De första omgångarna i våra division 5-serier fortsatte över påsken:

 

5A

TORSDAG 29/3

Ytterby IS – Partille IF FK 7-1 (2-1)

Både Ytterby och Partille trillade ur fyran förra året men det var inget snack till slut i deras premiärmöte. Ytterby såg ut att gå till en halvtidspaus med 2-0 efter mål av Steffen Hjort Sörensen och Martin Sjöberg men Partille fick in en kvittering i 44:e minuten genom Björn Synnes. Ytterby växlade dock upp i mitten av andra med fem raka mål! De två sista inprickade av matchens enda tvåmålsskytt, David Korneliusson.

YIS Daniel Lohm sa så här om storsegern:

”Vi för matchen direkt från start och gör 2-0 tidigt med några fler bud på ytterligare mål innan halvlek. Sista 10-15 minuterna blir vi lite avvaktandes och vi kliver inte dit och låter Partille låna bollen. De gör 1-2 på en omställning via ett inlägg tillslut där vi tappar killen på bortre stolpen som kan trycka in den. Vi pratar ihop oss inför andra halvlek i paus och går ut och kör över dem från minut 45 och framåt. Vi rullar boll och har ett rörligt lag vilket sliter sönder deras lag. Efter ca 60 minuter orkar de riktigt inte längre och målen rullar in i vart och varannat anfall. Kul att målen fördelades på 6st olika målskyttar! ”

Partilles målvakt Dennis Nithander (som var på plats men inte på planen) sa så här om förlusten:

”Ja vad ska man säga egentligen. Sjukdomar (bl.a. undertecknad) och skador gjorde att vissa spelare som var tillgängliga fick spela på lite andra positioner än dom var vana vid. Första halvlek börjar och man märker ganska tidigt att många av de yngre spelarna är nervösa vilket resulterar i ett tidigt mål för Ytterby efter ett miserabelt försvarspel från oss. Efter målet för Ytterby spelet och har mycket boll men skapar inga direkta målchanser, vi sticker upp med lite småkontringar men inga farligheter, sen gör Ytterby 2-0 på en frispark. Precis innan paus får vi in en viktig reducering. Andra halvlek är ganska jämn till Ytterby gör två snabba mål på två mindre bra försvarsageranden av oss, och där dör vår ork och motivation. I slutet rinner det in några mer mål. Nu gäller det att skaka av oss detta och ta nya tag till hemmapremiären nästa omgång.”

YIS matchrapport hittas HÄR.

 

5B

TORSDAG 29/3

IF Warta – FC Heden 2-1 (2-0)

Nykomlingsmöte direkt i premiären i 5B där seriesegrarna i 6B och 6D 2017 drabbade samman. Peter Larsen gav Warta en smakstart med 1-0 redan efter åtta minuter. Efter en kvart var det 2-0, målskytt David Gustafsson. Heden fick in en reducering strax innan timmen spelad (Ove Lindmark) men kom inte närmare.

Wartas tränare Roberto Fortez da Cruz sa så här om segern:

”Ska inte bli långrandig då vi tar matchen för vad den är – en premiärmatch med allt vad det innebär i anspänning osv. Kort och gott en välspelad match av killarna på plan. Laglojalitet i första rum (Philip Mattson – matchens lirare). Individuella prestationer i andra (Peter Larsen – se beskrivning av 1-0). Ett ungt hemmalag mot ett rutinerat FC Heden. Vi är dynamiska i spelet och i vår förmåga att balansera ungt med yngre, fart och fläkt med kraft. 1-0 och 2-0 görs i första halvlek. Första via Peter Larsen i straffområdet med en vacker bicicleta i trängt läge (inget dåligt sätt att ”kicka” igång säsongen på). Andra målet kommer på hörna då kraftfulla David tajmar perfekt och trycker in bollen med huvudet i mål. Matchen borde ha avgjorts i första där vi har chanser att göra både 3-0 och 4-0. FC Heden är tunga att möta med många erfarna fötter i alla lagdelar. Det märks att det finns en samspelthet och finurliga idéer i deras speluppbyggnad och intentioner på offensiv planhalva. Vi kan inte mäta oss i tyngd på varje position, men där vi väger lättare är vi oftast kvickare. I andra halvlek har FC Heden en del chanser att göra mål men även vi har chanser, om inte fler än motståndet, att utöka vår ledning. Sista trettio minuter av matchen gör FC Heden sitt viktiga 2-1 mål som gör oss lite ängsliga och i sista kvarten är vi rejält tillbakapressade. Vi rider ut den klassiska stormen och bärgar de ack så viktiga premiärpoängen!”

Hedens tränare Tobias Larsson gav sin syn på matchen:

”En premiär är alltid en premiär och man är alltid lite extra spänd över vart man står som lag. Tyvärr var det inte optimalt med match skärtorsdag då flera nyckelspelare var bortresta (såklart en prioreteringsfråga) men de som var med gjorde framförallt en bra andra halvlek men lite svagare första. Warta gjorde bägge sina mål på fasta situationer och de är otroligt starka där med sina långa inkast som blev som inlägg varje gång och har man två gubbar som kan flytta på strålkastarna utan att hoppa plus en smal plan så kommer man vinna mycket på sin hemmaborg i år. Spelmässigt var det ingen höjdare från något av lagen och man märkte att det var två nykomlingar som var lite osäkra på sin egna status. Vi lyckas reducera till 1-2 och försöker därefter forcera in en kvittering och chanserna fanns där men om det var oskärpa eller trötthet i avslutsläget låter jag vara osagt men nu blev det inga pinnar och vi får se till att ladda om inför Hovås/Billdal hemma på Överås nästa vecka. Bäst för oss denna matchen var Ove som dessutom dagen till ära fick bära kaptensbindeln och tog ett stort ansvar under hela matchen.”

Wartas matchrapport hittas HÄR.

Hedens hittas HÄR.

 

Sandarna BK – Styrsö BK 1-2 (0-2)

Ännu en seriesegrare från sexan och nykomling var igång i torsdags, nämligen Sandarna BK, och de tog emot Styrsö BK hemma på Gröna Vallen. Gästerna kunde göra både 1-0 (Tobias Ekman) och 2-0 (Johan Tapper) i den första halvleken. SBK fick in ett mål sent (Ted Madjar) men det räckte inte.

Just SBK:s Madjar sa så här om förlusten:

”Vi börjar denna säsongen extremt dåligt. Har lite otur med spelare som skadar sig och känner sig sjuka. Men vi kämpar på. Styrsö får in två bollar och sedan står dem bara och rensar bort bollen resterande tid på matchen. Det går ju att vinna på sådana metoder med. Vi får in en boll mot slutet och i överlag tror jag inte dem mesta i laget kände sig nöjda. Men nya tag nästa vecka, Styrsö fick sina tre pinnar men det tar vi tillbaka sedan när serien vänder!”

Styrsös Christoffer Janicijevic sa så här om vinsten:

”Jämn match med två ansikten. Vi inledde starkt och var lite rejälare än Sandarna över hela banan. Och fick dessutom utdelning två gånger innan paus. Om första halvlek var vår så var andra definitivt Sandarnas. När deras mittback, nr.10, tog fler offensiva löpningar fick vi det stundtals tufft. Sandarna kommer att vinna många matcher i år när dom spelar som bäst, då går det undan. Skönt att kunna hålla undan och vinna premiären (utan ett enda kort emot oss).”

 

/Rasta