Vi fortsätter med tippningen av serierna och även 6C drar igång nu på tisdag.

Så här tror bloggen att 6C slutar:

 

1. ÖNNEREDS IK

ÖIK var hyfsat med i kampen om tredjeplatsen förra året men slutade femma till slut. Visade dock att de hade bra högstanivå med jämna matcher i vissa matcher mot topplagen Hönö och Sandarna och slog bland annat trean Härlanda i båda mötena. Kunde dock inte hålla en jämn nivå över hela säsongen. Truppen är intakt inför säsongen men den stora förändringen är på tränarsidan där rutinerade Lasse Andersson kliver in efter sex år i Dalen/KFF. Där kommer inte bara ÖIK få toppkvalitet på matchreferaten utan även en riktigt bra lokalfotbollstränare. ÖIK hade en ganska tuff grupp i VC där det blev tre förluster mot seriekollegan FC Linné (0-1), Älvsborg (0-4) och GFF (0-2). I slutet har det blivit 2-0 mot IF Väster, 1-2 mot Bergum och 3-2 mot Styrsö i genrepet. Har en fin trupp mot alla kör på med bland annat duktige Andreas Tenggren och Simon Frindi, som var lagets bästa målskytt med sina elva mål. Kommer inte jogga hem någon serie men är bloggens favoriter i en ganska öppen 6C!

2. FRÖJDENS FK

FFK hade en svajig debut i sexan 2016 då de precis höll sig kvar men svarade för en stabil säsong förra året där laget var och nosade på tredjeplatsen men slutade sexa. Laget är intakt och som vanligt lär det handla en hel del om Magnus Svantesson framåt (13 mål 2017, 16 mål 2016 och 26 mål 2015). På försäsongen är det dock Naser Rahimi som varit riktigt het när det gäller målproduktion och om bloggens matematikkunskaper håller så blev det 12 mål7 matcher! Rent resultatmässigt har det sett fint ut med sex vinster på sju matcher. Enda plumpen i protokollet kom mot Bosna IF (6D) där FFK föll med 2-5. Annars bland annat fina 7-2 på 6D-laget Backatorp. Fröjden tar ännu ett kliv denna säsongen.

3. FC LINNÉ 

Efter en resa från sjuan och upp till fyran är FC Linné nu tillbaka i sexan efter degraderingar två säsonger i rad. Det är ett rutinerat FC Linné där många i truppen varit med hela resan. Olle Johnels, August Boije, Niklas Davidsson och Jesper Strand för att nämna några. Har dock fått lite yngre förmågor till den här säsongen. Linné kommer att vara stabila och särskilt när de får med alla sina bästa spelare (som håller hög division 6-klass). Med en lite högre medelålder så är det ju dock mycket annat som prioriteras före division 6-fotboll. Resultatmässigt har det sett ok ut även om de inte rådde på varken Älvsborg eller GFF i cupen, men det blev 1-0 mot seriekollegan Önnered.  Avslutade försäsongen med träningsläger i Varberg och 4-0 mot Rinia IF (division 6 Halland) efter ett hattrick av Robert Lundström.

4. AZALEA BK

Första året för Azaleas seniorlag slutade med serieseger i 7B och uppflyttning direkt. Jan Juhlin basar över en ung och träningsvillig trupp som kommer att göra avtryck direkt i sexan. Har hunnit med en hel del matcher på försäsongen och känns bra förberedda. Försäsongen avslutades med 1-1 mot Kungsladugårds BK (5B) och 4-4 mot Bosna IF (6D). Kommer dock att sakna sin bäste målskytt 2017, Johannes Mohlin Rutström, första halvan av säsongen. Kommer säkert att åka på lite klassiska ”juniormisstag” mot några av de rutinerade division 6-gängen men kommer att väga upp det med energi och löpvilja.

5. VRÅNGÖ IF

Svarade för en riktigt fin säsong 2017 där laget slutade fyra, den bästa placeringen minst 15 år. Truppen är intakt men tränarbyte där klassiska tränarprofilen Benny Liljeroth lämnade och Patrick Johansson återvände. Unge Omar Alkordi var lagets bäste målskytt förra säsongen och VIF har en av seriens bästa målvakter i Tobias Julin. Är även enda ö-laget kvar i 6C efter att Hönö gått upp i femman och Knippla flyttat till 6D och lär nog vara svårslagna hemma på Klingkärr. Blandade resultat i träningsmatcherna med bland annat 2-0 mot seriekollegan Tynnered men tre raka o-3 förluster mot Hönö, Gamlestaden och Hälsö. Avslutade dock med stabila 4-0 mot BK Skottfint.

6. PROLETÄREN FF

För inte så länge sedan var PFF ett lag som ofta låg i sjuan och kanske bara var uppe någon säsong i sexan. De senaste åren har dock Proletären varit med i toppen av 6B. Tredjeplatsen 2016 följdes upp av ett riktigt svettigt titelrace med FC Heden som slutade med en andraplats 2017. Flytten till 6C borde logiskt ha betytt att PFF blir ett topplag direkt även i 6C. Känslan är dock att laget är svagare än förra året. PFF har bland annat tappat duktige Mattias Tuncay (18 mål 2017) till Näsets SK och försäsongen har sett svag ut resultatmässigt. Lämnade WO i en match i Västra Cupen och avslutade försäsongen med 1-6 mot Angered MBIK (5A) och 4-7 mot Neutrala (6D). Rykten även om att lagets bästa målskytt de senaste säsongerna, Nofal Yousif, kanske inte kommer spela så mycket. Har fortfarande ett bra lag men det räcker inte för toppstrid.

7. SK ARGO

Hade en riktigt jobbig inledning på försäsongen med lite folk på träningar och mycket inställt. Fick skrapa ihop folk till Västra Cupen och föll tungt mot både Masthugget (0-6) och Frölunda (0-7). Det började dock se lite ljusare ut både med folk och med matcherna. 3-4 mot Galgbacken och 2-4 mot Kungsladugårds BK var fall framåt. Avslutade försäsongen med 6-2 mot Sjövalla-Mölnlycke (6B). Den tunna truppen har fyllts på med 6-7 gubbar som alla är med och krigar om en startplats. Simon Höglund ny mittback, ryssen Dmitry Manik ny på mitten och Victor Oskarsson ny i anfallet kommer alla att tillföra. Koffe Jonsson kommer som vanligt att vika in från vänster och knorra in sina mål och Kendal Ulusoy kommer också tillföra mycket offensivt. Gäller dock som vanligt att få med rätt gubbar till rätt matcher!

8. SLOTTSSKOGEN/GODHEM IF

SG är ett av många lag som rasat i seriesystemet och för tio år sen spelade laget i division 3. Klubben är dock på väg åt rätt håll igenom efter att det blev uppflyttning från sjuan förra året. Det krävdes dock att några lag backade ur innan SG (som slutade sexa i 7B) fick klartecken för division 6-spel. Det är en ung trupp under ledning av rutinerade Peter Ericsson och Janne Larsson. Har dessutom fått en riktigt vass avslutare i Patrik Salomonsson som varit Öjersjös bästa målskytt de senaste säsongerna. Inte så många segrar under försäsongen men många jämna matcher. Avslutade med 1-2 mot Styrsö och 2-3 mot Galgbacken. Med fyra lag som åker ur kommer SG få fightas för att behålla sin division 6-status.

9. ÖSETS SK

Ösets BK är tillbaka i sexan efter tre säsonger i sjuan. Förra året blev det en femteplats i 7B som räckte för uppflyttning. ÖBK har fått lite nytt folk i truppen, bland annat några från Bergum. Den mest namnkunniga värvningar är dock självklart anfallaren Olof Möller. En klassavslutare även om han kanske inte är lika klinisk som i fornstora dagar. Varierat resultat i träningsmatcherna där 3-0 mot Knippla imponerar. Avslutade med 1-1 mot Galgbacken och 1-0 mot BK Skottfint (7B). Kommer få kämpa för att hålla sig kvar i sexan.

10. TYNNERED BK

Nystartade TFC slutade fyra i 7B förra säsongen och tog klivet upp. Har bra spets i truppen med flera intressanta spelare. Azmar Jalali blev lagets bäste målskytt förra året med 20 baljor. Inledde försäsongen med fyra raka förluster och noll mål framåt. Till TFC:s försvar ska dock sägas att gruppen i VC bland annat bestod av stabila 4B-lagen Björkö och Öckerö. Har dock även hunnit med att förlora mot 6C-kollegorna Vrångö (0-2) och Pushers (0-3). Avslutade försäsongen med vinst, 3-1 mot Gunnared (7A). Har bra spets men kommer få det svettigt.

11. PUSHERS BK

Gamla fina Pushers har levt farligt de senaste säsongerna. Förra året blev laget nia i 6A med två poäng ner till nedflyttning. Året innan åkte laget egentligen ur (11:a i 6C) men fick vara kvar då andra drog sig ur. Truppen verkar vara i stora drag intakt. Har inte spelat jättemycket under försäsongen men slog bland annat Tynnered i cupen (3-0). Avslutade försäsongen med 4-3 mot BK Skottfint och 1-1 mot Rödbo IF (7A).

12. AIF GÖTEBORG

Arbetarna var nykomlingar i 6C förra säsongen och fick verkligen jobba för att hålla sig kvar. Slutade nia och klarade sig kvar med tre poängs marginal. Vann några viktiga matcher på hösten mot bottenkollegorna. Gjorde dock näst minst mål (30) och släppte in näst flest (81). Har inför säsongen tappat ett gäng spelare till nystartade Inter Linné IF. Tappade även målvaktsprofilen Gustav Wermcrantz Forsström till Gårda BK. Den enda träningsmatchen som bloggen hittar är 2-2 mot Landala (6B). Känns svagare än förra säsongen och då blir det tufft.

 

/Rasta