Äntligen är lokalfotbollen igång och helgen bjöd på seriepremiärer i både 4B och 6D!

 

LÖRDAG 24/3

4B

DONSÖ IS – KF VELEBIT 3-3 (0-2)

Premiärmatchen i 4B spelades på Donsövallen i lördags då hemmalaget och nykomlingen DIS tog emot gästande KF Velebit. Det blev en drömstart för Velebit då nyförvärvet Franjo Ladan satte 1-0 redan efter fem minuter och efter 18 stod det 2-0. Denna gång en mycket mer van Velebit-målskytt, nämligen Ivica Skiljo! 2-0 för gästerna stod sig till en bit in i andra halvlek innan hemmalaget vaknade till och de gjorde det ordentligt! Olle Backman reducerade till 1-2, Elias Ahlström nickade in 2-2 och Albert Hansson satte dit 3-2, alla mål inom loppet av tolv minuter! Velebit fick dock sista ordet och laget kvitterade i 89:e efter ett långt inkast som inte DIS får undan och Igor Utkovic är sist på bollen!

Donsös Olle Backman sa så här om premiären:

”Första halvlek är inte bra, vi hade för stor respekt och låg alldeles för långt i från dem. De får in två fina mål på lite slarviga agerande av oss, och de hade bud på fler. I andra halvlek så går vi ut med en helt annan attityd, tar dem lite på sängen, om man kan säga så. Vi gör tre fina mål och vänder matchen. Med fem minuter kvar så gör dem 3-3 och med facit i hand så är väl de ett rätt så rättvist resultat! Vi har en halvlek var. Men självklart väldigt segt att släppa in ett sent mål. Gött att serien är i gång!”

Velebits Paolo Rossi spelade inte men var på plats och sa så här om matchen:

”Matchen börjar med två tidiga Velebit-mål och rätt rolig fotboll. Men från minut 20 och framåt är det mer ställningskrig och mycket slarv ifrån båda lagen. I andra halvlek börjar vi bra igen, skapar några lägen, som dock inte resulterar i något. Och sen small det. Donsö gör tre snabba mål på ca 12 minuter om jag inte är helt ute och cyklar, innan vi kvitterar strax innan slutsignal. Var nog en rolig match för publiken. Mycket mål och Hawaii lite fram och tillbaka. En typisk premiär kan man väl säga!”

Kul start på 4B med mycket mål och svängig fotboll!

För den som vill se bilder från matchen så finns de på Skärgårdsfotboll, HÄR. Bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån.

 

6D

Fotö GoIF – Backatorp IF 1-5 (0-1)

Det blir inte mer lokalfotboll än när Uffe Lundin blåser igång säsongens första match. Bloggen tippade Backatorp i toppen och nykomlingen Fotö i botten och det blev en stabil seger på Prästängen för BIF. Melvin Lönn var den första halvlekens enda målskytt då han gav Backatorp ledningen efter drygt en kvart. Det blev desto målrikare i den andra då förra årets skyttekung i 6D, Achraf El Messaoudi satte 2-0 och även avslutade målskyttet med att göra 5-1 i 89:e. Fotö fick lite kontakt när Alexander Hjerpe satte 1-2 på straff men BIF var starkare och avgjord med tre raka sista kvarten.

BIF:s tränare Jon Wiklund sa så här om segern:

”Alltid speciellt med premiär och första kvittot på hur man skött försäsongen. En match som börjar i ganska lågt tempo men som höjs under matchens gång. Ett rättvist resultat då vi skapar många fina lägen medans Fotö kämpar på men lyckas inte riktigt få så många målchanser under hela matchen. Äntligen är seriespelet igång och vi längtar redan efter nästa match!”

Fotös Gustav Bäck gav följande kommentar till bloggen:

”Efter vår riktigt dåliga försäsong med tre inställda träningsmatcher och lite folk så är vi rätt nöjda med vårt spel. Dock är vi inte nöjda med resultatet, Backatorp hade mest boll men var inte supergiftiga så 1-2 står sig tills att det är 15 kvar och då släpper vi 3 stycken. Summeringen är väl att Backatorp är värda poängen men att släppa så många de sista var riktigt surt för det kändes som om vi hade känn på dem efter vår straff men tröttheten tog ut sin rätt.”

En ganska väntad start på 6D alltså.

 

Riktigt kul att säsongen är igång och de flesta andra serier kickar igång i veckan!

 

/Rasta