Division 6-serierna drog igång i veckan och så här gick det i tisdags och onsdags:

 

6A

TISDAG 27/3

Gamlestaden FF – Partille IF SC 7-0 (1-0)

Hemmalaget GaFF spände musklerna direkt i premiären och tog en stensäker seger mot Partille IF SC. 1-0 i paus (målskytt Christopher Goncalves Melo) rann iväg i andra med ytterligare sex mål. Tobias Bui blev tvåmålskytt för GaFF.

Gamlestadens tränare Christian Brile sa så här om premiärsegern:

”Första 10-15 minutrarna är riktigt dåliga från våran sida. Passningsspel och positionsspel under all kritik. Kanske var det premiärnerver. Vi äter oss in i matchen och skapar flera helt rena lägen och får i alla fall in en boll i första halvlek. Andra halvlek trampar vi gasen i botten och får in 2-0 efter nån timme. Partille tröttnar helt och vi gör 5 mål sista 20. Deras målvakt måste trots 7 insläppta vara ”man of the match” för att citera Zlatan från Trinidadmatchen 2006. Utan att överdriva så kunde och borde vi gjort tvåsiffrigt denna match. När tom domaren ifrågasätter avsluten så…ja. Men vi är grymt nöjda med resultatet, en perfekt start, premiärmatcher är alltid luriga.”

Partilles Farid Runklint hade följande att säga om förlusten:

”Haha. Ja vad ska man säga? Det är nu det märks att vi på många träningar i vinter varit 5-8 man. Vi möter ett lag som är starkare och mer individuellt skickliga än oss all heder till GaFF. I första står vi upp hyfsat, pressar högt men skapar inte särskilt mycket. Det känns som att vi vinner majoriteten i luften men lyckas inte snappa upp och hålla i andra bollarna. GaFF får in en boll och har ytterligare några lägen men vår backlinje och i vanliga fall utespelares målvakt Jonatan gör det bra i mål. I andra går det lite för snabbt för oss, orken tryter så efter två snabba hänger vi med huvudet slutar hjälpa varandra och det rinner bara iväg. GaFF gör en bra match och vi gör en av våra sämre, iallafall andra halvlek. För övrigt en väl dömd match av Lundin, ett kärt återseende med viss nervositet då han senast dömde mig var vid båda mina benbrott! Förbannelsen är bruten!”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Bloggen tippade Gamlestaden i toppen och Partille i botten och det känns ju som en rimlig gissning, iallafall efter den här matchen.

 

ONSDAG 28/3

Real Maskin BK – Surte IS FK 3-3

Matchrapporten på förbundets sida är inte inne ännu men bloggen tog sig ett snack med Real Maskins burväktare Mattias Kitterfeldt och hörde vad han hade att säga om matchen:

”Ja och poäng i en premiär! Hör inte till vanligheterna. En väldigt jämn match till en början där vi tar ledningen efter ett fint anfall och efter det får vi momentum och tar över men så från ingenstans står deras ena anfallare och sover på vår planhalva och blir ren och rullar in 1-1. Vi hinner trycka in en boll till innan halvtid och en go känsla. Andra halvlek äger vi den start och gör också 3-1 efter ca 65 minuter och nu känns det tryckt men typ 11 sekunder senare gör Surte 3-2 och energin är enorm hos dom svartklädda som jagar på allt och alla och lyfter in otroligt mycket bollar och tillslut trycker dom in 3-3 med ca 10 kvar och matchens sista minuter blir mest kamp. Rättvist kanske man tycka fast med en bitter eftersmak…”

 

6B

TISDAG 27/3

Göteborgs SIF – Göteborgs City FF 6-3 (4-1)

Stabila topplaget GSIF tog en ganska väntad seger hemma i premiären mot City. 2-0 efter 18 minuter och 4-1 precis innan paus satte matchbilden. City hyfsade siffrorna i andra men var aldrig riktigt nära. Jonatan Holmér och Mattias Wångblad blev tvåmålsskyttar för Studenterna. Även Citys Pálmi Thor Valgeirsson satte två strutar.

Citys Anders Hultberg sa så här om förlusten:

”Tung förlust. Kändes som det var ett ställningskrig i början, men så gör Studenterna tre mål på tio minuter, alla på hörna. Då tappar vi våra positioner totalt och kommer helt ur balans. Enda räddningen då för oss är att Åland i målet räddar flertalet räddningar annars hade det lika gärna kunnat stå 8-0. Vi lyckas reducera precis innan halvlek samtidigt som Studenterna också gjort ett fjärde. Andra så kommer vi ut med lite mer vilja och lite mer kämpaglöd. Hittar rätt igen och spelar bättre. Kanske också att Studenterna slog av något på takten då de hade en vass forward i första som inte spelade i andra. Men andra halvlek blir ju 2-2 så det är mer positivt än första, även om vi kan bättre. Men Studenterna är som alltid stabila, även om vi helt kastar bort första halvlek.”

GSIF bjuder på ett matchreferat på sin återupplivade hemsida HÄR.

ONSDAG 28/3

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – Hällesåker IF 1-7

En fin start för nedflyttade Hällesåker och självklart en tung premiär för Sjövalla-Mölnlycke. Frågan som måste ställas efter matchen är självklart om skytteligan kan avgöras i första omgången? HIF:s otroligt målfarlige anfallare Johan Gunnarsson gjorde nämligen ALLA målen för bortalaget!

HIF:s tränare Stefan Kling sa så här om matchen:

”Vi tog tag i matchen direkt och fick igång ett bra rull. Motståndarna kom aldrig riktigt åt oss utan vi kunde komma till avslut ganska omgående. Vi fick två tidiga mål vilket gjorde att nervositeten försvann och vi kunde spela ut ordentlig. Men en stabil ledning i paus var väldigt nöjda med vårt spel. Tempot gick ner lite i andra, sen den senare delen av andra halvlek tryckte vi på gasen igen och ytligare några mål föll in. Överlag gjorde vi en bra match och med en massivitet spel och bollövertag var det aldrig någon fråga vart segern skulle gå. En eloge till våra motståndare som trots stora siffror kämpade hela matchen. Ett extra plus måste jag ju naturligtvis ge vår 7 målsskytt Johan Gunnarsson. Det är inte varje dag man får se det…”

Sjövalla-Mölnlyckes John Gelotte hade följande att säga efter premiären:

”Det var verkligen tufft! 1-7 var helt rättvist, tydlig skillnad på två lag som inte borde spela i samma serie! Hällesåker tar kommandot i första halvlek, vi fick knappt rör bollen men matchbilden ändrades i andra halvlek till en jämnare match. Tyvärr har vi fler gubbar som inte kunde vara med men jag tror matchbilden hade varit den samma. Skönt och kul att serien gått igång!”

 

BK S:T Jakob – Fässbergs IF 2-3 (0-2)

Topptippade Fässberg tog en trea i premiären men de fick slita ganska hårt för det mot BK S:T Jakob på Härlanda Park. Henric Johansson och Albin Dahlin hade dock gett FIF en fin 2-0 ledning i paus. S:T Jakobs Ludvig Björk reducerade dock på en frispark i mitten av den andra halvleken. FIF återtog tvåmålsledningen i 82:a genom Philip Kinnander men S:T Jakob svarade omgående (målskytt Viktor Stener). Det blev dock inga fler mål utan Fässberg vann premiären.

FIF:s Mustafa ”Shirren” Shirwani sa så här om segern:

”Vi startar matchen starkt. Spelar bra och höjer oss ytterligare ett steg i mitten av halvleken. Vi missar alldeles för många lägen men vi leder ändå med 2-0 i halvlek. I andra halvlek spelar motståndarna lite bättre samtidigt som vi fortsätter att inte utnyttja våra lägen. De reducerar genom en frispark. Några minuter efter gör vi mål på hörna. Inte långt efter det reducerar motståndarna igen. Matchen hänger lite i luften tills slutsignalen. De målen vi släpper in är inte ok. Men det som var värre var antalet chanser vi bränner. Sammanfattningsvis så gör vi en ok seriepremiär. Alltid tufft första matchen. Vi kommer att lyfta oss. Fantastiskt kul med 3 poäng. I slutändan det enda som räknas.”

FIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

6C

TISDAG 27/3

FC Linné – Proletären FF 4-3 (3-1)

Futsal Club Linné inledde återkomsten till division 6 med en segern mot Proletären på Gröna Vallen. Gästerna tog dock ledningen genom Wassim Jawad efter dryga kvarten med Linné svarade fint med tre raka mål under den första halvlekens sista kvart. Johan Nyvelius, Jesper Strand och Filip Mjörnstedt hette målskytterna. Jawad gav dock PFF kontakt precis i början av andra innan Robert Lundström satte 4-2 för hemmalaget. PFF fick in en till reducering (Henrik Källén) men kom inte närmare.

FC Linnés Jesper Strand sa så här om matchen:

”Riktigt gott med en seger. Kan tyckas att det satt långt inne i och med 4-3, men vi hade matchen och ledde med både 3-1 och 4-2. Dock slarvar vi lite och bjuder Proletären på en del omställningar, och där är dem riktigt vassa. Snabba killar med god teknik lyckas straffa oss ett par gånger. Sedan skapar vi säkert 10-12 heta målchanser och borde ha gjort både 5 och 6 mål, minst. Men ibland sitter inte chanserna helt enkelt, bara att gå tillbaka till träningarna och nöta avslut. I bollinnehavet är vi ganska så överlägsna, och utan att överdriva så är det säkert 75-25% till vår fördel. Matchen vinns alltså med 4-3, men Proletären ska ha en stor eloge för bra kontringsspel, är övertygad om att de kommer straffa många lag i år med deras snabba omställningar!”

 

ONSDAG 28/3

SK Argo – Tynnered FC 2-5 (1-2)

Ingen rolig premiär för SK Argo men desto roligare för nykomlingarna Tynnered FC. TFC hade kryddat laget med Mohammed Ali Khan lagom till premiären och han levererade direkt. ”MAK” satte nämligen redan efter fem minuter och FC hade 2-0 tre minuter senare. Argo kom helt fel in i matchen och även om de fick lite kontakt i och med Marcus Lindqvist reducering så dog matchen i början av andra när Ali Khan spelade fram Azmar Jalai till 3-1 (hans andra) innan han själv satte 4-1.  Det var två trötta och långa lag i andra men det spelskickliga TFC kunde kontrollera matchbilden.

SK Argos matchrapport hittas HÄR.

 

Fröjdens FK – Önnered IK 1-2 (1-1)

Ett tippat toppmöte om bloggen får rätt och det var en tät match på Valhalla mellan Fröjden och Önnered. Kristoffer Skott satte 1-0 för ÖIK men Naser Rahimi visade att målformen håller i sig när han kvitterade till 1-1. Matchens sista mål kom med bara sju minuter kvar och Hadi Namro blev matchhjälte för ÖIK!

Fröjdens lagkapten Simon Sävenek sa så här om förlusten:

”Perfekta förutsättningar för en premiärmatch. Bra plan och helt okej väder. Första halvlek tycker jag att vi är klart bättre. Stundtals spelar vi riktigt bra fotboll och är tveklöst det spelförande laget. De gör dock 1-0 efter en tilltrasslad hörnsituation. Vi kvitterar genom en delikat passning från Mattsson fram till Naser som gör som han gjort mest på försäsongen. Mål. De har ett till bra läge i första halvlek, men Albin rensar på nåt sjukt sätt på mållinjen med en nick. I övrigt är det vi som producerar och med bättre skärpa i sista tredjedelen borde vi ha avgjort redan innan paus. Andra halvlek är helt annorlunda och Önnered får mer utlopp för sitt spel. De skapar också de hetaste chanserna och har fler möjligheter att avgöra och lyckas också göra det strax innan slutsignalen på en kontring. Sett till hela matchen har vi varsin halvlek och oavgjort hade kanske varit mer rättvist. Dock handlar ju inte fotboll om rättvisa utan att göra fler mål än motståndarna. Trist, men vi tar nya tag. Det här var en bra divison 6-match och gött att få en värdemätare direkt. Synd att inte få med minst en pinne bara. Vill även rikta ett riktigt stort plus till domaren Christer Carlberg som gjorde en otroligt bra match med jämn nivå och förde en skön dialog med samtliga på plan. Fröjdens kommer igen. Glad påsk”

ÖIK:s Andreas Tenggren sa så här om premiärvinsten:

”En match där vi hade varsin halvlek. Fröjden var klart mycket bättre än oss i första och vi i andra. Men sett till farliga målchanser så skapade vi fler än Fröjden och vann därmed matchen. Skönt med en riktig kämpar seger i premiären.”

ÖIK:s nya tränare Lasse Andersson levererar självklart en matchrapport, som hittas HÄR.

Fröjdens referat hittas HÄR.

 

Slottsskogen/Godhem IF – Pushers BK 1-2 (0-2)

Nykomlingarna SG fick se sig besegrade hemma på Ruddalen när gästerna Pushers knep tre poäng. Martin Nordfeldt och Joel Torkelsson gav PBK en smakstart med varsitt mål i början av matchen. Magnus Käll reducerade med kvarten kvar men det blev inga fler mål i matchen.

SG:s kapten Albin Westerlund sa så här om förlusten:

”Pushers var bättre i första halvlek. Vi fick inte igång så mycket spel och pressspelet fungerade inte riktigt. Dom lyckas göra två mål på fasta situationer. I andra halvlek tycker jag att vi gör de bättre. Sätter hårdare press och Magnus Käll lyckas reducera. Vi går för en kvittering och Pushers kontrar en del.”

 

 

6D

ONSDAG 28/3

Västkurd BK – Neutrala UF 1-5 (0-3)

Här var det nog många ute i lokalfotbollsgöteborg som hajade till lite. Nykomlingen Västkurd tippades av bloggen som seriesegrare och siktar även själva på serieseger. Men det blev alltså en rejäl förlust mot alltid svårscoutade Neutrala. Mannen för kvällen var Hussein Faarah som gjorde Neutralas ALLA fem mål. Roni Kurdali fick en en 1-3 reducering med kvarten kvar men det blev aldrig riktigt farligt.

VBK:s tränare Thomas Scott sa så här om matchen:

”Seriepremiär! Äntligen! För vår del kunde den givetvis startat på ett bättre sätt! Resultatet speglar matchbilden utan att hymla på något sätt! Neutrala var det bättre laget för dagen helt enkelt. Dagen till ära har vi en riktigt stark trupp och vi går som vanligt in med inställningen att vi skall spela sedvanlig underhållande fotboll och ta med oss tre poäng till oss själva och våra underbara fans, men från matchminut ett till att matchen blåses av så kom vi aldrig upp på den nivå som vi vet att vi ligger på och har visat tidigare i år (kallas härdsmälta). Visst finns det en hel del olika orsaker och beslut under matchens gång som gör att vi drar på oss detta resultat, men att älta i det hela är inget vi någonsin gör utan vi bryter ihop och kommer igen! Enligt Rasta&Dalla’s tippningar kommer Västkurd rinna igenom 6D mot 5:an som en oljad blixt!

Vi tackar ödmjukt för pressen!

Hur som helst!

Att som nykomling i division 6 förlora mot ett lag som slutade 3:a i division 6 2017 var en ”skräll” är helt klart ett intressant resonemang! För oss blir ju ordet ”skräll” nu en go trigger som vi kommer spinna vidare på!

Tillämpar ett uråldrigt måtto: Vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag oavsett vilka som står på andra sidan!

För mig som tränare så föredrar jag ju hellre att ”jaga än att bli jagad”. Fortsättning följer…

Biji Västkurd och Glad Påsk division 6D! ❤️💚💛

 

Självklart ett riktigt intressant resultat men det är 21 omgångar kvar och bloggen är säker på att Västkurd kommer återfinnas i toppen av 6D när säsongen sak sammanfattas.

Neutrala visade också att det blir att räkna med om de kan hålla ihop det över en hel säsong. Laget har ju blandat och gett från säsong till säsong men det var självklart ett styrkebesked. Enligt rapporterna ett ungt och spännande lag.

 

Hisingen FC – Hälsö BK 1-4 (0-2)

Det har ju varit en hel del frågetecken runt Hisingen FC och huruvida de skulle komma till spel. Väldigt glädjande att HFC kör på även om det nu blev förlust i premiären. Hälsö BK blev för starka och kunde vinna med 4-1. Det var uppförsbacke för Hisingen direkt då de fick en tidig utvisning och låg under med 0-2 i halvtid. Det kom även ett andra rött kort i andra innan Jacob Pettersson satte 3-0 för HBK. HFC reducerade innan Gustav Börjesson satte 4-1 med sitt andra mål för kvällen.

 

/Rasta