Imorgon drar den sista serien igång och det är 7B! Då passar det ju utmärkt att bloggens tippning av 7B dyker upp. Det ska tilläggas att tyvärr har IF Positivum Göteborg utgått från 7B.

 

1. JÄRNBROTTS IF

7B är riktigt svårtippat i år då det saknas någon riktigt storfavorit. Ofta är det ju något nystartat lag som känns hetast men här får Järnbrotts IF tipset. Laget har varit ett stabilt lag på den övre halvan och har en tredjeplats (2017) och en fjärdeplats (2016) i bagaget, båda säsongerna tackade JIF dessutom nej till uppflyttning. Verkar ha samma trupp men inga noterade träningsmatcher.

2. HÖGABORG KÄRRALUNDS FC

Har åkt upp och ner mellan sexan och sjuan ett tag. Åkte ur 6B förra säsongen, 2016 gick laget upp som fyra från 7A och 2015 åkte laget ur 6C. Ingen insyn i truppen men laget brukar vara stabila i sjuan. Har dock tre förluster i sina träningsmatcher. 1-5 mot Fröjden (6C), 0-3 mot Chalmers och 0-2 mot Geesguud.

3. SOLVÄDERS FC

Laget åkte ur 6C förra säsongen men har de fått behålla sitt unga duktiga lag så blir de farliga i sjuan och kan kanske ta sig tillbaka direkt. Inga spelade träningsmatcher dock som bloggen hittat.

4. HJUVIKS AIK

Var med bra halvvägs förra säsongen och slogs om uppflyttning men svarade för en svag höst och dalade till en sjundeplats. Verkar ha haft bra med folk under försäsongen och slog Bergums IF (reserv-/juniorlag) med 1-0. Fick precis tillbaka Jan Matuszczyk från Azalea, vilket blir en bra offensiv förstärkning. Även starka hemma på gräset på Hästevik.

5. BK SKOTTFINT

En tuff säsong för Skottfint 2017 då laget var tillbaka i sjuan med ett helt nytt lag. Inledde med en 8-9 raka förluster men tog sig upp från den absoluta botten och slutade nia efter en piggare höst. Fick in några duktiga spelare, bland annat Jonas Taube som svarade för tio mål efter sommaren. Stor rörelse i truppen även inför denna säsong och klubben fortsätter att bygga nytt. Intressant comeback för Jonas Bjurström som har fina meriter från bland annat BK Häcken och även några blågula U21-matcher i bagaget. Har träningsspelat flitigt för att vara division 7 med lite blandat resultat. Slog Kareby tidigt men föll sedan i mot Pushers (3-4), Vrångö (0-4) och Öset (0-1). Seger i genrepet mot SK Argo/Pushers BK:s nystartade reservlag med 6-2. Kommer helt klart att vara starkare än förra säsongen men har nog en bit kvar till toppen.

6. RAMBERGETS SK

Tufft 2017 för RSK med nedflyttning från 6B efter en rejäl sistaplats. Ny tränare i Patrik Hedberg men laget har tappat en hel del spelare, bland annat bästa målskytten Elias Johansson. Har slagit Rödbo (4-1) och Menisken (3-1) under försäsongen men föll tidigt mot Göteborgs City (1-2). Kommer nog vara med bra i mitten av tabellen.

7. ELISEDALS IS

EIS kämpar på i sjuan och nu var det ett tag sen laget var uppe i sexan (säsongen 2011). Bloggen har ingen större insyn i nuläget men det är inte något som talar för att laget kommer återvända till sexan inom en snar framtid. Har förlorat mot Käringön (2-4) men slog Celtic (2-1).

8. BK BJÖRKÅSEN

Drog sig ur 6D förra året som nykomlingar efter 13 raka förluster och över 100 insläppta mål. Tar nya tag i sjuan igen. Har bland annat tappat duktige Miliyon Hailemariam inför säsongen. Av förklarliga skäl tufft i Västra Cupen för Björkåsen. 0-12 mot Assyriska (division 2), 0-10 mot Näset (5B) men lite jämnare, 0-2, mot Inter Linné IF (7A). Bra att få matcher i benen, mindre kul att få storstryk.

9. MENISKEN IF

Ännu ett klassiskt division 7-gäng som kämpar vidare. Har fått in lite nya gubbar från bland annat Skottfint men även några på minuskontot. Slutade åtta 2017 och det är väl där någonstans vi kommer hitta Menisken även i år. Två spelade träningsmatcher, 1-2 mot Ramberget och 2-3 i prestigemötet mot Lövet/Johanneberg. Tätt med sköna smeknamn vilket alltid är ett plus. Farsan, Brorsan, Bolivia. Ja, ni fattar själva.

10. KÄRINGÖNS FC

Sist eller näst sist de senaste tre säsongerna och då blir det ganska naturligt en bottentippning även inför säsongen 2018. Ingen insyn från bloggen. Har dock slagit Elisedal med 4-2 i den enda träningsmatchen.

11. IFK HINDÅS

Herrlaget är tillbaka i den över hundra år gamla föreningen (bildat 1913). Klubben hade herrlag senast 2014 då laget slutade sist i 6B med bara sex inspelade poäng. Efter den säsongen har det varit ett uppehåll men nu är de alltså tillbaka. Självklart svårtippat men inga träningsmatcher spelade. Den enda inbokade (ett derby mot Rävlanda) blev inställt.

 

/Rasta