Imorgon onsdag drar även 7A igång och då passar bloggen självklart på att tippa!

 

1. INTER LINNÉ IF

Nystartade lag går ofta bra i sjuan och nya Inter Linné känns spännande. Laget är ett ihopplock av spelare från framförallt AIF Göteborg, Gunnared KIF och Hisingen FC. Bland annat kommer Gunnareds bästa målskytt i sexan förra året, Armando Smedberg Dalence, spela med Inter Linné och även Braulio Rodriguez (Hisingen FC) och duktige Miliyon Hailemariam (Björkåsen). Har spelat en del matcher på försäsongen och höll jämna steg med Fröjden (2-3), FTU (3-4), Näset (0-2) och Sveakurd (4-6). Inte många vinster men det ger ändå en indikation. Linné tar detta!

2. LEKSTORPS IF

Även om åren går så var det inte så länge sen LIF var uppe i femman och härjade och spelade final i Östra Cupen. Efter några tunga säsonger i 6A blev det till slut respass förra säsongen och ner i sjuan. Uppenbarligen triggade nedflyttningen en hel del återvändare som spelade när laget levererade för 5-6 år sedan. Några av namnen som är tillbaka är Johan Hedström, Robin Granqvist och Fredrik ”Pastorn” Abrahamsson. Frågan är hur långt det räcker men 8-1 mot Härrydas b-lag i den enda spelade matchen.

3. GUNNARED KIF

Åkte ur 6C förra säsongen och tappade stora delar av truppen till nystartade Inter Linné. Istället plockades dock massor av spelare in från nedlagda Andalus IF. Bland annat målfarlige Bijan Ghaderi. Detta räcker troligtvis för en toppstrid i 7A. Har förlorat sina träningsmatcher men spelat jämnt med division 6-lagen Neutrala, Tynnered och Diseröd.

4. GEESGUUD UF

Det här är mest en känsla då bloggen har dålig koll på nystartade Geesguud förutom att laget tränas av William Potter. Rapporter säger dock att det är ungt och piggt lag och det brukar räcka ganska långt i sjuan. Föll med 0-5 mot Sandarna men stod upp bättre mot Sveakurd (2-3) och slog Högaborg (2-0) i sista matchen.

5. RÖDBO IF

Fina, fina gamla Rödbo har nu varit ett bottenlag i sjuan i nästan tio år men nu börjar det förhoppningvis ljusna lite. En hel del nya spelare har tillkommit och klubben har omgivits av rykten att både Alexander Zakarian (senast i Bergum) och den mytiske kult-anfallaren Martin ”Kobran” Delmoro ska var på väg in. Det har blivit 1-4 mot Ramberget och 1-1 mot Pushers hittills och vi får se hur långt satsningen räcker men den bör ju iallafall skicka upp RIF en bit i tabellen.

6. LÖVET/JOHANNEBERGS IF

Lövet tuggar på i sjuan och kan nog se fram emot en ganska trevlig säsong och en förbättring av fjolårets niondeplats. Har en stabil stomme för sjuan och har fyllt på med intressanta namn. Nollade i Södercupen men då var det en tuff grupp med Virgo, Mölndal och Balltorp. Föll mot Landala men vann klassikermötet med Menisken (3-2). Den stora frågan är ju dock om Wange har kvar sin mustasch och om Henrik Larsson tar den interna skytteligan?

7. HERMANSBY IF

Laget höll inte i 6D förra året och åkte ur. Har tappat ett gäng till Hålta IK men fyllt på med egna unga killar. På sikt blir det säkert jättebra men HIF tar sig nog inte tillbaka direkt. Har förlorat med 0-9 mot Diseröd och spelat 1-1 mot Kareby.

8. SANTOS CRUZAZUL IF

Laget var ett topplag i sexan för några år sedan men missade i kvalet till femman och la ner verksamheten. Tillbaka nu igen men bloggen har ingen koll på vilken trupp laget har. Har de samma trupp som för några år sen så bör de ju vinna sjuan så vi får se. Inga spelade träningsmatcher.

9. GOTHENBURG CELTIC FC

Celtic köttar på som mittenlag i sjuan. Slutade åtta 2017 och lär väl hamna runt samma i år. Har spelat några träningsmatcher och har bland annat förlorat mot Elisedal (1-2) och spelat 2-2 mot Surte.

10. CROATIA GÖTEBORG

Rasade ur 6A och har tappat massor med namnkunniga spelare. Känslan var att det var nära att klubben gick i graven. Dök nu plötsligt upp och spelade en träningsmatch och helt klart några intressanta namn i laguppställningen. Eller vad sägs om Tony Dughieri och Ted Berntsson! Matchen slutade 4-1 till Inter Linné.

11. KAREBY IS

Föreningen är gammal men klubben har inte haft herrseniorer på ett tag. Har spelat 1-1 mot Hermansby, förlorat mot Skottfint (1-2) och besegrat Surte (3-0).

12. ANGERED SK

Bottenlag 2017, troligtvis bottenlag 2018 också. Har slagit Eritreanska (4-2) men föll med 6-1 mot Neutrala (6D).

 

/Rasta