Lite i skymundan för alla premiärmatcher avgjorde Östra Cupen igår onsdag:

 

Sävedalens IF (division 2) – Jonsereds IF (division 3) 6-0 (3-0)

Det var helt enkelt klasskillnad när SIF körde även Jonsered i finalen. Andreas Ekblad och Daniel Garcia Olsson blev båda tvåmålsskyttar för SIF.

Sävedalens tränare Sebastian Chitsaz sa så här om cupsegern:

”Derbyn och finaler är alltid kul att spela, så att både spela final och derby igår var väldigt inspirerande på förhand. Vi visste även om att Jonsered är ett bra fotbollslag, så vi var reda för en riktigt bra fotbollsmatch. Vi fick en bra start på matchen och en tidig ledning. Det gör det alltid lättare att spela, och vi får en match vi är ganska nöjda med. Vi lyckas mer och mer utföra det spel vi har tränat på sedan januari, och känslan är att vi blir bättre och bättre för tillfället. För mig är det ett tecken på att det är ambitiösa, ständigt tänkande människor vi jobbar med. De ska ha en stor eloge för deras arbete. Jonsered har en bra period vid ställning 2-0 och träffar bl a ribban. Jag vill gratulera Jonsered för en väl utförd cup och önska dem lycka till i seriespelet.”

Som vanligt finns ett referat på SIF:s hemsida (Leifs Matchblogg), HÄR.

Även Partille Tidning har skrivit om finalen (HÄR) och bloggen lånade även bilden till inlägget därifrån (fotograf Adam Andersson).

 

/Rasta