Båda femmorna är igång och vi kollar till hur det gått hittills i premiäromgångarna (tisdagens och onsdagens matcher):

 

5A

ONSDAG 28/3

Angered MBIK – Öjersjö IF 4-1 (2-0)

En fin start på säsongen för Angered MBIK. Laget hade 2-0 i paus innan ÖIF fick in en reducering men matchens lirare Rami Dridi fullbordade sitt hattrick genom att sätta både 3-1 och 4-1.

Angereds målvakt Damir Mehic sa så här om matchen:

”En bra genomförd match. Vi har förberett oss mycket under hela försäsongen. Öjersjö tyckte jag spelade bra o dom höll jämna steg i ca 70 min, sen syntes det att dom inte orkade springa mer. Blev ju inte bättre av att Anders utgick skadad. Vi har ett ungt och talangfullt lag så det skall bli en rolig säsong”

Bloggen pratade även med AMBIK:s Berat Deniz som sa så här om premiärsegern:

”Matchen igår börja bra för vår del. Vi satte hög press samt att vi inte var blyga för att ta duellerna. Vi fick även utdelning och gick till halvtidsvilan med ställning 2-0. Andra halvlek blev automatisk mer att de kom mot oss och sökte mål och vi föll hem lite. Det var roligt och äntligen dra serien igång och ännu roligare att få med sig alla poängen. Jag, vill även berömma våra unga grabbar i laget som verkligen visade att de är viktiga för laget.”

Öjersjös Mattias Gidlöf hade följande kommentar efter förlusten:

”Angered är ett bra lag! Bra tippat. Vi gjorde framförallt en dålig första halvlek, spelade upp oss i andra. Hade lite press på dem efter 1-2 reducering, men var nog aldrig riktigt nära igår tyvärr.”

 

Hönö IS – Bergums IF 0-3 (0-2)

Nykomlingsmöte ute i skärgården och en riktigt fin seger för KL:s Bergum. Nyförvärvet Sargon Gorgius satte både 1-0 och 3-0.

BIF:s tränare Kristofer ”KL” Landahl sa så här om segern:

”Naturligtvis otroligt skönt att komma ifrån ön med tre pinnar. En helt ok fotbollsmatch som får klassas som rätt jämn. Skillnaden idag är att vi har lite mer spets i laget, Hönö lider såklart lite av att man tappat typ 60 mål från förra året då man tappat bägge sina anfallare. Kan dock inte tänka mig annat än att Hönö kommer bli svårslagen därute framöver. Skönt för oss att Sargon fick sätta dit två baljor, går aldrig att komma ifrån att det är viktigt med forwards som gör mål.”

HIS tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om förlusten:

Tråkigt resultat i en ganska jämn match där individuella prestationer avgjorde. Vi inledde något starkare och lyckades följa vår matchplan och lät Bergum mestadels slå långt. Dock så har fortfarande en alldeles för hög felprocent i våra passningar för att vara effektiva så vi kom inte till några egentliga farligheter. I 32:a minuten slår vi bort en boll och Bergum ställer om duktige anfallaren Sargon fintar enkelt bort våra försvarare och kan lägga in bollen i öppet mål. Kort därefter åker vi på en ny omställning. Återigen så är de Sargon som kommer fri och skjuter och på returen så slår de in 2-0. Det stod sig halvleken ut. Vi inledde andra halvlek något offensivare och Bergum låg mest och bevakade. Av de chanser vi skapade stod deras målvakt för några högkaratiga räddningar och när vi i minut 60 trodde att vi reducerat efter en retur av målvakten så blåstes målet av p.g.a offside, något oklart från sidan men domaren dömer. Kort därefter gör Sargon sitt andra mål och Bergums tredje när han och en av mina killar nickar ihop på en frispark och bollen går retligt in över vår målvakt. Vi fortsatte att kämpa men lyckades inte få in någon reducering. Helt klart en jämn och tuff match med en god domarinsats som tillät ett ganska tufft spel med mycket kamp. Tycker inte resultatet riktigt speglade matchbilden men i Sargon Gorgius så har de en spetskvalitet som kommer avgöra många matcher.”

 

IK Zenith – Älvängens IK 0-2 (0-1)

Älvängen tog en fin premiärseger borta mot Zenith efter mål av Kenny Rosén och Markus Ahlbom.

Zeniths nya tränare Cihan Köse sa så här om förlusten:

”Ingen bra match från någon av lagen. Ända glädjen är väl de tre poängen, men tyvärr gick de till Älvängen. Vi får hoppas att det var premiär nerver!”

Ale-kuriern skriver om matchen HÄR.

 

5B

TISDAG 27/3

Näsets SK – IF Väster 1-3 (0-1)

Fin start på säsongen för Dalla’s IF Väster när Näset besegrades med 3-1. Felix Hermansson satte matchens två första mål innan NSK reducerade (Robin Raunegger) med dryga kvarten men Robin Axéll stängde matchen med sitt 3-1 mål i slutet.

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om segern:

”Alltid trevligt att vinna en premiär. Och det skall erkännas att jag var extra nervös nu när de är några fler än morsan och farsan som bryr sig om resultaten. Oavsett detta så började vi starkt och var första två minuterna nära att näta x2. Näset är ett tungt lag och åt sig in i matchen och vann mycket boll på sin höga press. Dock så var vi lite vassare på offensiv planhalva. Och skapade några heta lägen. 1-0 gjorde Felix och hans kliniska avslut kom riktigt fint. Tyvärr dröjde de inte många minuter innan Näset fick straff men den slogs i insidan stolpen och ut. Jag är dålig på att komma ihåg grejer under matchen men vi är riktigt nära på ett inspel som räddas på mållinjen och det sista som händer är att Robin skjuter ett friläge utanför. I andra halvlek är Näset riktigt tunga och vi får ingen lugn och ro. De är nära några gånger och har bland annat ett mål bortdömt för offside. På en omställning skjuter Felix via en försvarare och vi har 2-0. Då är det runt 28 kvar(?). Därefter lyfter vi det en stund. Men vi blir lite för passiva och Näsets tyngd trycker ner oss. De fasta situationerna är farliga mest hela tiden och med kvarten kvar kommer 1-2 då de verkligen forcerar in bollen. Strax därefter skjuter Näset över i en situation och vi är illa ute. Men vi vinner med tio kvar bollen högt, David hittar fram till Robin som placerar in 3-1 och segern är vår. Stark insats av oss mot ett Näset som hade ett helt annat driv än förra året.”

NSK:s Anton Örth sa så här om förlusten:

”Vi är igång. Kul att få starta säsongen med ett derby, stort grattis till IF Väster som tar tre poäng idag. Vi gjorde inte tillräckligt bra ifrån oss idag, tyvärr.”

Västers matchrapport hittas HÄR.

 

ONSDAG 28/3

Kungsladugårds BK – Balltorps FF 1-3 (1-1)

Balltorp är ofta topptippade i 5B men ofta har en svag start förstört. I år inleddes iallafall säsongen med en trepoängare under nya tränaren Fredrik Magnusson. Det var rutinerade Mathias Pringle som var mannen bakom segern då han gjorde BFF:s samtliga mål. Annars var det KBK som tog ledningen genom Fredrik Andreasson innan Pringle alltså vände på steken.

Just tränare Magnusson sa så här om segern:

”En bra premiär från båda lagen t tycker jag. Kungsladugård började bra första 20 min framför allt är dom duktiga på kanterna med mycket fart plus två bra forwards . Dom gör en 1-0 och efter det kommer vi igång ordentligt med pressen närkamperna rörelsen passningspelet tycker vi är det klart bättre laget efter 1-0. Pringle gör hattrick i matchen vi vinner med 3-1 Vi hade bud också på 4-1. Hela laget gör en stark insats igår och vill ge alla beröm. Extra kul med Felix (född 00) och Andreas (född 99) som gör debut i senior fotboll i seriesamanhang och går in och tycker jag dominerar. Kungsladugård kommer plocka många poäng med sin starka offensiv Bra domare också igår höll en bra nivå.”

KBK:s Robert Nordström Vasquez sa så här om förlusten:

”Vi kom till matchen med en bred och stark trupp. Vi startar matchen riktigt bra, spelar ut Balltorp i typ 35 minuter och gör fullt rättvist 1-0 när Wadman löper förbi på vänsterkanten och slår in den till Andréasson som kyligt lägger in bollen till höger om målvakten. Sen jobbar sig Balltorp in i matchen det gör 1-1 precis innan halvtid. Sen känns det som att de tar med sig det in i andra halvlek det gör en bra andra halvlek och vi gör en mindre bra. De gör både 1-2 och 1-3. Vi försöker forcera mot slutet men vi blir för långa i lagdelarna. Rättvis seger till Balltorp i slutändan. Lite vassare i avsluten med Pringle i spetsen.”

 

Härryda IF – Mossens BK 3-0 (2-0)

Härryda var nykomlingar förra säsongen och gjorde det bra. Även årets säsong inleddes bra då HIF besegrade nedflyttade Mossens BK på hemmaplan. David Johansson slog till redan efter tre minuter och precis innan paus satte Bako Löfgren tvåan. Spiken i kistan stod Emil Björk för strax efter paus.

HIF:s lagledare Johan Jidegren sa så här till bloggen om matchen:

”Ja, det va riktigt skönt att starta årets serie med tre poäng. Vi möter ett tungt, hårt jobbande Mossen som kanske har mest bollinnehav i matchen men där vi ligger perfekt i positionsspelet och är sylvassa i omställningar. Första halvlek slutar 2-0 till oss efter ett tidigt och ett sent mål. Och ska man räkna målchanser så är det helt klart ett rättvist resultat. I andra halvlek pressar Mossen på ganska rejält men vi lyckas efter redan tio minuter göra 3-0 och mer eller mindre avgöra matchen. Efter detta var det endast focus på att ligga rätt och inte bjuda in motståndaren i matchen. Det gör vi på ett föredömligt sätt då Mossen skapar en farlig chans i andra trots ett litet bollinnehav. Tyvärr får vi vår målvakt utvisad med 15 kvar. Vi önskar Mossen ett stort lycka till i fortsättningen, ett trevlig lag att möte även om det smällde rejält i närkamperna ibland.”

MBK:s tränare Axel Bergström sa så här om förlusten:

”Riktigt trist att starta säsongen på det här viset. Vi kommer snett in i matchen och låter Härryda vinna både första- och andrabollar väldigt enkelt. När de tar ledningen ser det ut som vi inte ens är på planen. Nej det här var riktigt uselt av oss. Får gratulera Härryda och Johnny till en väl genomförd match och tre poäng.”

 

/Rasta