Det har varit full fart i påsk även i våra sexor när premiäromgångarna fortsatte:

 

6A

TORSDAG 29/3

Bergsjön SK – Tollereds IF 1-7 (0-5)

Det blev en riktigt stabil premiär för Tollered borta mot Bergsjön SK på Bergsjövallen. Matchen var i stort över redan efter en halvtimme då TIF hade 4-0. 5-0 i paus och 7-1 totalt i en match där Anton Holmberg blev fyramålsskytt!

TIF:s nya tränare Fredrik Persson sa så här om segern:

”Vi fick en bra start med ett tidigt mål vilket gjorde att vi kunde spela avslappnat och rulla bollen på marken. Det resulterade att vi skapade många bra chanser och Anton Homberg fick göra fyra raka mål innan halvlek. Vi hade bra koll igenom hela matchen och slet ihop som ett lag vilket vi haft svårt i träningsmatcherna. Så en gedigen laginsatt där Anton var grädden på moset! Dock dyrköpt då Johan Shultz tvingades utgå skadad och Björn Mellberg befaras allvarlig skada i foten.”

TIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

LÖRDAG 31/3

Bergsjö IF – Sveakurd FC 1-3 (1-1)

2017 vann BIF båda mötena och slutade dessutom en placering (trea) före Sveakurd. Det var också Bergsjö IF som tog ledningen tidigt genom spelande tränaren Valon Hetemi. Precis innan paus satte dock Pasar Sulaiman 1-1 och precis efter gjorde Sarkhobon Waheladen 2-1 till gästerna. Med dryga kvarten kvar var det även dags för Sveakurds spelande tränare att hamna i målprotokollet. Behar Tahiri satte nämligen 3-1 och stängde matchen.

Sveakurds målskytt Sarkhobon Waheladen sa så här om segern:

”Premiär och möter tufft motstånd direkt. Detta syntes från början. Mycket nerver vilket resulterar i att Bergsjö tar tag i taktpinnen och vi står lite på hälarna. De får utdelning redan efter 10 minuter och deras första skott på mål går självklart in efter styrning av vår spelare. Men som vi visat under försäsongen så hänger vi inte med huvudet när vi ligger under utan istället lyfter varandra och kämpar extra mycket. Vi jobbar oss in i matchen igen och i princip så tar vi över helt efter 25 spelade. Skön kvittering innan halvlek av Pasar. Andra halvlek och vi gör mål direkt efter två minuter (denna gång är det jag som får vara med i protokollet). Coach Behar punkterar matchen med nickmål efter slagen hörna. Skönt att se att han fortfarande har det i sig. Skön vinst mot bra motstånd. Känns extra bra då det är premiär. Tuff match med många smällar från båda lagen, några gick ut skadade så domaren hade inte en lätt dag men gjorde det bra tycker jag iallafall.”

BIF:s spelande tränare Valon Hetemi sa så här om förlusten:

”Tyvärr tappar vi matchen efter att ha lett med 1-0 och gjort en bra första halvlek. De kvitterar precis innan halvleken är slut och sedan i början av andra halvlek gör de 2-1 från ingenstans där vi bjuder de efter att ha gjort ett grovt misstag. 3-1 kommer ytterligare från ett misstag på hörna som vi gör och match är då avgjord. Nöjd med första halvlek, tycker att vi står upp bra och hade vi inte bjudit på de misstagen så kunde matchen ha slutat annorlunda. Samtidigt gör vi misstag mot ett bra motstånd som straffade oss. Vi har en del att jobba vidare med innan vi kommer fas.”

Fin start för bloggens seriefavoriter mot tufft motstånd.

 

6B

TORSDAG 29/3

FC Härlanda – Landala IF 0-2 (0-1)

Helt klart en liten skräll när Landala IF lämnade Härlanda Park med alla poängen efter 2-0 mot FC Härlanda. Rasmus Johansson satte 1-0 efter halva första och med dryga kvarten kvar kom 2-0 genom Patrik Larsson på straff.

LIF:s tränare Viktor Ohlsson sa så här om matchen:

”Oerhört roligt att serierna är igång och en riktigt härlig start dessutom! Vi är oerhört taggade när domaren blåser igång matchen. Även om Härlanda inleder i särklass starkast känns det inte oroväckande. De söker långa crossen på ytter men där är vi täta. De få gånger det mynnar ut i något kommer andrapressen upp och låser situationen. Vi ska dock vara glada att domaren missar en given Härlanda-straff och sen dessutom har spelförståelsen att inte visa ut Emil efter ett dåligt språkbruk. Vi äter oss in i matchen allt mer, samspelet mellan anfallarna börjar komma allt mer och vi kommer till flera halvfarliga lägen. I minut 22 får vi en frispark centralt ett par meter in på deras planhalva. Fabians frispark är perfekt, Rasmus kommer upp fint och kan skarva den över deras målvakt. Mycket befriande mål. Det märks att Härlanda har mycket boll i sig, de hittar mycket fina kombinationer och kommer till flera farliga lägen, framförallt i andra. Emil tvingas till vad som säkert kommer bli en av årets räddningar när ett långskott är på väg att curla in i bortre krysset. Jag tror nästan att 21 pers på, och 20 utanför planen redan räknat in ett mål men Emil ligger som ett streck i luften och kan stöta ut bollen till hörna. Istället gör vi 2-0 på straff efter en fin sololöpning av Rasmus. Säker straff från Patrik och vi får lite andrum, flyttar om lite i laget och ligger mest och bevakar sista kvarten. Grymt kul start som sagt, och utöver inställningen som är på topp är vi flera dimensioner under vår kapacitet när det kommer till spelet. Glad påsk Rasta och hela fotbolls-Göteborg.”

Härlanda Jonatan Hellman hade följande att säga om förlusten:

”Ingen rolig match för Fångarna. Landala gör det bra, går in ordentligt i duellerna och vinner många andrabollar. Vi skapar fler chanser, ett par riktigt vassa, men får inte in skiten. Sen att dom dunkar in sina två på först en offside och sedan en straff efter filmning är inte superkul. Men gör man inga framåt så kan man inte direkt skylla på det, heller. Nya tag nästa helg!”

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

Chalmers Studentkårs IS – Solängens BK 1-2 (0-0)

Nykomlingarna Chalmers ställdes mot stabila 6B-laget Solängens BK i sin division 6-debut. Efter en mållös första halvlek tog gjorde Mattias Rydström 1-o för SBK i början av andra och Martin Bodin utökade till 2-0 lite senare. Chalmers fick in en sen reducering (Hugo Månsson) men närmare än så kom de inte.

SBK:s Andreas Söderberg (som vaktade kassen i matchen) sa så här om segern och bloggens fråga om det var en målvaktsseger:

”Nja någon målvaktsseger var det väl inget tal om, jävligt bitter att inte hålla nollan men oerhört glad över segern och killarnas kämparglöd. Tycker vi har relativt god kontroll på Chalmers och när vi börjar rulla boll så hänger dem inte riktigt med, vi står rätt i försvaret och gör det svårt för Chalmers. Extra plus i kanten för våra nya gubbar, Waldito i mittförsvaret och Henke på kanten, ser riktigt vassa ut! Gott att gå på långledigt med en seger i bagaget!”

 

LÖRDAG 31/3

FTU – Eritreanska IF Göteborg 9-1 (5-1)

Toppen mot botten om man får tro på bloggens tippning och efter första matchen verkar de gissningarna hålla. FTU bjöd nykomlingarna Eritreanska på en rejäl överkörning. 5-1 i paus och 9-1 totalt. Saim Duman svarade för tre av FTU:s mål och Oguzhan Yilmaz och Max Ek gjorde två mål var.

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så har om segern:

”Lite sol och vårkänsla i luften på Bravida Arena idag och äntligen säsongspremiär. Eritreanska stod för motståndet idag och vi skulle få en drömstart med tre vackra mål redan efter tio minuter. Jag är inte säker på om det är vi som slappnar av eller motståndarna som höjer sig men återstoden av första halvlek är ganska jämn med mycket kamp på mittplan. Dom gör ett och vi lyckas göra två till pausvilan. Eftersom Eritreanska vann många dueller i första är det främst det vi pratar om i halvlek men även att försöka spela fin fotboll genom mittfältet för publiken som måste ha varit 300 till antalet. Alltså fler än vad vissa europeiska länders högsta ligor har. Fantastiskt. Andra börjar nästan lika bra som första för oss och vi gör två snabba mål dom första tio minuterna. Eritreanska missar sedan en straff eller snarare att vår egna Gigi Buffon gör en enastående räddning. Vi får också en straff som vi sätter. Kort därefter fastställs resultatet med 20 minuter kvar. Stor eloge till motståndarna som kämpar hela matchen. Härlig moral visade dom upp. Stort grattis till mina spelare som visade upp fin fotboll och gjorde massor av mål. Kunde inte önskat mig än bättre premiär.” 

FTU:s matchrapport hittas HÄR.

Smakstart för FTU alltså som säkerligen kommer vara ett topplag i år.

 

6C

TORSDAG 29/3

Azalea BK – AIF Göteborg 0-2 (0-1)

Tuff premiär för nykomlingarna Azalea och viktiga pinnar för AIF. Arbetarnas får 1-0 efter tio genom Milan Kusovic, ett resultat som stod sig till paus. I mitten av andra kom tvåan genom Joel Otterloo Kuronen.

Azaleas tränare Jan Juhlin sa så här om förlusten:

”Vi gör en riktigt blek insats och hittade inte alls rätt i spelet utan blev väldigt avvaktande i uppspelsfasen. Det riv och slit och den rytm vid haft i de träningsmatcher vi haft ett stabilt manskap var som bortblåst. De gör 1-0 på en lång boll bakom backlinje och 2-0 i andra på en frispark. Vi var väldigt bleka i förra årets premiär mot Menisken och nu var det lite av samma visa. Inte bra alls från vår sida. All heder till AIF och en bra domarinsats. Vi bryter ihop och bygger revanschlust.”

AIF:s Erik Entin leverar som vanligt en fin matchrapport HÄR.

 

/Rasta