Turen har kommit till 6B!

Efter noggranna överläggningar och precisa analyser tror bloggen att årets 6B slutar så här:

 

1. FÄSSBERGS IF

De gamla svenska mästarna (1924) visade redan förra säsongen att de börjat vända på skutan. Visst blev det ett tvålagsrace i toppen mellan Heden och Proletären men Fässberg blev trea och de slutade faktiskt bara två pinnar bakom tvåan PFF och fyra bakom Heden. Laget var dessutom bäst i 6B på att inte släppa in mål. Imponerande 20 mål22 matcher! Heden är uppe i femman och Proletären har bytt serie. Förvisso tillkommer två kluriga lag i FTU och Härlanda men Fässberg får favorittipset från bloggen. Truppen är sig i stort lik men Tommy Olsen har anslutit från Balltorp. I Södercupen blev det en tuff grupp där FIF stod upp bra men fick lämna med en poäng bara (1-1 mot Guldheden). Annars har det blivit 2-0 mot Kungsladugård och 3-1 mot Anneberg (division 7 Halland).

2. FTU

Många, inklusive bloggen, trodde FTU skulle spela hem 6D förra säsongen men laget fick ge sig för IF Warta och slutade tvåa. Nu är det nya tag i 6B som gäller och laget kommer vara med och fightas i toppen även här. Över tio nya spelare in och som vanligt mycket ungt. Kemal Coskun från Kungsladugårds BK är dock en rutinerad herre. Har spelat en mängd matcher under försäsongen och svarat för bra resultat: 2-0 mot Semberija (4A) och i genrepet hela 7-1 mot Tollered (6A). Stod väl även upp bra mot Sandarna (5B) när de föll med 0-2.

3. FC HÄRLANDA

Ännu ett nytt lag i 6B. Härlanda slutade trea förra säsongen i 6C, vilket var lagets bästa placering någonsin. Bloggens känsla är att det kommer bli ett lag för toppen även i 6B. Truppen är i stora drag densamma och matchandet på försäsongen har sett stabilt ut. ”Fångarna” stod upp bra i Östra Cupen med 1-1 mot 4A-laget Floda och 0-1 mot Utbynäs (5A). Annars segrar mot Bergsjö IF, SK Mjörn (division 6 Borås) och Ösets BK. Ett sammansvetsat gäng med bra högstanivå.

4. GÖTEBORGS SIF

Sen GSIF åkte ur femman säsongen 2012 har laget aldrig varit sämre än fyra i sexan. Så att tippa ”Studenterna” som fyra känns rimligt. Som vanligt dålig insyn men lite spelare in och lite spelare ut. Studentlagen är ju alltid luriga då det kan dyka upp oscoutade guldkorn från andra delar av landet. Har fått lite inställda matcher men gjorde en hyfsad Södercup i en tuff grupp med 0-4  mot Landvetter, 0-2 mot Dalen/KFF och 1-1 mot Hällesåker.

5. HÄLLESÅKER IF

Förra året blev det respass från 5B för HIF och det är nya tag i sexan som gäller. Känslan är att laget kommer studsa tillbaka ok men ingen toppstrid. Hällesåker är starka hemma på gräset och Johan Gunnarsson är troligtvis lokalfotbollens bästa måltjuv. Gunnarsson vann 5B:s skytteliga förra året med sina 23 mål, i ett lag som alltså blev sist! Har även fått in lite nytt blod, bland annat Andreas Olcén som spelade med Kungsbacka i trean förra året. Ny tränare i Bengt Andersson. Tuff grupp i Södercupen med både Landvetter och Dalen/KFF men det blev 1-1 mot seriekollegan GSIF. Har fått en del träningsmatcher inställda men avslutade med 1-3 mot 5B-laget Härryda.

6. SOLÄNGENS BK

Svarade för en fin säsong 2017 där de slutade femma. Såg ut att få in ett kanonnyförvärv i Niklas Ahlfors från Sävedalens IF men han är enligt uppgifter klar för Gunnilse IS i trean. Annars är det samma trupp som förra året. SBK har mött mycket bra motstånd från femman under försäsongen och har stått upp bra även om det inte blivit så många segrar. Avslutade dock med 2-0 mot Anneberg (division 7 Halland). Kommer vara ett stabilt mittenlag.

7. GÖTEBORGS CITY FF

Hamnade på den undre halvan (sjua) förra säsongen men var långt ifrån bottenstriden och hade samma poäng som sexan Syrianska/Arameiska. En ganska lugn försäsong och inte mycket ändringar i truppen förutan att Niklas Järlström är ny tränare. Förlust mot Fröjden och seger mot Ramberget under försäsongen. Med fyra lag som åker ur lär de dock få hålla ett öga på tabellen.

8. CHALMERS STUDENTKÅRS IS

Ännu ett studentlag och laget blev tvåa i 7B under sin första säsong och klev upp i sexan. Här är insynen om möjligt ännu mindre än med GSIF. Ordentligt svårscoutat men hade enligt rapporter från förra året ett spelskickligt lag. En träningsmatch, 3-0 mot Högaborg Kärralund.

9. LANDALA IF

LIF kämpar på och har ju pendlat lite mellan sexan och sjuan och med fyra lag som ryker kan det bli svettigt. Har dock varit aktiva under försäsongen med 6-7 nyförvärv. Svårt att veta klassen dock då alla är från klubbar utanför lokalfotbollen. Var oklart kring tränarrollen ett tag men det blev till slut en lösning inom klubben då Viktor Ohlsson klev in. 2-2 mot både AIF (6C) och Real Maskin (6A) men seger mot Lövet/Johanneberg (7A).

10. SJÖVALLA FK-MÖLNLYCKE IS

Indragna i bottenstriden redan förra säsongen då de klarade sig på målskillnad. I stora drag samma trupp och då blir det tufft. Två registrerade träningsmatcher som bloggen hittat. 1-2 mot IF Västers U16 och 2-6 i genrepet mot SK Argo (6C). Blir en tuff säsong för Sjövalla-Mölnlycke.

11. BK S:T JAKOB

Var också indragna i bottenstriden men löste en åttondeplats men var bara en poäng från nedflyttning. En lugn försäsong och truppen verkar vara den samma. 3-3 mot seriekollegan City och 1-2 mot Öjersjö (5A) är de matcherna som bloggen plockat upp.

12. ERITREANSKA IF GÖTEBORG

Gick upp som femma i 7A förra året men hade slutat sexa egentligen om inte Kurdistan SF uteslöts efter säsongen var slut. Målglatt gäng som även släppte in mycket mål (72-55 i målskillnad). Men ett lag som förlorar nio matcher i sjuan bör ju inte hålla sig kvar i sexan. Insynen är dock noll från bloggen och teoretiskt skulle klubben kunnat få in tio kanongubbar. Endast nn registrerad träningsmatch på försäsongen dock, 2-4 mot Angered SK (7A).

 

/Rasta