Smyger in en tippning inför seriestart! Hoppas hinna med några serier till.

1. Sandarna BK 

En nykomling som seriesegrare direkt? Ja. Jag tror faktiskt det. Sandarna har knappt förlorat en seriematch på två år. Förra säsongen förlorades inte en match och de var fullständigt överlägsna övriga lag. Visst är det en nivå högre upp nu men laget har förstärkts med fina namn som Anton Hysén, Edvin Moenza(skadad just nu) och Gottfridsson från Askim. Bland annat. Laget har ju en perfekt ålder och ett riktigt bra driv för klubben och dess färger. Har väl inte mött alltför tuffa motståndare på försäsongen men vann bland annat mot Donsö i genrepet som ju förra året vann 5B. Tom på centrala mittfältet, är han månne seriens bäste? Majornas Milan går för serieseger något annat kan jag inte tänka mig.

2. Mossens BK

Åkte ur fyran förra året där man inte räckte till under vårsäsongen men under hösten var Mossen riktigt starka och laget ser minst lika bra ut nu som då. Axel Bergström har tagit över sitt hjärtas lag och det har varit väldigt stabilt på försäsongen, det kommer man inte ifrån. Fina nyförvärv, Rasmus Källum från Virgo spelade inte förra säsongen men om han är frisk är det en klasspelare i femman. Lägg till Jonas Olsson som är på gång från samma klubb som mycket väl kan vara seriens bäste offensiva spelare. Klasspelare! Gedigne Skarrie, murbräckan Ahl och snipern Sandqvist. Ja Mossen har många spelare som brinner för klubbmärket!

3. Balltorps FF

Ger han sig aldrig tänker ni?! Balltorp topp3 trots att de inte lyckats mina förväntningar de sista åren. Men nu tror jag det är dags. Fredrik Magnusson har hämtats in från Masthugget som tränare och han brukar ha en förmåga att hitta bra spelare under säsongen. Att han dessutom känner Kållereds SK som sin egen vante gör inte saken sämre. Balltorps trupp är kanske i tunnaste laget just nu men under förutsättning att spelarna håller sig friska så har de 12-14 riktigt bra gubbar. Förstärkt riktigt bra med Jens Enbom som trots att han inte är tjugo längre fortfarande är riktigt bra. Lägg till hans son Felix som gjort det riktigt bra under försäsongen. Parosh Mohideen är tillbaka och Fredrik Johansson har hämtats in från Tölö och är precis vad Balltorp behöver. Sen skall vi ju inte glömma av att Pringle, Kurti m.fl. fortfarande finns kvar i klubben. Det räcker ju långt som det är. Och i dagarna blev det klart med Nyborg, ung lovande målvakt från Frölunda. Balltorp ser väldigt spännande ut. I år finns det verkligen chans för toppstrid under förutsättning att den uttalade målsättningen om att man skall dra på sig mindre kort följs!

4. FC Heden

Ytterligare en nykomling högt upp i tabellen på förhand. En liten chansning. Men titta på Hedens lag. Centrallinjen är oerhört stark och förstärkningarna inför året är riktigt fina. Bröderna Reitz, Malm, Zivlak, Kim Nordström, Per Nylander, ja listan kan göras riktigt lång. Möjligen har de kanske inte bredden som krävs för topp4 men skadefria då skall Heden slåss i toppen helt klart. Sen tar det ett tag att vänja sig vid en serie men med tanke på spelarna som kommer uppifrån så är det inga problem. Heden är i femman för att visa framfötterna!

5.  IF Väster

FCF blev IF Väster och förra årets tredjeplats finns inte mer än i minnena nu. Många tycks tro att Väster satt med tjugo A-lagsspelare och FCF kom med lika många och vi därav skulle ha någon form av superlag. Så är inte fallet. Till premiärtruppen imorgon är fyra spelare med som spelade i Väster förra året. Men försäsongen har gått mycket bättre än förra året och känslan är att vi kommer kunna slå många lag i serien. Men inte på samma sätt som förra året. Fysiska poängspelare som Eckerman(skadad), Bengan(flytt) och Laggan(skadad) är inte med och rejäla försvarsspelare som Cajsa, Tendell och Marwin har också lyst med sin frånvaro. Spännande spelare i Cederborg, Hermansson från Väster och Liljedahl(Näset) och Vilstrup(Vårgårda) är en annan typ av spelare än det vi är vana vid och blir viktiga med sina pigga fötter. Mittbacksresen Landsten har sett fin ut under försäsongen och erbjuder speeden som vi tappat när Tendell försvann.

6. Näsets SK 

Förra året blev inget kul. Näset som året innan missat fyran med några minuter i kvalet och sen tappade skyttekungen Frantzich till Älvsborg tippades att göra upp i toppen men tappade istället en rad spelare under säsongen och bytte tränare vid två tillfällen. Det blev helt enkelt inget bra. Men nu blåser positiva vindar igen. George Mourad är ny tränare och självfallet ett aktat namn på vår nivå. Truppen har fyllts på med klasspelare som Tuncay, Kalasho(17 mål i trean 2015), Martin Andersson har återvänt och det kommer en kull med duktiga ungdomar nu. Lite lugn och ro med en bra start så kan det bli riktigt bra i år men just nu handlar det nog om att få fart på seniorlaget igen för att kommande år lyfta rejält.

7. Härryda IF

Förra årets nykomling gjorde en riktigt stark säsong och var riktigt svårspelade. Föll tillbaka lite från toppositionerna under hösten men gjorde en 4+ säsong om man ser till förutsättningarna med en tunn trupp och nykomlingsstämpeln. Har till år gett tränare Jidegren sportchefsrollen och tagit in rutinerade Gillberg som tränare. Det verkar lovande. Visst har man tappat några spelare men i det stora hela så ser förstärkningarna intressantare ut än de som försvunnit. Pontus Dahlberg återvänder från Spanien, Simon Bevenäs är en vindsnabb offensiv pjäs från MIS och Pontus Vallin en klok central mittfältare från LIS. Bevenäs, David Johansson och Bako Löfgren, det kommer gå extremt snabbt framåt för Härryda i år.

8. Kungsladugårds BK 

En rad nyförvärv har presenterats för de vinröda till i år och truppen känns bredare än förra året. Dock är frågan om den är spetsigare. Fortfarande förefaller Vallin vara extremt viktig och frågan är vem som ger Weimen understöd framåt. Det råder ingen tvekan om att det finns en rad duktiga spelare men hittills har inte allt klickat riktigt i det 3-5-2 som jag sett. Andreasson är tillbaka dock och han är ju naturligtvis en klasspelare, unge Ahlström lär ta ytterligare kliv men tyvärr har David Holm skadat korsbandet och lär väl knappast spela i år. Defensivt skickligt lag som är väldigt svårspelade.

9. Styrsö BK

Ledde serien vid sommaruppheållet förra året vill jag minnas men dalade under hösten där man väl bara lyckades vinna en match. Vann Skärgårdscupen och därefter dog säsongen lite. Kommer fortfarande vara väldigt starka på hemmaplan men dalade ju även där i höstas. Ekman. Janicijevic. Arvid. Ekström. Tapper. Det finns duktiga spelare men frågan är om de har drivet som förra året. Försäsongens resultat, de få matcher man spelat har inte imponerat så jättemycket.

10. Masthuggets BK

Nya tränare i Zachau och Westberg som tar över efter Magnusson. Har i stort sett samma trupp som förra året då laget var lite upp och ner. Behzad, Nilsson, Gladh, Jonevret, Love m.fl är spelare som hör hemma i femman men laget tränade lite för dåligt i fjol och det krävs ett lyft där för att laget skall överraska mig i år. Men laget känns ändå lite tunt i förhållande till lagen ovan och tror att Masthugget gör upp på nedre halvan i år.

11. IF Warta

De andra nykomlingarna har tippats i toppen. Warta gör det inte. Det är kanske mer en känsla än annat. Tyckte de var rätt pigga mot oss i en halvlek i februari. Jämför man med övriga nykomlingar så har de inte värvat lika tunga namn och då kan det bli tungt en serie högre upp. Men kul om Warta kan motbevisa mig. De är en förening som skall finnas högre upp i systemet.

12. Hovås/Billdal IF

I flera år nu har jag tippat Hovås/Billdal i botten men de har kommit undan varje gång. Förra året räddades de i sista sekund på straff och till i år har man bytt tränare. Juniortränarna tar över och det är på plan ungefär samma spelare som förra året. Serien känns lite vassare än förra året och det borde ju då innebära att Hovås/Billdal får det tufft att hänga kvar. Möller har lämnat och visst dominerade han inte i höstas men gjorde ju ändå en hel del mål under våren. Vem skall göra dem, Blixt? Kanske. Såg honom i truppen igen och skyttekungen brukar ju göra några mål per säsong men just nu känns det rätt tunt.

 

 

///Dalla