Även 7A är i full gång med massa matcher under påsken, men vi börjar med lite mer från 4B och 6D:

 

I 4B föll IFK Björkö mot Mölnlycke IF med 1-3 i fredags och så här sa Björkös tränare Fredrik Augustin om förlusten:

”Det var lite nervöst, premiärnerver. En del enkla misstag, Vi kommer inte riktigt upp i nivå och frångår vår spelplan en aning och får inte till det riktigt. Det finns en del bra saker att ta med sig men vi vet att vi kan mycket bättre än så här och det kommer vi visa nu redan i omgång 2 på torsdag mot Dalen/KFF borta.”

 

Igår söndag spelades det även en 6D-match. Satsande IF Vardar/Makedonija visade direkt att de är att räkna med:

IF Vardar/Makedonija – Hålta IK 5-0 (1-0)

Det var 1-0 i paus efter ett sent mål av Mario Atanasovski. I andra gick dock Vardar ifrån ordentligt, efter bland annat tre mål till av Atanasovski och ett av Kristian Trajanovski. Just Atanasovski verkar ha fina meriter från bland annat FC Osogovo i den Makedonska andraligan om bloggens research stämmer. En annan ny spelare i Vardar är Sladjan Ilievski och han sa så här om segern:

”Jättebra insats från vår sida, vi spelade så som vi ville spela, vi skapar många chanser. Däremot så skapade inte Hålta några farliga chanser. Bra start på seriepremiären.”

Håltas målvakt Andreas Djerf sa så här om förlusten:

”Tung premiär som vi visste skulle bli tuff. Vi står upp bra i första halvleken. Vardar har mycket boll men kommer inte till några riktigt vassa lägen. Tyvärr får dom två psykologiskt tunga mål. Det första med bara sekunder kvar innan paus och det ändra precis i början av den andra halvleken. Detta gör att vi börjar chansa och gör lite enkla misstag som Vardar utnyttjar och siffrorna rinner iväg. Vardar vinner rättvist och vi måste helt klart höja oss till nästa match!”

 

7A är som sagt igång ordentligt och så här har det gått under påsken:

TORSDAG 29/3

Gothenburg Celtic FC – Rödbo IF 2-2 (1-0)

Det blev en tuff start för satsande Rödbo. Celtic t0g ledningen med 1-0 (Joao Carlos Kolling Neto) i slutet av första och RIF drabbades även av ett rött kort. Dessutom kom 0-2 i början av andra (Kolling Neto igen). RIF reste sig dock och Hadi Jafari reducerade och i 89:e kvitterade Michael Le Breton!

RIF:s Magnus Hall sa så här i RIF:s matchreferat på klubbens Facebook-sida:

”Vi gör ju egentligen allt fel i första halvlek, vi blir långa i lagdelarna. När vi ska rensa så gör vi det inte ordentligt vilket gör att vi ger Celtic massa gratis lägen. Jag måste dock påpeka planen, den är ju inte godkänd spela fotboll på, skaderisken är stor och hade jag spelat i Edsbyns IF och ägnat mig åt Bandy så hade den varit perfekt! Vi tar med oss inställningen ifrån den här matchen och att vi kan vända matcher, men vi har mycket att jobba på inför derbyt mot Hermansby.”

 

Lekstorps IF – Hermansby IF 3-0 (1-0)

Både LIF och HIF trillade ur sexan förra säsongen och det var Lekstorp som fick den roligaste inledningen på årets säsong! Marcus Gylling var tillbaka i LIF efter en kort sväng till Jonsered under försäsongen och satte både 1-o och 3-0. 2-0 kom genom Joakim Remler.

LIF:s målvakt Carl Cedergårdh sa så här om matchen:

”Vi har ju haft tre träningsmatcher, Lerums juniorer, Sjövik och Härrydas utvecklingslag, så roligt att möta ett division 7 lag så vi ser lite hur vi ligger till. Angående matchen igår så kunde vi gjort några mål till, Hermansby skapade inte mycket och vi kändes bättre. Saknade Hedström som är skadad och han tar ju upp det ännu en nivå, så kan bli ett roligt år.”

 

Kareby IS – Angered SK 2-4 (0-0)

Nya Kareby IS föll i sin hemmapremiär efter ett målkalas i den andra halvleken. Firaar Yuusuf Ali och Abdifatah Mohammed blev båda tvåmålsskyttar för ASK som gick upp till 3-0 och aldrig släppte det. Emil Henriksson och Anton Henriksson blev målskyttar för Kareby.

KIS matchrapport hittas HÄR.

 

SÖNDAG 1/4

Inter Linné IF – Angered SK 4-3 (1-2)

Angered spelade alltså två matcher inom loppet av några dagar men de chockstartade ändå mot nystartade Inter Linné IF. ASK hade nämligen 2-0 efter sju minuter efter mål av Abdulkadir Hussein och Abdala Hassan! Inter Linné repade sig dock och fick in en reducering innan paus (Christopher Arana Altamirano). Vändningen fortsatte med tre raka Inter-mål i andra. Claudio Esteban Machuca Avilés kvitterade till 2-2, Abel Zerai gjorde 3-2 och Armando Smedberg Dalence satte 4-2. ASK kom tillbaka med en reducering (Mohamed Ahmed Abdulqadir) men matchen slutade 4-3 till Inter.

Inter Linnés mittback Daniel Svärd sa så här om segern:

”Angered överraskade oss med att vara ett spelande, skickligt lag med mycket energi. Vi får en riktigt jobbig start, första 25 tillhör helt och hållet Angered. De får också in två mål genom en bra hörnvariant samt slarv i vårt straffområde vid en rensning. Ju längre matchen lider spelar vi upp oss och sista tio i första halvan äger vi matchen. Vi gör ett par förändringar till andra halvlek och det ger effekt. Vi maler sakta men säkert ner Angered och gör fyra mål på en halvtimma. Angered lyckas få in en reducering men vi håller undan och vinner rättvist.”

Bilden till inlägget är från Inter Linné – Angered SK (taget av AIF:s Tomas Wingfors).

 

/Rasta