Igår var det full fart i lokalfotbollen med inte mindre än sex matcher. Bloggen guidar er igenom resultaten:

MÅNDAG 2/4

4A

Kortedala IF – Nol IK 0-3 (0-1)

Kortedala hade det tufft i trean förra året och åkte ur medan Nol svarade för en stabil sjundeplats som nykomlingar i 4A. Tendenserna från förra säsongen fortsatte i lagens premiärmatch. Nebeyu Elias satte 1-0 i början av matchen och Kortedala fick Ali Simmo utvisad efter 35 spelade. I början av andra var KIF nere på nio man då även Benjamin Binjamen fick lämna efter sitt andra gula. Nol kunde då gå ifrån och göra både 2-0 (Boban Ilic på straff) och 3-0 (Niclas Elfving). Mycket kort i matchen med fyra gula för Kortedala och fem för Nol.

Nols Simon Enyck sa så här om segern:

”En ganska stökig match som resulterade i många gula kort och även två röda för Kortedala. Vi lyckas inte riktigt få igång vårat spel och missar alldeles för mycket klara mål chanser. Men resultatet talar ju för sig själv, vi borde dock dödat matchen mycket tidigare!” 

 

United Africa FC – Floda BoIF 2-0 (0-0)

Förra säsongen vann United Africa 5A och det blev en fin återkomst till 4A. Seger i premiären mot Floda BoIF hemma på Bergsjövallen. Det var dock mållöst efter en timmes spel men Saidi Tunde Ishola såg till att UAFC knep alla tre poängen med mål i både 63:e och 87:e matchminuten.

 

5B

Hovås Billdal IF – Masthuggets BK 2-3 (0-1)

Den första omgången i årets 5B avslutades igår när Masthuggets BK gästade Hovås Billdal. När Love Svanqvist satte 2-0 till Hugget precis i början av andra så lutade det mot en MBK-seger. Hemmalaget jobbade sig dock in i matchen med hjälp av ett självmål och i 79:e kvittrade Adam Kling till 2-2! Masthugget skulle dock lämna Hovås med tre pinnar när Jimmy Jonevret satte en straff fram till 3-2 med bara sex minuter kvar.

MBK:s Behzad Kurdali sa så här om segern:

”En första halvlek vi vill glömma fort egentligen. Vi gör ett tidigt mål och efter det är det bara hemmalaget. Sebbe gör det jättebra i mål. Vi slarvar så otroligt mycket och bjuder dem på friläge efter friläge. Ser man från neutrala ögon så borde det stå 5-1 till dem i halvtid Vi börjar andra piggt och igen gör vi ett tidigt mål. Har även lägen för att göra fler men är inte 100 framför mål. Hovås/Billdal tar över spelet igen efter ca 20, vi slår bort alldeles för mycket bollar och låter dem komma på våg efter våg. Tillslut får dem också utdelning. En rensning på deras gubbe, bollen får en konstig skruv och skruvas över Sebbe i mål, ser inte om den var inne. Linjemannen säger att den var inne och Sebbe säger att den inte var det, dock väger ju domarens ord tyngre i detta läget och det är 2-1. Några minuter efter får dem en fast situation, vi får inte bort bollen och tillslut så nickas bollen i mål 2-2. Med fem kvar får vi en frispark på mitten av deras planhalva, innan frisparken slås är det lite gruff i straffområdet, domaren säger till deras mittback att ta det lungt. Bollen slås och samme mittback hoppar upp mot Love lite tufft och domaren pekar på straffpunkten. Jimmy är säker och vi har 3-2. Med någon minut kvar så tycker linjemannen att Sebbe håller bollen för länge i händerna och dem får en indirekt frispark på straffområdslinjen. Spelaren som skjuter får en bra träff, jag springer för att täcka efter en spelare petat bollen, täcker med röven, fyfan va ont men oj så värt då bollen byter riktining och går ut till hörna. vi håller undan och vinner med 3-2. Inte det snyggaste och bästa men oj så viktigt med 3 poäng.”

 

Den första omgången av 5B är alltså färdigspelad.

 

6A

Bjurslätts IF – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 2-2 (2-2)

Varken Bjurslätt eller Syrianska spelade i 6A förra säsongen så det var debut i premiärmatchen för båda lagen. Syrianskas Pierre Yildirim öppnade målskyttet efter tio minuter när han rundade målvakten och rullade in bollen men Marcus Mujanovic kvitterade inte långt efter. Alla fyra målen skulle komma i den första halvleken och Yildirim satte även 2-1 för gästerna på nick innan Christoffer Karlevid Wennergren kvitterade direkt på hörna! Yildirim fick sedan chansen från elva meter precis i slutet efter att han själv blivit fälld men det blev inget hattrick då straffen räddadesEn mållös andra halvlek betydde alltså att matchen slutade 2-2. 

Syrianskas tränare Charbel Hannon sa så här efter matchen (taget från Syrianskas FB-sida):

”Första 20 minuterna av matchen tycker jag att vi spelar en fantastik fotboll. Efter det tappar vi lite av vårat spel och börjar skjuta lite långbollar. Andra halvleken tycker att vi kämpar på hade inte riktigt de som krävdes för att få in den sista bollen. Men i helhet gör vi en bra premiärmatch är väldigt nöjd med alla. Nu jobbar vi vidare för att vinna nästa match!”

Nu är det bara Götaholm BK som inte spelat i 6A då de skulle mött Brämaregårdens FC (som utgått) i första omgången.

6C

Ösets BK – Vrångö IF 2-2 (2-1)

Ösets BK är tillbaka i sexan och inledde hemma på Gröna Vallen mot Vrångö IF. Hemmalagets nyförvärv från Bergum, Kristoffer ”Honken” Holmqvist inledde målskyttet efter 21 minuter men VIF:s Carl Levin kvitterade en stund senare. Jonas Ryen såg till att Öset återtog ledningen och 2-1 stod sig till paus. Levin slog dock till med sitt andra mål precis i början av andra och det blev inga fler mål på Gröna Vallen denna dag.

VIF:s tvåmålsskytt Carl Levin sa så här om matchen:

”Jämn första halvlek, två klara chanser för vardera lag som slutar med nätrassel. En del skott utifrån, där Öset lyckas få in en boll. Andra halvlek inleder Vrångö bäst och vi lyckas kvittera på hörna, efter en ”pinball-situation”. Öset äter sig in i halvleken och de sista 15 är det lite av Hawaii-fotboll där båda lagen har chanser att avgöra. Lite surt att inte ta med sig tre poäng i premiären men samtidigt kunde Öset också ha vunnit, så man kan inte hänga läpp allt för länge. Efter att man själv missat alla försäsongsmatcher är det skönt att vara igång igen och kunna kröna dagen med två mål.” 

ÖBK:s burväktare Carl-William Kalholm hade följande att säga om premiären:

”Tuff match mot trevligt motstånd! Det var en trevande start som ofta där lagen kände på varandra. Felpassarna speglade matchen rakt igenom och det var även så målen kom till. 1-0 görs av Honken som kommer upp ifrån sin ytterbacksposition och bombar in bollen ifrån 20-25 meter. 1-1 görs av Vrångö genom ett fint anfall ifrån kanten och sedan en genomskärare mellan våra backar i straffområdet. Vi svarar dock väldigt snabbt efter detta och genom ett fint anfall spelar vi bort Vrångö och Rasmus lyckas frispela Jonas som trycker in 2-1 i öppet mål. I andra halvlek så står vi och sover. Vrångö har tagit över rejält och gör 2-2 via en hörna som nickas två gånger innan den hittar in i målet. Resterande av matchen var ett flipperspel, båda lagen blandade och gav. Det var så mycket chanser åt båda håll de sista 10minuterna så det hade lika gärna kunnat sluta 5-5! Väldigt skönt att ha premiären klar och vi tackar Vrångö för en trevlig match!”

Matchen avslutade den första omgången av 6C.

 

6D

Diseröd SK – Bosna IF 3-0 (2-0)

Bloggen hade Diseröd som nedflyttningskandidat men laget visade direkt i premiären att de inte höll med om den tippningen. Robert Thelin gav DSK en smakstart på Kareby Hed då han satte 1-0 redan efter sju minuter! Precis innan halvlek kom även 2-0 genom Tobias Bengtsson. Under matchens sista 35 minuter skulle dock Bosna få spela med en man mer sedan DSK:s Jakob Yngve fått sin andra ostskiva. Istället för en reducering kunde istället spelande tränaren Eskil Nordenborg sätta 3-0, som också blev slutresultatet.

Tränare Nordenborg sa så här om premiärsegern:

”Vi gör en solid insats från början till slut, Första halvlek är bollinnehavet 50/50. Det stora skillnaden är vi kommer till dom farliga målchanserna och leder rättvist med 2-0 i paus. Andra halvlek inleds snöpligt, Bosna rensar ut en boll som såg ut att ha rullat över mållinjen. I situationen efter får Jakob sitt andra gula. Istället för 3-0 får vi spela med 10 man. Vi backar hem och Bosna får luft under vingarna. Vår målvakt gör ett par riktigt fina räddningar. Tillslut kontrar vi in 3-0 och luften går ut Bosna. Skönt att inleda med en seger!”

Även denna match fullbordade den första omgången.

 

/Rasta