I helgen inledde division 4-säsongen när Donsö och Velebit spelade 3-3 i 4B. Igår, onsdag, inleddes 4A-säsongen:

 

ONSDAG 28/3

Stenkullen GoIK – Gårda BK 0-1 (0-0)

Bloggen har tippade båda lagen i seriens toppskikt och det blev en jämn kamp på LP Idrottsplats. Matchen avgjordes inte förrän i den 91:a minuten och det var ett självmål som gav Gårda alla tre pinnarna!

Gårdas spelande sportchef Josef La Carrubba sa så här om segern:

”Stort tack! Jag tycker vi genomför en bra match. Det är vi som till största del styr både tempo och boll. I första halvlek har vi ändå svårt att skapa de där riktigt heta chanserna. Stenkullen ligger lågt och stänger de ytor där vi vill spela fotboll. Till den andra vill de pressa högre. Förstår inte riktigt varför men det passar oss perfekt just där och då. Ytorna blev större och vi började skapa chanser. De är precis som förutspått bra på fasta och har några luriga situationer när de flyttar upp laget. Mot slutet skapar vi en målchans som alla dagar i veckan ska vara mål. Nämner inga namn men den gubben har missat klart för i år i alla fall. Trots missen fortsätter vi tålmodigt ligga på och till slut trycker Stenkullen bollen i eget nät. Oturligt så klart. Men med vårt spelövertag kändes målet inte orättvist.”

Stenkullens Nicklas Westman hade följande att säga om den tuffa förlusten:

”Tufft var ordet ja! Vi var mer förberedda denna match och står upp betydligt bättre än cup-matchen. Jämn match där båda skapar bra chanser och Gårda för det mesta spelet. Gårda är tunga och känns inte riktigt som dom har någon svaghet. Dom kommer runt mycket på kanterna och får in många bollar men vi klarar oss… tills 91:a minuten där vi gör en misslyckad rensning rätt upp i krysset. Bra premiär, vi var besvikna för poängtappet, men stolta över våran insats och en riktigt bra premiär. Grattis till Gårda.”

 

Det var inte bara 4A-säsongen som började igår utan även 7A-säsongen:

 

Croatia Göteborg – Lövet/Johannebergs IF 2-2 (1-2)

Croatia har tappat väldigt mycket spelare inför säsongen och det var intressant att se vilken laguppställning de dök upp med. Några riktigt intressanta namn, bland annat Ted Berntsson och Mario Jadonic! Det var också Croatia som tog ledningen genom Arash Dodanegh. Innan paus hade dock Olof Eklund satt både 1-1 och 2-1 för Lövet. Lövet gjorde även matchens sista mål, dock i egen kasse och matchen slutade 2-2.

Lövets Rino Wiger sa så här om matchen:

”En match som många andra, där vi följer motståndarens tempo oberoende om det är högre, eller som nu lägre än det bör vara. Vi gör oerhört många enkla fel i passningsspelet och lyckas enbart stundtals med vårat spel. Croatia är duktiga med bollen, men vill kanske inte springa så mycket, vilket vi borde utnyttjat i långt större grad och trötta ut dem med ett bättre passningsspel. Under matchen är vi trots allt det bättre laget och missar väl 4-5 frilägen i tillägg till målen, Croatia har väldigt lite utöver deras två mål, som vi delvis bjuder dem på.”

Lövets matchrapport hittas HÄR.

 

/Rasta