Premiäromgångarna rullar vidare och så här gick det i 4A och 4B i påsk:

 

4A

TORSDAG 29/3

Lunden Överås BK – SKIF Semberija 2-1 (0-0)

Lunden Överås fixade tre poäng i premiären hemma på Överåsvallen mot Semberija.

Lunden Överås kapten Patrik Magier hade följande att säga om uddamålssegern:

”Vi bestämde oss för att ligga lite lågt i början av matchen, då vi visste att Semberija var duktiga på att rulla boll. De hade bollen för det mesta men skapar inte så mycket farliga chanser, och det känns bra. Vi får två ganska bra lägen efter några härliga tjongbollar som vi älskar. Men lyckas inte göra mål. 0-0 i paus och vi känner att vi har kommit in i matchen. Andra halvlek börjar vi starkt och har två bollar i stolpen. Just då känns det som att det blir en seger men Semberija gör 1-0 och det känns lite orättvist (våran målvakt borde kanske ha tagit den, men vi är vana). Vi krigar på och gör 1-1 i en väldigt konstig situation. Ju längre matchen går så känns det som att båda lagen är nöjda med ett kryss, men lagmaskinen Lunden ville annat och i matchens sista minut får Johan (ny från Partille) in en riktig kanon (rakt upp i gemet som Egon brukar säga). Vissa segrar smakar bättre än andra och detta var precis en sådan. Speciellt när vi bestämde oss för att byta ut våra nyinköpta bollar till några äldre, något mer slitna då vi visste att det skulle ställa till med problem för Semberijas bollskickliga spelare. Kvällen avslutades med en härlig fest, och det var många supportrar som ville gratulera när vi gled ner till Avenyn. Nu laddar vi upp batterierna och fokuserar på nästa match.”

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om förlusten:

”Typiskt match mellan de här två klubbarna. Vi försöker att spela och Lunden har bara ett mål, att vinna långa bollar som deras målvakt och mittbackar skickar. Första halvlek slutar 0-0 där båda lag har några chanser men vi har stort bollinnehav. Andra halvlek börjar vi jättebra och lyckas helt rättvist att göra mål. Efter det kör Lunden all in med sina stora anfallare och försöker att komma i matchen men utan resultat. I 87:e minuten kommer ett långt inlägg från halva plan som går i 5 meters området. Vår målvakt tappade den och de hade 1-1. Bara två minuter senare gör de 2-1. Ett Euro-mål från cirka 25 m (tror inte att killen har gjort nåt liknande på FIFA eller). Jobbigt men man går vidare, vi har ett ung lag, 6-7 killar i truppen är födda 1999-2000 så de gäller bara att försätta träna och lära sig av mistag.”

 

Guldhedens IK – Lärje-Angereds IF 4-0 (0-0)

En fin seger för GIK mot nedflyttade Lärje-Angered. Matchen var dock mållös i mer än en timme innan GIK:s nyförvärv Philip Svensson hittade rätt. Bara minuter senare satte Svante Möller 2-0 och hemmalaget hann med två mål till innan matchen var över. André Jönsson gjorde trean och Svensson blev tvåmålsskytt då han satte fyran.

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om premiärsegern:

”Äntligen premiär dock på Backavallen då Guldheden Södra är misskött i år. Till slut blev det en säker seger i en match vi dominerar i 90 minuter. Vi har bollinnehavet i första men väldigt ängsliga och känns nervösa. Vi kommer i många framstötar rättvända men är väldigt okyliga på offensiv planhalva. Det fortsätter så i andra halvlek och till slut kommer utdelningen med fyra mål på en kvart från minut 66-81. Philip Svensson gör två mål och har ruskig form just nu. Vårt mittlås med Simon Möller och Filip Mitrovic imponerar. Lärje får nog hoppas på förstärkningar för det såg tunt ut för dem. Nu laddar vi för Gårda borta nästa vecka. Kommer nog bli en riktigt trevlig match mellan två duktiga lag.”

Lärje-Angereds kapten Enis Radoncic korta kommentarer var följande:

”De vinner rättvist. Vi slutade spela efter 2-0.” 

GIK:s matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånad från Guldhedens hemsida och får med alla tre målskyttarna.

 

FC Komarken – Kode IF 2-3 (1-0)

Nykomlingen Komarken var tillbaka i fyran och svarade för en bra insats mot topptippade Kode. Dock räckte det inte till några poäng. Ardilon Haklaj gav hemmalaget ledningen i mitten av den första halvleken på Kongevi, ett resultat som stod sig till paus. Kode lyckades dock vända på matchen i andra genom mål av Rasmus Haraldsson och Oscar Gustafsson. Komarken gav dock inte upp och med kvarten kvar satte Shvan Kamal 2-2. Förra årets skyttekung i 4A, Rasmus Haraldsson, fick dock sista ordet när han avgjorde matchen med sitt andra mål för dagen.

Just Haraldsson sa så här om segern:

”Skönt att tävlingssäsongen äntligen är igång! Komarken borta som premiär är en svår match att starta med och matchen rakt igenom känns ganska typisk för just en sådan. Från underläge 0-1 i halvlek förändrar vi lite i vårt spel till sista 45 och det ger ganska snabbt utdelning och energi till oss. Efter det svänger matchen fram och tillbaka där mellan lagen men vi kan slutligen gå segrande efter ett avgörande med 15 minuter kvar av matchen. Komarken gör en bra match och visar mycket karaktär vilket kommer göra att även dem plockar sina pinnar under säsongen.”

Komarkens spelande assisterande tränare Alen Grozdanic sa så här om matchen:

”En väldigt bra match från vår sida, där vi spelar precis så som vi har sagt att vi ska göra och gör det svårt för Kode att skapa något i första halvlek. Vi skapar flera lägen och lyckas göra 1-0 efter ca 30 minuter sen har vi läge att göra 2-0 direkt efter det när Shwan kommer i ett friläge men lyckas skjuta på målvakt. Kode hade en boll i ribban och två farliga hörnor men det var typ allt. Andra halvlek göra vi två missar och släpper in två billiga mål. En dålig rensning av målvakt hamnar i fötterna på en spelare som lobbar in bollen i mål bland annat. Vi lyckas kvittera till 2-2 och Kode fortsäter att slå långbollar som dom gjort i större delen av matchen och en sådan lyckas studsa fram till deras anfallare och de gör även 3-2. Jag är väldigt stolt över killarna som gör en grym insats och tycker att det är lite orätvist att vi inte får med oss poäng i denna match.”

Det finns bilder från matchen på Kodes hemsida, HÄR.

 

4B

TORSDAG 29/3

IF Mölndal Fotboll – Öckerö IF 3-1 (0-1)

Mölndal fick en fin start på säsongen men det var ÖIF som började bäst då Daniel Larsson gjorde 1-0 redan efter elva minuter. Kvitteringen kom i mitten av den andra halvleken då nyförvärvet från Galgbacken, Fabian Martinsson, hittade rätt. Med bara fem minuter kvar satte Ackim Mumba en frispark fram till 2-1 och bara minuter senare 3-1 genom Maksim Pajovic.

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om segern:

”Premiär och seg långsam fotboll med en del misstag som resulterar i deras 1-0 mål efter tio minuter. I andra halvlek kommer vi igång mer och spelar med fart och få tillslag. 1-1 och kanske lite orättvist i det läget då Öckerö har sina chanser men efter matchen så känns det väl rättvist med 3-1 ändå .”

ÖIF:s tränare Andreas Larsson hade följande kommentarer till bloggen efter matchen:

”Inte det resultat vi hade hoppats på såklart. En match där Mölndal har det mesta av spelet men vi ligger rätt i försvarsspelet och är det laget som skapar chanserna. Ledning med 1-0 i paus som borde vart något mål större. I inledningen på andra har vi ytterligare chanser att stänga den här matchen men istället får Mölndal in 1-1 på hörna och i 85:e drar dom in en frispark från 20 meter till 2-1. Vi flyttar upp allt i slutet men åker istället på en kontring till 3-1. Tung förlust men vi har bara oss själva att skylla då effektiviteten är för dålig denna dag för att få med oss poäng. Bara att ta nya tag.”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

Finlandia/Pallo AIF – Eriksbergs IF 0-0 (0-0)

Mållöst på Tuvevallen mellan nykomlingen Finlandia/Pallo AIF och Eriksbergs IF.

Finlandias tränare Kenneth Lindfors sa så hör om matchen:

”En match som slutade helt rättvist oavgjort. Inget av lagen bjöd på något skönspel utan det märktes tydligt att det var en premiärmatch och att båda lagen var spända. 2-3 bra lägen vardera men mestadels en krampaktig match. Vi är nöjda med vårt försvarsspel även om det finns detaljer att putsa på där oxå. Det är alltid lurigt att veta vart man står som nykomlingar och nu skulle vi dessutom möta ett Eriksberg som är tippade i toppen och ett väl etablerat division 4-lag. Vår insats kan sammanfattas som en kontrollerad insats utan för den delen glänsa i något avseende! En riktigt bra domartrio fick vi se som gjorde en riktigt bra insats alla tre och hade en bra dialog med spelarna på plan. Nu önskar vi Eriksberg och den alltid lika trevliga Sippan ett stort lycka till!”

EIF:s Peter Johansson sa så här om premiären:

”En jämn match där inget av lagen etablera något riktigt spel men där Finpa var närmast segern. I första halvlek är de mycket bollar i djupet som antigen rinner ner till målvakt eller att det står någon offside. Finpa lågt tight och vi hade väldigt svårt att luckra upp deras kompakta försvar. Dom har några omställningar när vi tappar boll men blir aldrig riktigt farligt. De uppstår en del farliga frisparkar åt båda håll men de resulterar inte i något. Andra halvlek är lik den första men båda lagen blir längre i sina lagdelar och de blir större ytor åt båda håll. Vi försöker men kommer aldrig till riktiga lägen. Finpa har en del skott utifrån som resulterar i nån hörna. I slutet får vi en gubbe utvisad och Finpa ser sin chans att sno alla poängen och har ett riktigt fint läget. Anfallaren blir frispelad i hyfsad vinkel. Istället för avslut själv passar han till en offside stående spelare. Men helt klart rättvist med delad poäng.”

 

FREDAG 30/3

Mölnlycke IF – IFK Björkö 3-1 (1-1)

MIF var pigga nykomlingar förra året och inledde även årets seriespel piggt. 1-1 i paus efter att Marcus Vogel gjort 1-0 för MIF och Björkö sedan kvitterat med hjälp av ett självmål. Avgörandet kom i mitten av den andra halvleken. 2-1 gjorde Sudo Sulejmanovic och minuter senare 3-1 när Vogel blev tvåmålsskytt.

MIF:s Sulejmanovic sa så här om segern:

”Vi spelar en premiär, det märktes i första halvlek. Det svajar en del och spelet blir fram och tillbaka för båda lagen trots att vi har 7-0 i avslut i första halvlek. Vi kände nog ganska tidigt att vi är mycket bättre men fick inte riktigt till spelet som de senaste matcherna och då uteblev även målen. De försöker dra ner på tempot och gör en under en kortare period det som de är bra på, och det är inte att spela fotboll. Vi snackar ihop oss bra i halvlek och Jonatan påtalar vikten om att inte falla ner i deras långsamma tempo, tjafs osv. Vi tar oss samman och har matchen under kontroll i andra halvlek. Vi märker att det är pågång och fortsätter kriga. Seth kommer in och och spelar fram både till 2-1 och 3-1. Vi känner att vi har full kontroll och spelar av resten av matchen. Holger gör sin första seriematch i a-laget, stabilt. Våra nyförvärv Robban och Isak visar att de tillför ytterligare en dimension som vi inte haft tidigare. Stabil laginsats rakt igenom och oerhört viktigt med tre poäng.”

 

MIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

Dalen/KFF – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 1-0 (1-0)

Bloggen har Dalen/KFF som seriesegrar i 4B den här säsongen och visst blev det seger i premiären. Det var dock en jämn tillställning mot Mölnlycke-Sjövalla där Bita Bångens blev matchens enda målskytt.

Dalen/KFF:s spelande tränare Joakim Ahlgren sa så här om segern:

”Vi gjorde ingen jättematch. Lite premiärnerver kanske. Trots detta så skapade vi många chanser som vi tyvärr inte lyckas göra mål på. Målet kommer på straff. Tyvärr tar smällen rätt illa på min fot när vi får straffen så jag kanske blir borta nästa match mot Björkö på torsdag. Mölnlycke skapa väldigt lite, några inlägg som kunde blivit farliga men vi lyckades hålla 1-0. Mölnlycke var fysiskt starka och kommer nog ta sina poäng framöver.”

Mölnlycke-Sjövallas spelande tränare Jonas Andersson sa så här om förlusten:

”De är det bättre laget första halvlek där det lyser igenom vårt dåligt matchade på sista tiden med inställda matcher till höger och vänster. Men efter tio minuter i 2:a halvlek tar vi över fullständigt och har press på dom och är nära att få in en kvittering. Men Dalen är bättre än oss sett över hela matchen och har några riktigt bra spelare offensivt. Det vi tar med oss från matchen är att vi är fysiskt starkare (konditionmässigt) än våra motståndare vilket vi kommer ha stor nytta av i kommande matcher. Vill även lyfta fram vår målvakt PJ som är riktigt bra, och som verkar bli bättre av att inte träna (1 träning i år), och vår mittback Phillip Hegmo.”

 

/Rasta