsongen och har, som många lag, fått en massa matcher inställda. Den enda spelade matchen som bloggen hittar är en 0-7 förlust mot alliansföreningen Partille IF SC (5A). Truppen verkar ganska intakt men Jonas Thorsén är tillbaka. På minuskontot har Nicklas Jensen återvänt till Partille IF FK.

12. BRÄMAREGÅRDENS FC

Nytt lag från 6C där laget var nykomlingar förra säsongen. Laget svarade för en hyfsad vår men föll igenom helt på hösten med bara fyra poäng på tio matcher och flera tvåsiffriga förluster. Höll sig kvar med två poäng men släppte in över 100 mål. Av de resultaten som bloggen kan hitta denna försäsong så har det blivit 0-14 mot Vardar och 2-4 mot Sjövik (division 6 Borås).

 

/Rasta